Hexasakk versenyek  1. /1980-2013.12.31. 

- idő szerint sorba rendezve:

+ játszmák, végeredmények, ábrák, fényképek, újságcikkek, stb

  1980-tól 1992-ig részben hiányosak a versenyanyagok. 1991 őszén beszereztem első számítógépemet és bitek monoton gondjaira bízva, minden hexasakk anyagot igyekeztem begyűjteni, rendszerezni.

  A játszmákat a Rudolf László játszmafelvivőjével vittem gépre 1992-től-1998-ig, ettől kezdve a Gados László játszmafelvivőjével dolgozom.

  A partik nem hordozzák magukon a mély elemzések nyomait. Az ábrák a látvány erejét latba vetve, könnyítésül szolgálnak. Beszúrásuk esetleges, nem biztos, hogy mindig a fordulópontokon, vagy a legérdekesebb részeknél vannak, de hát csak két szemem van, én is emberből vagyok, s a hibázás lehetőségét fenntartva kérem az érdeklődők építő javaslatait, megértését és kritikáját.

  A kötött játékidejű versenyek sok játszmán otthagyták nyomaikat, nem is annyira az időzavarban elkövetett hibák, hanem a befejezetlen játszmajegyzések képében.

  Bizony néhány partinál nem érthető a be nem avatottaknak, hogy miért ilyen vagy olyan lett a végeredmény.  Ilyenkor időzavarra, játszma végi kapkodásra és az ebből fakadó idegfeszültségre kell gondolni! 

  Az elején Magyarország első hexázója, a hexasakk úttörője, a hexasakk elindítója, a hexasakk élesztője: Rudolf László azon játszmái és versenyek vannak, amikről máshol alig esik szó, s melyekről eddig kevés játszmát sikerült összeszedni!

                              Eredet: Rudolf László; Játszmák 1980-1990.

    Statisztikák

                                                Versenyek végeredményei

                                                               Versenyek 1980-tól

                                                                                                       Versenyek 1990-tól 

                                                                                                      Versenyek 2000-tól

          Az oldalt készítette: © BoSa    Utolsó módosítás:2009.06.30.

free counters