Sjælland Rundt På Indersiden

SRPI 2023 sejles 17-18. juni

Kap- og tursejladsen Sjælland Rundt På Indersiden (SRPI) er en af Danmarks sjoveste sejladser.  Siden en beskeden start i 1996 er sejladsen vokset til godt hundrede både.  Der sejles altid sidste weekend inden Skt. Hans aften. 

Standardbanen.

Fotokonkurrence SRPI 2023

Opdateret 24. juli:

Vinderne af fotokonkurrencen findes ved afstemning blandt deltagere og andre interesserede.  

10. juli blev 54 kandidater udvalgt. To uger efter nomineredes de 30, der havde fået flest stemmer - de findes i denne PDF-fil.
Åben PDF-filen i din browser (eller udskriv), og notér tallet på det bedste eller de to bedste fotos på hver side, og gå herefter til stemmesedlen, og tast dine valg i skemaet - stemmesedlen findes her ... 

10-07-2023

Resultater fra SRPI 2023

Resultatliste med de fleste særpræmier er lagt op. 

Kun 35 både fuldførte, og deres sejltider er temmelig lange som følge af den lette vind, lørdag formiddag. Heldigvis er der præmier til alle, der har indsendt logbog ... og femten særpræmier, når vi mødes til præmieoverrækkelse med pral, søndag 27. august kl. 10:00.

Tak for de mange gode billeder, der er lagt op i fotoalbummet - vi skal have fundet de tre bedste ... mere herom senere.

08-07-2023

Logbøger, fotos og brandfare

Allerede aftenen inden starten vil vi gerne bede om at logbøger og fotos indsendes hurtigst muligt - det giver også anledning til at nævne eventuelle udfordringer i forbindelse med brug af grill og åben ild. 

Få dage efter sejladsen går vi i gang med at tjekke logbøger, og beregne resultater.   Derfor er det en stor hjælp, hvis tiderne fra logbogen indtastes så snart sejladsen er gennemført.

Behold din originale papir-logbog med notater  - vi kan finde på at rekvirere en kopi, hvis der opstår tvivl eller tvister. 

Upload dine bedste billeder til fotoalbummet - også dem, der deles på FaceBook - indsendte billeder indgår i årets fotokonkurrence.  

Som alle vel er bekendt med, har flere kommuner indført forbud mod brug af åben ild pga. øget brandfare.  Om fredagens regn- og tordenbyger får nogen indvirken vides ikke, og reglerne afviger, kommunerne imellem. 

For at der ikke skal være tvivl:  Følg anvisninger i havne og sejlklubber langs ruten, og brug som altid sund fornuft. 

16-06-2023

105 både på deltagerlisten

Deltagerliste med løbsinddeling og startider er lagt op i mappe med dokumenter for SRPI 2023, hvor sejladsbestemmelser og logbøger også kan hentes.   

Det kan ikke udelukkes at enkelte deltagere har rettelser til deltagerlisten - og måske lykkes det også at klemme en enkelt eller to både mere ind - det er derfor en god idé at hente 'Bilag 2 Deltagerliste' mandag 12. juni, da bureauet holder en pause til søndag eftermiddag. 

Hvis ændringer forekommer, meddeles det ved en opdatering af dette opslag.

Deltagerliste opdateret 15. juni (107 både).  

09-06-2023

Slutspurt SRPI 2023

97 både var tilmeldt ved tilmeldingsfristen, onsdag 31. maj - det er færre end normalt, men lidt flere end sidste år på samme tidspunkt. 
Eftertilmeldingsgebyret holdes på 300,- (i stedet for den sædvanlige fordobling af deltagergebyret) for at hjælpe til at nå et større deltagerantal.
Fra 1. juni er det alene muligt at eftertilmelde sig starten nærmest hjemhavnen, med følgende undtagelser: 

Vi håber det lykkes at få 10-20 både mere med på deltagerlisten inden der lukkes for tilmeldinger torsdag 8. juni. 

Liste med tilmeldte samt link til tilmelding findes her...

I løbet af den kommende weekend offentliggøres foreløbig løbs- og deltagerliste med starttider. Offentliggjorte starttider ændres ikke ved efterfølgende tilmeldinger.

01-06-2023

Ti dage til tilmeldingsfristen 31. maj

Der er nu knap fire uger til SRPI 2023, weekenden 17-18. juni, og kun ti dage til deltagergebyret fordobles 1. juni. 
Efter den ordinære tilmeldingsfrist 31. maj vil eftertilmeldinger være mulige i en uges tid - oftest indføres begrænsede muligheder for at få det hele til at gå op.  Skynd dig derfor med din tilmelding, hvis du vil med - gå frisk til tasterne via link på siden Tilmelding og tilmeldte.

