Miracolul de la Fatima și mesajul ei

Special aniversar „Miracle of Fatima” cu Gary Giuffre (Podcast)

Kevin Barrett • Duminică, 15 mai 2022 • 3.600 de cuvinte

Data acestei transmisiuni în direct , 13 mai 2022, a fost cea de-a 105-a aniversare a „Miracolului de la Fatima” – subiectul khutbah-ului pe care l-am dat cu câteva ore înainte de difuzare. Pentru a comemora această ocazie, doi experți catolici de seamă, Gary Giuffre și Dr. Peter Chojnowski, mi s-au alăturat pentru o discuție interreligioasă despre semnificația celui mai celebru miracol al epocii moderne.

În aceasta, prima oră a emisiunii live, îl intervievez pe Gary Giuffre, autorul viitoarei comploturi împotriva papei și motive grave de stat: bomba atomică și eclipsa adevăratului vicar al lui Hristos . Gary Giuffre este adesea creditat drept cel mai important susținător al tezei Siri conform căreia Vaticanul a fost preluat de o lovitură de stat francmasonică în 1958. Potrivit lui Giuffre, conspiratorii au amenințat că vor anihila Vaticanul cu o armă nucleară dacă conclavul papal ar face-o. nu merg pe drumul lor. (Un scop și/sau rezultat al loviturii de stat poate să fi fost suprimarea celui de-al Treilea Secret al Fatimei.)

Prieten al lui Mel Gibson, care a contribuit la editarea scenariului Patimilor lui Hristos , Giuffre este un fost ofițer noncom al Forțelor Aeriene, un producător de modele industriale și designer de fabrici petrochimice, un ilustrator pentru US Air Force și NASA, un portretist notabil. , și o legendă vie atât printre analiștii conspiraționist, cât și printre catolicii tradiționali.

https://youtu.be/kk6bpQ9_XL4

Miracolul de la Fatima și mesajul ei

Khutbah a fost livrat vineri, 13 mai

Astăzi se împlinesc 105 de ani de la apariția de la Fatima, Portugalia. S-a întâmplat pe 13 mai în anul 1917, în mijlocul marelui război, Primul Război Mondial. Iar copiii care au văzut această apariție erau destul de mici (de zece ani și mai mici). Erau trei dintre ei: un frate și o soră (Francisco și Jacinta Marto) care se pare că au murit de tineri și fata (Lúcia dos Santos) care a crescut pentru a deveni sora Lucia după ce miracolul a fost acceptat de Biserica Catolică. Voi vorbi puțin despre acea apariție în prima khutbah, apoi voi discuta semnificația ei, mai ales în ceea ce privește islamul și relațiile dintre creștini și musulmani, în a doua khutbah.

Această apariție de la Fatima a fost (considerată de catolici) un miracol, ceea ce noi numim o karama în Islam. Sunt, în general, minuni ale sfinților. O karama ar fi un miracol care vine la cineva pe care l-am considera un wali Allah sau un sfânt. Și în creștinism este foarte asemănător. Atât Biserica Catolică, cât și Biserica Ortodoxă Răsăriteană au sfinții lor. Și diferența, desigur, este că în islam nu avem o birocrație precum Biserica Catolică care ar putea ștampila aceste miracole (ca autentice) și să ne spună cu precizie care sunt adevărate minuni, care nu și care potențiali sfinți sunt. sfinți actuali și care nu sunt.

Deci, minunea: Cei trei copii au văzut pe cer o lumină foarte strălucitoare. Și s-a cam dizolvat sub forma unei femei. Ne amintește puțin de descrierile când îngerul Gabriel a venit la profetul Muhammad când medita în peștera de pe Muntele Hira, iar această figură angelică s-a întins până la orizont îndepărtat și apoi a devenit foarte aproape. Și a fost ceva care a depășit o simplă descriere fizică.

Și așa este și aici. Acești copii s-au uitat în sus și au văzut lumini strălucitoare reluându-se în figura unei mari siluete feminine pe cer. Și se pare că această apariție s-a întâmplat nu doar prima dată pe 13 mai 1917, ci s-a întâmplat și de alte cinci ori. Deci au fost în total șase apariții. Iar ultima a fost pe 13 octombrie 1917.

Aceste șase apariții au fost considerate a fi Maica Domnului, așa cum o numesc ei. Catolicii, desigur, au o tradiție îndelungată de a venera Fecioarei Maria, numită uneori Mariolotry. Nu sunt sigur dacă acesta este un termen negativ peiorativ pentru el. (Este. -ed.) Nu sunt chiar un savant foarte bun al creștinismului. Dar, în orice caz, ei au un sentiment religios foarte puternic pentru mama lui Isus, pace asupra lor, la fel ca noi în Islam. Mulți dintre creștini ar putea să nu realizeze că avem o sură întreagă în Coran despre Maria, care poartă numele Mariei, sura Miriam. Este foarte frumos.

