O programu

Lastnosti programa LTK harmonika:

  • "Učitelj", v tem primeru računalniški program, vam je kadarkoli na voljo za obnovitev ali učenje nove skladbice (učenje doma in ob kateremkoli času)

  • Če pozabite skladbe, si lahko vedno znova predvajate pesmi, od dela kjer ste pozabili.

  • Cenejše učenje, kot v glasbeni šoli

  • Enostavni program, ki ga vsak razume

  • Skladbe so razdeljene na več delov za lažje in hitrejše učenje,

  • Poleg shematskega prikaza prijemov se izpisuje tudi besedilo za sledenje napredka,

  • Prisluhnete lahko sami melodiji skladbe (MIDI zvočni posnetek - zvok klavirja se predvaja posebej in ne skupaj s prikazom prijemov),

  • Za učenje ne potrebujete povezave do interneta (program deluje v operacijskem sistemu Windows).

  • Programa LTK harmonika ni mogoče namestiti na tablične računalnike in mobilne telefone ter ne deluje na drugih operacijskih sistemih. Program deluje edino na tabličnih računalnikih, kjer je naložen operacijski sistem Windows (ne deluje pa na tablicah z "Androidom")

Program lahko uporabljate za učenje vseh vrst diatoničnih harmonik ne glede na uglasitev (in število gumbov), deluje v operacijskem sistemu Windows. Učite se lahko samostojno, ne potrebujete učitelja, saj vam program sam pokaže s katerim prstom in katero tipko morate pritisniti (shematski prikaz prijemov). Program je primeren tudi za čiste začetnike.

Brezplačen predstavitveni (DEMO) program je enak kot originalni program, samo da skladbe v demo niso cele oz. jih je manj - prenesete si ga lahko iz te spletne strani (prenesite preizkusni programi)! Kupite pa lahko originalni program na CD-ju.

Nekatere harmonike imajo več tipk zato morate vrstice (ABC) začeti šteti z 0 (nič) -pritisnete tipko nižje oziroma vklopite v programu tipke 0 (pogled - tipke 0 vklop/izklop). Kadar so tipke obarvane rdeče meh pri harmoniki stiskamo, če pa so obarvane zeleno pa meh vlečemo/raztegujemo.

Črke ABC v programu so samo oznake vrstic za lažje učenje! Hitrost predvajanja prijemov ni enaka hitrosti dejanskega igranja skladbe! MIDI zvok se predvaja samostojno in ni povezan s hitrostjo prikazov prijemov. Prstni red ni vedno optimalen tako da lahko uporabljate prste po vaši želji (primer: če program pokaže da pritisnite tipko B7 s kazalcem jo vi lahko pritisnete tudi z mezincem oz. katerikoli prstom).

Če ne slišite MIDI (zvočnega posnetka), preverite v Windows nastavitvah za zvok (Volume Control) če imate vklopljeno SW Synth (ne sme biti nemo), oziroma v nastavitvah - ZVOKI IN AVDIO NAPRAVE pod avdio in predvajanje MIDI glasbe vklopite kot prevzeto napravo Microsoft GS Wavetable SW Synth.

Skladbe se lahko igrajo tudi drugače kot prikazuje program (obstajajo različne prstne tehnike!). Vpisane skladbe so samo približek originalno igranim skladbam.

Besedila skladb katere se lahko naučite igrati s pomočjo programa LTK harmonika najdete na tej strani pod besedila.

Več navodil si poglejte v navodilih za uporabo programa (prenesite demo), kjer je tudi program za igranje na tipkovnici in se tako lahko naučite igranja tudi če diatonične harmonike nimate.

LTK tipkovnica

Upam, da vam bo program pomagal in olajšal učenje ali pa vas bo v igranje "frajtonarce" še prepričal. Veliko uspeha pri učenju.

Avtor programa: Tomaž Knavs