Cikkek
HAJDÚ ONLINE: A cívisvárosban maradt a hexasakk vándorkupa


Borsod Online: HexasakkHajdú Bihari Napló

 Sportorvat részére

Tárgy: XXV. Hexasakk Hajdú Kupa

verseny beszámoló

Tisztelt Sportrovat Szerkesztőség!

Ezúton szeretném önöket tájékoztatni a Hexasakk Hajdú Kupán elért debreceni sikerekről és egyúttal kérném a sporthír leközlését.

 

A Cívis városban maradt a hexasakk vándorkupa

Az őszi szünetben került megrendezésre a hexasakk Hajdú Kupa, mely az Országos Bajnokság után a legrégebbi hexasakk versenysorozat Magyarországon. A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó vándorkupa több mint negyed százados története alatt járt már Lengyelországban, Fehéroroszországban és Szerbiában is.

Idén is a kupa rangjának megfelelő erős hazai mezőny mérettette meg magát hétfordulós körmérkőzéses tornán. A kupa öt korábbi védője is jelen volt, köztük a debreceni színeket ketten képviselve.

Az első két fordulóban a debreceniek, Molnár Zsolt és Sütő Péter is küzdelmes partiban döntetlent játszott az első kiemelt bátaszéki Rudolf Lászlóval, míg másik partijukat megnyerték így a mezőny élére álltak. A harmadik fordulóban a szálkai Vámosi Albert nemzetközi mester legyőzte Rudolfot, akinek így elszálltak a győzelmi esélyei, miközben a kalocsai Csupor Péter Ihcf mester kiegyensúlyozott játékkal gyűjtötte az egész pontokat és a negyedik fordulóra utolérte a vezető debreceni duót.

A hajrában Sütő látványos partiban legyőzte kalocsai riválisát, mely játszmával a legszebb kombinációért kiírt különdíjat is elnyerte. A kalocsai versenyző azonban nem adta fel és a másik debreceni, Molnár ellen vágott vissza, így a záró forduló előtt holtversenyben állt az élen Csupor és Sütő a Molnár, Rudolf páros előtt.

Az utolsó fordulóban a Rudolf Csupor rangadót a bátaszéki nagymester nyerte, míg Sütő nem hibázott és egyedüli veretlenként végzett a mezőny élén. A hazaiak versenyzője immár ötödik alkalommal vihette haza a vándorkupát. A második helyen kialakult holtverseny a bátaszékiek legjobbjának kedvezett, így a másik cívisvárosi versenyző a harmadik helyet szerezte meg teljesebbé téve a hazai sikert.

 

 

A Hexasakk Hajdú Kupa végeredménye:

1.      Sütő Péter                 5,0 pont     Nk.m.        DHTE, Debrecen

2.      Rudolf László           4,0 pont     Nk.nm.      Bátaszéki SK, Bátaszék

3.      Molnár Zsolt             4,0 pont     Ihcf-m.      DHTE, Debrecen

4.      Csupor Péter             4,0 pont     Ihcf-m.      Logikusakk, Kalocsa

5.      Vámosi Albert          3,0 pont     Ihcf-m.      Szálka

 

A verseny részletes beszámolója, játszmákkal megtalálható lesz a http://hexasakk.5mp.eu/ honlapon.

 


A sporthír leközlését a debreceni hexasakkozók nevében előre is köszönöm!

 

Debrecen, 2013. október 31.

                                                                                       Tisztelettel

                                                                                                                  Sütő Péter

                                                                                                                  DHTE elnökségi tag

 Cikádor

Bátaszék város önkörmányzatának lapja

2013. november, XXIII. évfolyam, 10.szám

Sakkhírek röviden

Megyei csapatbajnokság, Bátaszék: Paks után ezúttal a II. Géza Gimnázium adott helyt a megyei sakkozók versenysorozatának. Hat csapat körmérkőzéses versengésében a Bátaszéki Sakk Klub csapata az értékes harmadik helyet szerezte meg. Az eredmény azért is dicséretre méltó, mert a tavalyi bajnokságban - bár többször közel álltak hozzá - egyszer sem sikerült dobogón végezniük, ráadásul első táblásuk most csak egy mérkőzést tudott játszani. 
A Rudolf László, Krammer Ádám, Werner Anna, Péter István, Komonyi Orbán, Werner Péter és Dömény Sándor összeállítású csapatból egyszerre mindig öten játszottak.
Hexasakk Hajdú Kupa, Debrecen: A kalocsai országos bajnoksághoz képest alig változott az indulók névsora a Hajdúság fővárosában, s a végeredmény is hasonló volt: a helyiek legjobbja, Sütő Péter nyerte a versenyt, Rudolf László ezúttal is a második helyen végzett. A másik bátaszéki indulónak, Pereszlényi Gabriellának ugyan nem sikerült pontot szereznie, de nem adta meg könnyen magát: legtöbb ellenfelének keményen meg kellett küzdenie ellene a győzelemért.

(RLO)Az oldalt készítette: © BoSa     Utolsó módosítás:2013.10.31. 


Comments