Meer over mij

Na een professionele theater carrière van ruim 16 jaar, bij grote en middelgrote theatergezelschappen en verschillende televisie omroepen werd het tijd voor iets anders. Ik wilde mijn werk combineren met het moederschap en doorgeven wat ik al die jaren aan ervaring had opgedaan.

Toen ik in 1998 werd gevraagd de module presentatietechniek en rollenspel te verzorgen op Hogeschool InHolland in Diemen, was dat een kans die paste bij mijn wens. Met het lesgeven ontdekte ik dat ik makkelijk dicht bij mensen mocht en kon komen. Naar aanleiding daarvan en met mijn theaterervaring heb ik een logische en praktische methode ontwikkeld die zelfvertrouwen geeft en de weg altijd volgt van binnen naar buiten. De deelnemers bleken daarmee in staat op een autonome manier leiding te kunnen geven en met plezier zichzelf te presenteren.

Steeds vaker werd ik gevraagd voor coaching en advies op het gebied van presentatie & performance. Mijn interesse in de beweegredenen van mensen en mijn nieuwsgierigheid naar ontwikkelkansen zijn er altijd geweest. Ik besloot me serieus om te scholen tot professioneel begeleider en deed de 3-jarige opleiding bij Phoenix en de twee vervolgopleidingen van een half jaar. Zo ontstond als vanzelf in 2006 mijn eigen coachings praktijk. Al snel wilde ik me ook graag aansluiten bij wat grotere organisaties. Ik ben trots en dankbaar voor de freelance verbindingen die me gegund zijn door van Ede & Partners(waar ik 8 jaar lang veel vlieguren heb gemaakt en het vak door en door leerde kennen) en het Johan Cruijff Institute. In dit vak ben je nooit uitgeleerd. Tussendoor volgde ik 5 jaar lang alle opleidingen en masterclasses in Transformational Leadership bij Alan Seale. Inmiddels heb ik mijn praktijk aan huis en heb ik 'Persoonlijke Ontwikkeling' en 'Leiderschap' als expertise toegevoegd, omdat steeds meer vragen in die richting mijn kant op kwamen.

Ik begeleid mensen individueel in mijn eigen praktijk en geef trainingen, workshops en intervisie aan groepen in-company of op locatie. Samenwerkingsverbanden zijn er met Onze Coach en de Baak.

Zie mijn LinkedIn Profile voor een uitgebreid overzicht.


Mijn kernpunten zijn: krachtig, warm, open en creatief. Ik vertrouw op mijn ervaring, intuïtie en waarneming. Aan lichaamstaal, de klank van de stem en ademhaling kan ik snel zien en horen wat er speelt achter de woorden. Met plezier spiegel ik wat de ander (vaak onbewust) laat zien en horen. Ik bekrachtig de kwaliteiten van mijn cliënten, zodat het vertrouwen in eigen kunnen en uitstraling groeit. Ik denk vanuit mogelijkheden en kansen. Samen met de cliënt zien welk nieuw perspectief ontstaat en wat de volgende stap is op weg naar het doel.

In mijn vrije tijd beeldhouw ik graag, lees ik veel en wandel ik met onze hond Vita het liefst aan het strand. Mijn partner heet Hans, we hebben samen 3 zonen : Gijs(1995), Kas(1997) en Jons(2000).

Bel of mail voor meer informatie of een kennismaking: 06 28959273