Karla Wieringa (1964)

Wie ben ik?
Mijn kernpunten zijn: krachtig, warm, open en creatief. Ik vertrouw op mijn intuïtie en waarneming. Aan lichaamstaal, de klank van de stem en ademhaling kan ik snel zien en horen wat er speelt achter de woorden.
Met plezier spiegel ik wat de ander, vaak onbewust, laat zien en horen. Ik bekrachtig de kwaliteiten van mijn cliënten, zodat het vertrouwen in eigen kunnen en uitstraling groeit.
Ik denk vanuit mogelijkheden en kansen. Samen met de cliënt zien welk nieuw perspectief ontstaat en wat de volgende stap is op weg naar het doel. 

Waar kom ik vandaan?

Aan de Toneelacademie in Maastricht heb ik de acteursopleiding gedaan van 1984 tot 1988. Daarna vond ik mijn weg als actrice bij de grote en middelgrote theatergezelschappen. Als freelancer werkte ik bij veel verschillende theaters en gezelschappen en voor meerdere televisieomroepen. Met een eigen Stichting “ Helle Kijkers” , schreef en produceerde ik twee lunchvoorstellingen: “Keukengeheimen” en “Soep”.

Coaching en Training

In 1998 werd ik gevraagd de module presentatietechniek en rollenspel te verzorgen op Hogeschool InHolland in Diemen.
Naar aanleiding daarvan en met mijn theaterervaring heb ik een logische en praktische methode ontwikkeld. Met het lesgeven ontdekte ik dat ik makkelijk dicht bij mensen mocht en kon komen. Met zelfvertrouwen en de weg altijd volgend van binnen naar buiten, bleken deelnemers in staat zichzelf met plezier en op een autonome manier te presenteren en leiding te geven.
Steeds vaker werd ik gevraagd voor training en advies op het gebied van presentatie & performance (Doen vanuit Zijn wie je bent) en zo ontstond als vanzelf in 2006 mijn eigen coachings praktijk: Presentatie & Performance. Na een poosje wilde ik me ook graag aansluiten bij grotere organisaties. Ik ben trots en dankbaar voor de free-lance verbindingen die me aangeboden en gegund zijn door van Ede & Partners, De Baak en het Johan Cruijff Institute. Sinds 2013 heb ik een praktijk aan huis en heb ik “Persoonlijke Ontwikkeling” aan de naam van mijn praktijk toegevoegd, omdat steeds meer vragen in die richting mijn kant op kwamen.
Ik begeleid mensen individueel in mijn eigen praktijk en geef trainingen, workshops en intervisie aan groepen incompany of op locatie.
Zie mijn LinkedIn Profile voor een uitgebreid overzicht.

Opleidingen & Certificeringen

  • Phoenix Opleidingen: Opleiding Professionele Communicatie (NLP, TA en Systemisch Werk) 
  • Professionele Begeleiding (C.ten Klooster en H.Cools)
  • TA masterclass (M.van Kouwenhoven & S.Reinalda)
  • Transformational Presence & Leadership Coaching( A.Seale)
  • ACT, gedragstherapie (G.Jansen)
  • Toneelacademie, acteursopleiding.

Cursussen/Trainingen:

Arbinger (facilitator) Accountability (facilitator),Supervisie & intervisie (May Tan Ing), Soul Mission, Manifestation Wheel, TPLC-in Action, masterclasses (Alan Seale)Dramatische werkvormen (het Balkon), Beweging van de Ziel (Phoenix, Wibe Veenbaas) Personal Branding (Development@work), Contextuele Therapie (G.Reijersen-van Buuren), Speaking Circles (Piet Vroon), Vrouwelijk Leiderschap (DB-groep), Mindfulness(Latifa), Meditatie(Deepak Chopra) 

En verder: 

Ik ben samen met Hans, we hebben drie zonen en een hond. In mijn vrije tijd bezoek ik natuurlijk regelmatig het theater, beeldhouw ik en wandel ik met de hond, het liefst aan zee. Ik houd van koken en lekker eten. Daarom ga ik ook regelmatig naar de sportschool. Om inspiratie op te doen lees ik graag of dwaal ik door een museum. Mijn inspiratiebronnen zijn taal en beelden, kunst en cultuur.