2012 1130 32.OB.‎ > ‎

Cikádor : Sporthír


Cikádor: Sporthírek
Bátaszék Város Önkormányzatának lapja
XXII. évfolyam, 11, szám, 2012. december 18.Sakkhírek

Megyei csapatbajnokság, Bátaszék: A bajnokság második fordulójára Bátaszéken került sor a művelődési házban. Örömteli esemény, hogy majdnem kicsinek bizonyult a színházterem. Ezúttal 12 csapat küzdött a helyezésekért.
A Rudolf László, Werner Anna, Komonyi Orbán, és Werner Péter összeállítású hazai csapat villámrajtot vett és az első három fordulóban győzött Decs, Bonyhád és Szekszárd együttese ellen. A verseny második felében egymás után következtek az NB I/B-s és NB II-es játékosokkal felálló csapatok, melyek már túl erőseknek bizonyultak. Werner Anna és Rudolf László révén azonban a paksi csapatok ellen is tudtak nyerni egy-egy játszmát jóval erősebb ellenfelek ellen.
Bátaszék csapata végül az ötödik helyet szerezte meg a kiegyensúlyozott mezőnyben és ez előrelépés a bonyhádi szerepléshez képest.

*


     Hexasakk Országos Bajnokság, Bátaszék: A debreceni verseny után ezúttal is heten indultak az immár 32. Hexasakk Országos Bajnokságon, melyet körmérkőzéses formában rendeztek meg. Rudolf László és Pereszlényi Gabriella révén két hazai résztvevője volt a legrangosabb hazai hexasakk rendezvénynek. Rudolf egyetlen győzelmét épp klubtársnője ellen aratta nem mindennapi körülmények között. Pereszlényi a végjátékban matthálót "szőtt" ellenfele magára maradt királya köré, a gondolkodási ideje azonban vészesen fogyott: végül nemhogy a mattot, de a döntetlent biztosító örökös sakkot sem találta meg, s vesztett. A bajnoki címet holtverseny után Sütő Péter (Debrecen) szerezte meg a tavalyi bajnok Csupor Péter (Kalocsa) előtt.
A dobogó harmadik fokán Vámosi Albert (Szálka) végzett. Rudolf László negyedik, Pereszlényi Gabriella hetedik lett. Az egyetlen hölgyversenyző különdíjat kapott a Rudolf elleni végjátékáért.

RLOAz oldalt készítette: © BoSa Utolsó módosítás:2012.12.19.


free counters

Comments