Deci, oricum, așa copiii au văzut-o pe Maica Domnului, au spus ei. Și apoi le-a dat mesajele. Și unii dintre ei au devenit cunoscuți sub numele de Secretele Fatimei. Și cred că au fost trei. Iar cel de-al treilea secret al Fatimei, ultimul secret al Fatimei, a fost unul pe care nu trebuia să-l dezvăluie (multe decenii).

Și în cele din urmă cred că au dezvăluit-o (se presupune că). Sora Lucy a fost ultima care a rămas în viață (după moartea familiei Martos). S-a făcut călugăriță, iar apoi a fost canonizată ca sfântă, pentru că acest lucru a fost ștampilat oficial ca un adevărat miracol. În special la ultima apariție din 13 octombrie 1917, un număr mare de oameni au văzut aceste fenomene bizare pe cer. Nu toți au văzut forma femeii care dă informații copiilor, dar au văzut că se întâmplă ceva cu adevărat ciudat cu luminile de pe cer. Și acest lucru a fost martor de multe mii de oameni, inclusiv o mulțime de atei și seculariști care nu i-au recunoscut semnificația religioasă. Deci, oricum, sora Lucy, pentru că ceilalți doi copii au murit tineri, a devenit custodele secretelor Fatimei.

Și cel de-al treilea secret în special a devenit un obiect controversat. S-a zvonit că acesta este un secret cu adevărat teribil. Mesajele anterioare afirmaseră că „acest război se va termina”. Acesta a fost în mijlocul Primului Război Mondial, 1917. Deci (se spunea mesajul) războiul se va termina dacă oamenii se roagă. Și ar trebui să se roage lui Dumnezeu prin mijlocirea acestei figuri sfinte feminine, Fecioara Maria. Apoi, se presupune că mesajul a continuat și a vorbit despre viitor, despre uriașe războaie apocaliptice în viitor. Ar mai fi un mare război ca primul dacă oamenii nu s-ar pocăi. Și, desigur, a fost cel de-al Doilea Război Mondial.

Și apoi al treilea secret (aproximativ al treilea Mare Război): Sora Lucy trebuia să-l dezvăluie până în 1960. Și ea a vrut. Există o controversă cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Textul integral al acestuia ar fi fost în cele din urmă dezvăluit de către Biserica Catolică în anul 2000. Dar există totuși cei care susțin că acesta nu este lucrul real sau nu este textul integral, că există mai mult. Lipsește o parte din ea. Și se presupune că al treilea secret includea material atât de oribil (cel puțin din perspectiva bisericii și a papei) încât, atunci când noul papă a aflat despre acest secret, s-a stricat și a plâns și, practic, a trebuit să ia o pauză de la lume pentru trei zile doar pentru a face față. Și apoi cel de-al treilea secret, așa cum a fost dezvăluit în sfârșit în anul 2000, deși sora Lucy a vrut să fie dezvăluit în 1960, s-a dovedit a nu fi ceva ce s-ar putea imagina cu adevărat că ar fi atât de devastator, sau care ar trebui chiar să fie secret.

Versiunea oficială a celui de-al treilea secret include o viziune a unui mare război și a papei și a celorlalți oficiali catolici uciși și martirizați. Ei cred că icoana lor religioasă, Iisus, pe care noi musulmanii îl numim sayyidna Issa (domnul nostru Isus) a fost răstignit și, desigur, ei sunt foarte concentrați asupra acelei morți prin crucificare. Și așa se identifică intens cu acest tip de martiriu pentru oamenii de vârf din biserică.

Deci, acesta este ceea ce biserica spune că este al treilea secret. Dar mulți oameni spun că există mult mai mult decât atât și că încă mai ascund ceva. A fost ceva poate mai specific. Și toate acestea au fost legate și de consacrarea Rusiei. Se presupune că Fecioara le-a spus copiilor că Rusia trebuie să fie sfințită, că din Rusia vor veni erori teribile și că trebuie să se întoarcă la Dumnezeu și că pentru a evita aceste războaie oribile și aceste pedepse ale omenirii, Rusia trebuie să se întoarcă la Dumnezeu. . Ei bine, sa întâmplat invers, nu? În 1917, am avut revoluția bolșevică. Și astfel, această mișcare antireligioasă a comunismului, care era o formă de idolatrie sau religie falsă, a dominat Rusia până în 1990. Și de atunci, destul de interesant, se pare că Rusia se poate întoarce la Dumnezeu într-o anumită măsură. În orice caz, cu siguranță nu este atât de anti-religios ca înainte. Biserica Ortodoxă Rusă renaște și sau cel puțin primește din nou un rol legitim în societate. Și, desigur, islamul crește cu pasi în Rusia. De fapt, jumătate din armata rusă este formată din musulmani.

