Exposició de continguts amb diapositives: Slideshare

 

Què és Slideshare 

Slideshare permet compartir presentacions de continguts realitzades p.e. amb Power point  a través d'internet. Per fer-les servir a l'aula només ens cal l'adreça web, una connexió a internet i un canó. Pot representar un gran estalvi de temps i d'energia si trobem les que ens interessen perquè així no ens cal fer-les a nosaltres mateixos/es.

On es pot trobar

http://www.slideshare.net/

Dintre de Slideshare hi ha Slideshares amb so. Es diuen: Slidecasts http://www.slideshare.net/slidecasts

Per baixar un Slideshare al nostre ordinador: Cal que hi hagi la possibilitat (no totes les persones que pugen Slideshares ho permeten). Si es pot trobareu el següent: "Dowload file" al costat del Slideshare.

Com enregistrar-se


En la presentació http://www.slideshare.net/immav/tutorial-de-slideshare-19478/1 teniu el tutorial gràfic per enregistrar-vos. A continuació, teniu una explicació:

Anar a la pàgina de SlideShare i clicar a "Signup". Ompliu les dades que us demanen: adreça de correu electrònic, nom d'usuari que voleu (heu de comprovar que estigui disponible), contrasenya, escriure la contrasenya de nou, escriure les lletres que apareixen en pantalla (per comprovar que sou una persona i no una màquina) i fer un click al quadradet per mostrar que hem llegit les condicions del contracte. Finalment, clicar a "Sign up". Recordeu guardar per escrit  el nom d'usuari i contrasenya que heu fet servir perquè us caldrà per utilitzar el servei.


Slideshare d'interès


Una vegada enregistrat/da pots seleccionar els que siguin del teu interès. Per cercar presentacions cal fer servir el Cercador, escriure la paraula o frase i clicar  "Search". Es pot seleccionar que només apareguin els Slideshares en  l'idioma que vulguem clicant en la pestanya que diu "All languages" i seleccionant p.e. Spanish .

Quan trobeu un Slideshare del vostre interès l'heu de marcar clicant  on diu "Save to favorites" (dibuix d'un "cor"), escriviu una etiqueta "tag" sobre què tema tracta i cliqueu "Save" (guardar). Així anireu formant un llistat amb els que siguin del vostre interès.

Per exemple, aquí teniu alguns "favorits" de diverses organitzacions o persones en: 

http://www.slideshare.net/xsune/favorites
http://www.slideshare.net/aula21/favorites/by-tag/jlori

http://www.slideshare.net/immav/favorites/by-tag/tierra

Aquests són els meus "favorits":
http://www.slideshare.net/jvaldelv/favorites


Com inserir una presentació Slideshare


En el cas que tingueu un blog i que voleu inserir Slideshares en ell, en aquesta adreça s'explica com es pot inserir una presentació Slideshare en un blog (cal baixar en la pàgina fins a passar l'apartat " Inserir un document amb Scribd").

http://www.xtec.cat/~ldomenec/formacio/BLOGS/moduls/creacio5.htm

o també en:

http://www.slideshare.net/angelicacarrillo/cmo-aadir-una-presentacin-de-power-point-al-blog/17 

 

Ús didàctic de Slideshare 

Mapa conceptual sobre l'ús didàctic de Slideshare