Sejladsbestemmelser og logbog for årets sejlads er lagt op, og findes på følgende links:

SRPI 2023 Cruisingsejlads

SRPI 2023 Kapsejlads

SRPI 2023 Tursejlads med motor 

Logbog 'Bilag 1 - Standardbane' 

21-05-2023

God højde og fart, 1. maj 

I de fleste sejlklubber starter sæsonen i maj, så der er god grund til at være tilfredse med 41 tilmeldte både ved udgangen af april - det er pænt over 33 tilmeldte på samme tidspunkt sidste år ... og det er godt nyt, at gammelkendte både og skippere er suppleret med debutanter samt nogle af dem, vi savnede i 2022.  

Bak op om SRPI 2023 med en tidlig tilmelding - deltagergebyret er kun 300 kr - og sæt endelig SRPI-vimplen så snart du får den, for at sprede det glade budskab i din hjemhavn. 

For få dage siden bragte Danske Tursejlere en flot omtale af SRPI i deres medlemsmagasin - hvis du ikke har fået Tursejleren #02|2023 i postkassen, kan hele bladet findes på DTs hjemmeside. 

01-05-2023

Lidt om overnatningshavne 

Når sulten melder sig lørdag aften, neutraliseres sejladsen ved ét af startstederne, hvor sejladsen genoptages søndag morgen (se sejladsbestemmelserne).  

Deltagerne plejer at samles i en række anbefalede overnatningshavne, hvor der er sørget for grillkul eller gas til grillen - i havnene er SRPI-deltagerne desuden velkomne i klubhusene, på lige fod med andre gæstesejlere.  

Frederiksværk, Herslev, Kignæs, Lynæs, Marbæk og Orø er anbefalede overnatningshavne - Lynæs, Marbæk og Orø plejer at være de bedst besøgte. 

Overnatning er gratis i alle havne, undtagen Lynæs Havn.  I Lynæs skal der  fremover betales havnepenge på normal vis - vores tidligere rabataftale med Lynæs Havn er desværre ophørt, da et mindre antal gratister  ikke fandt lejlighed til at betale efter sidste års sejlads.  Det er en ærgerlig, men forståelig konsekvens. 

Det siger sig selv, at det forventes at deltagerne rydder op, og forlader grillpladser og klubhuse i pæn og ordentlig stand - gerne pænere og renere, end ved ankomst ... så er vi helt sikkert også velkomne næste år.  

18-04-2023

Forårsfornemmelser og påskehilsen 

Vi håber at blive cirka 125 både, når starten går 17. juni, efter et lidt sløjt deltagerantal på lidt over 100 i 2022.

Allerede 22. marts var 25 besætninger tilmeldt - den sidste håndfuld blev hjulpet på vej af god omtale på Bådmagasinet, 19. marts. 

I næste uge er det påske, og sejlsæsonen er lige om hjørnet. Hvis der skulle blive en pause mellem påskefrokoster og klargøring / polering af båden, kan du bakke op om årets Sjælland Rundt På Indersiden med en tidlig tilmelding - deltagergebyret er beskedne kr. 300,- 

Vi glæder os til vi ses igen - god påske! 

01-04-2023

SRPI 2023 sejles 17-18. juni 

Du kan allerede tilmelde dig årets Sjælland Rundt På Indersiden - årets vimpler er på vej, og ildsjælene mødes søndag 5. februar for at planlægge årets sejlads.  

Du kan bakke op ved at tilmelde dig her - og ved at kontakte ildsjælene, hvis du har gode idéer til forbedring af sejladsen.  

Vi glæder os til en ny sejlsæson, og til at mødes igen! 

09-01-2023

Herover vises de seneste opslag om Danmarks sjoveste sejlads; eventuelt også ændringer op til starten.  Hjemmesiden er bedre end den officielle opslagstavle i Herslev, da vi starter ni steder rundt omkring i fjordene.
Kig forbi fra tid til anden, og se liste med tidligere nyheder

Nye deltagere kan få et indtryk af SRPIs helt unikke ånd, fra deltagernes turberetninger, fra deltager- og resultatlister, sejladsprogrammer og meget mere. Tidligere deltagere kan genopfriske glade minder. Her findes også masser af deltagernes billeder.  

SRPI arrangeres af en gruppe ildsjæle fra flere sejlklubber i Roskilde Fjord og Isefjord, med Herslev Strand Sejlklub som formel arrangør.
Sejladsens succes, fremgang og bredde skyldes ildsjælene og input fra deltagerne. 
Kontakt din lokale ildsjæl, hvis du har spørgsmål eller en god idé til forbedring af sejladsen. 

Bliv medlem af sejladsens FaceBook gruppe og deltag gerne i debatten.

Kalender med stævner o.a. i Fjordlandet - støt arrangørerne med tidlige tilmeldinger ...