Și astfel, acestea sunt câteva dintre problemele ridicate de această viziune și unele dintre faptele de bază despre miracolul de la Fatima. În cea de-a doua khutbah voi discuta relevanța ei – oricum relevanța sa posibilă, pentru că numai Allah știe – pentru islam și pentru relațiile dintre musulmani și creștini.

(pauză)

Al doilea Khutba: Deci este interesant că Fatima este numele orașului în care s-a întâmplat asta. Maria, mama fecioară a lui Isus, pace asupra lor amândoi, este marea figură religioasă feminină în creștinism și islam. Și Fatima este a doua mare figură religioasă istorică feminină din islam. Desigur, diferența este că Maria a trăit înainte de revelația islamului. Dar rolul ei în revelația creștină este oarecum comparabil cu rolul fiicei profetului Mahomed (saas) Fatima în revelația islamică. Adică au fost atât personaje istorice, cât și femei și au jucat roluri importante la începutul acestor revelații.

Fiica profetului Mahomed, Fatima, a fost mama copiilor săi supraviețuitori care au lăsat descendenți. Deci sayyeds sau descendenții Profetului Muhammad, pace asupra lui, sunt prin ea. Și a existat o problemă cu privire la cine avea să conducă comunitatea după ce profetul (saas) a murit. Și Fatima a jucat un rol în asta. Iar cei care cred că conducerea corectă și bine îndrumată în Islam ar fi trebuit să fie prin descendenții profetului prin Fatima sunt fatimidii, sau unii îi numesc astăzi șiiți, sau ahl ul-bayt, oamenii Casei— pentru că oamenii din casa Profetului, urmașii Profetului, pace asupra lui, se presupune că sunt oamenii de la care au venit acești conducători îndrumați corect, conform acelei școli de gândire.

Deci, oricum, Fatima joacă un rol imens chiar la începutul istoriei islamului. Ea și soțul ei Ali sunt surse cheie, interpreți de frunte, care au fost acolo și care au discutat despre semnificația revelației coranice cu profetul (saas).

Deci Fatima este cu adevărat o figură importantă în Islam. Și acest nume Fatima a devenit numele orașului din Portugalia. A primit acest nume, desigur, pentru că întreaga Peninsula Iberică a fost dominată de musulmani timp de șase secole. Și Fatima a devenit locul în care această „revelație” – ei bine, nu este o revelație, pentru că cuvântul revelație în engleză este adesea o traducere a „un mesaj profetic de la Dumnezeu”. Și deci nu spunem că acești trei copii au fost profeți. Sfinții (awliya') poate.

Dar de ce numele Fatima? Ce încearcă să ne spună Dumnezeu dându-le catolicilor și creștinilor acest mesaj într-un loc numit după fiica profetului Islamului?

Nu există nicio mențiune despre islam în mesajul propriu-zis transmis de Maica Domnului acestor trei copii – ceea ce este interesant. Este mijlocul marelui război, un mare război care a implicat într-un fel Casa Islamului. Pentru că partea imperialistă a Occidentului, influențată de sionişti, trebuia să fure Țara Sfântă, care fusese Țară Sfântă administrată de musulmani practic încă de când a existat Islamul. Și astfel Primul Război Mondial a permis furtul Palestinei, pentru că califatul otoman nu ar fi renunțat niciodată la Palestina. A refuzat iar și iar. După cele mai extreme amenințări, cele mai extreme încercări de mituire a autorităților otomane, acestea au refuzat totuși să renunțe la Palestina. Așa că Primul Război Mondial a trebuit să fie orchestrat, printre alte motive, pentru a le permite britanicilor să fure Palestina de la musulmani, califatul otoman și să o predea pe un platou de argint mișcării sioniste.

Și deci despre asta a fost parțial primul război mondial. A fost parțial un război occidental sionist-ateu împotriva islamului. Și învingătorii au ajuns să colonizeze cea mai mare parte a lumii musulmane. O mare parte din ea fusese deja colonizată, bineînțeles, dar Primul Război Mondial a făcut-o mult mai rău. Deci Primul Război Mondial a fost (printre altele) un război împotriva islamului. S-ar putea crede că dacă ai fi creștin care a urmat credința tradițională creștină că islamul este total greșit și foarte rău, poate că asta ar fi apărut aici, iar islamul ar fi putut juca rolul tipului rău din mesajele de la Fatima. Dar nu, nu a fost.

Deci cine juca rolul tipului rău? Forțele anti-Dumnezeu. Și cine sunt forțele anti-Dumnezeu? Ei bine, se pare că bolșevicii au fost unul dintre ei. Deci, poate că mesajul către creștini spune „musulmanii nu sunt dușmanii tăi. Dușmanul tău sunt aceste forțe, aceste forțe anti-Dumnezeu.” Și Islamul nu numai că nu este anti-Dumnezeu, Islamul este cea mai concentrată și intensă religie pro-Dumnezeu pe care o vei găsi vreodată, nu? Deci, poate că mesajul le spune musulmanilor și creștinilor: „Amândoi sunteți poporul lui Dumnezeu”.

(Și poate că ne spune:) Urmează această amenințare uriașă. Vremurile sfârşitului vin, iar în vremurile sfârşitului vine Antihrist. În Islam îl numim pe Antihrist „Dajjal”. Termenul Antihrist este folosit în engleză de către creștini. În această bătălie cu Antihrist – despre care sunt de fapt aceste mari războaie – creștinii și musulmanii sunt de aceeași parte. Cred că asta ar putea face parte din semnificația motivului pentru care Fatima este locul unde a fost transmis acest mesaj către creștini.

Un alt aspect al acestui lucru este că avem de-a face cu aceste figuri religioase feminine cheie. Maica Domnului din Fatima îi cheamă pe oameni înapoi la Dumnezeu prin slujba acestei mari figuri religioase, Maria, Maica lui Isus, pace asupra amândurora. Deci de ce este asta? De-a lungul întregii istorii a închinării lui Dumnezeu în tradițiile creștine și islamice, nu s-a concentrat foarte mult pe femeie, pe feminin. Ambele religii, la fel ca aproape orice altceva în ceea ce privește organizarea socială și producția culturală, au avut tendința de a fi dominate de bărbați – nu producția culturală informală, producția culturală centrată pe casă etc. Femeile, desigur, au dominat asta și au existat femei cărturare și constructoare și alte lucruri și ocazional chiar generali militari, ceea ce Fatima era, de altfel, la fel ca Ioana d'Arc. Deci nu spunem că religia sau orice altceva a fost vreodată exclusiv masculin. Dar a fost disproporționat de bărbați.

Deci poate că există ceva în mesajul lui Fatima care ne spune să ne reorientăm spiritualitatea pentru a îmbrățișa rahma, mila. Primele două caracteristici tangibile ale lui Dumnezeu în Islam sunt ar-rahman ar-rahim, atotmilostiv, atot-compasiv (sau atot-compasional, atot-grijitor). Iar rahma vine din dragostea maternă sau din pântece. Rădăcina acestor cuvinte înseamnă pântec și are legătură cu un fel de dragoste absolută pe care o simte o mamă pentru copiii ei. Deci, când ne gândim la Allah sau la Dumnezeu, există la fel de mult rahma „feminin” ca și latura „masculină”, „izza, putere sau glorie sau ce ai tu. Și cred că musulmanii au fost de fapt mai buni în a respecta acest lucru decât creștinii și evreii, deoarece este atât de clar în islam că Dumnezeu este ceea ce creștinii numesc Dumnezeirea, și nu o figură umană. Nu ar trebui să ne antropomorfizăm și să ne imaginăm pe Dumnezeu ca fiind ca un om. Cei care îl antropomorfizează pe Dumnezeu, creștinii în special, se gândesc uneori la Dumnezeu ca pe un patriarh bărbat: tatăl și fiul sunt două dintre cele trei părți ale trinității, pe care în islam nu le acceptăm. Și nici în unitarism nu acceptă asta. Așa că reechilibrarea spiritualității față de feminin ar putea face parte din asta.

Și, în cele din urmă, țineți minte că arhetipurile femininului divin variază pe spectrul de la frumoasa puritate absolută a Mariei, Fecioarei care este acuzată în mod fals de necurată – iar în Islam auzim că pruncul Isus, pace asupra lui, a vorbit ridicându-se din leagăn pentru a-și apăra mama împotriva acestor acuzații — că puritatea absolută este una dintre caracteristicile arhetipale ale Mariei.

Și apoi în ceea ce privește arhetipurile femininului: exact opusul, arhetipul impurității totale și complete, este arhetipul lui Kali, zeița hindusă a morții. Și hei, este Kali Yuga în care trăim, nu? Este Kali Yuga, Sfârșitul Timpurilor așa cum sunt văzute de hinduși (și de unii musulmani precum Rene Guenon, care au studiat aceste lucruri și și-au dat seama că este relevant pentru noi toți, nu doar pentru hinduși). Kali Yuga este epoca lui Kali, femeia extrem de impură. Și există fiara și femeia stacojie care însoțesc fiara revelațiilor în Apocalipsa Sfântului Ioan: Doamna Stacojie. Deci partea extremă de impuritate a femininului arhetipal este legată de forțele satanice ale Antihristului care vin în vremurile de la sfârșit. Iar soluția este să-L găsim pe Dumnezeu prin arhetipul Mariei, arhetipul purității absolute. Acea puritate este simbolizată de imaginea unei mame fecioare: o mamă care este total pură și neîntinată din punct de vedere sexual, dar care este cel mai bun furnizor, îngrijitor și îngrijitor pentru copilul ei.

Așa că asta ar putea spune nouă, musulmanilor și, desigur, creștinilor, cărora le-a venit în primul rând acest mesaj, că în Kali Yuga, vremurile de sfârșit, epoca Kali - arhetipul extrem de impur și nebun al morții feminine care își devorează copiii și este cel mai extrem exemplu de impuritate feminină — că în acea epocă ar trebui să ne întoarcem la Dumnezeu prin îmbrățișarea idealului de puritate feminină și maternitate divină.

Și apoi, dacă ne oprim și ne uităm la cultura de astăzi: nu e de mirare că o numesc Kali Yuga, nu? Femeile de astăzi nu sunt încurajate să fie pure și caste și să fie mame pure și caste care se jertfesc, cel puțin. Cultura a mers pe cât posibil în direcția opusă. Cel puțin sper să fie cât mai departe posibil.

Tocmai i-am avut pe cei turbați pro-avort bombardând un birou politic aici, în Madison, Wisconsin. Sunt atât de preocupați de dreptul lor de a desfrâna după mulțumirea inimii și apoi de a-și ucide bebelușii cât sunt încă în pântece... Nu vreau să intru în toate nuanțele acestei probleme. Dar este clar că întreaga agendă a așa-zisei revoluții sexuale este legată de o agendă de forțare a femeilor într-un rol masculin: Forțarea femeilor să nu fie mame pure, ci să meargă la extreme de impuritate. Deci ăsta ar fi zeitgeist-ul Sfârșitului Timpurilor.

Așa că acest apel de a uni musulmanii și creștinii în jurul imaginii mamei pure fecioare care vine prin mesajul Fatimei este ceva pe care cred că musulmanii în general nu l-au observat, pentru că nu prea acordă prea multă atenție Bisericii Catolice. Dar cred că poate unii creștini, în special catolicii (tradiționali), încep să observe.

Și astfel, în epoca Kali Yuga, simbolică a ridicării lui Antihrist, creștinii și musulmanii împreună îl pot venera pe Dumnezeu și pot ajunge la Dumnezeu și se apropie de Dumnezeu, onorând și respectând arhetipul divinului feminin în general și al absolut purului. și arhetipul mamei caste în special. Și se pot uni, de asemenea, în așteptarea celei de-a doua veniri a lui Mesia – Isa, Isus, singurul și singurul Mesia. Pentru că așa cum mulți creștini nu realizează că Coranul onorează și venerează pe Maria și pe Isus, pace asupra lor, ei nu își dau seama că și noi în Islam așteptăm ca Isus să se întoarcă, așa cum sunt ei. Știm că Isus este singurul Mesia adevărat. Și când Isus se întoarce, el va clarifica diferențele și vom vedea cine a avut dreptate în privința acestui detaliu sau cine a greșit în privința acelui detaliu. Așadar, toți cei din tradițiile monoteiste universale – fie că sunt musulmani, creștini sau chiar acei evrei care au reușit să iasă din dezavantajul acelei tradiții și să îmbrățișeze monoteismul cu adevărat universal și nu monoteismul tribalist – este timpul pentru cei dintre noi care se închină. Dumnezeu, prin aceste tradiții monoteiste din Orientul Mijlociu, să ne adunăm împreună și să recunoaștem că ne aflăm în ultima luptă a Sfârșitului Timpurilor împotriva Antihristului și a forțelor răului care se manifestă în această eră a Kali Yuga în atâtea moduri teribile. Și acel mesaj, orice am alege să gândim despre el – ca musulmani, nu trebuie să-l acceptăm doar pentru că Biserica Catolică îl acceptă – dar orice ne gândim despre autenticitatea lui, trebuie să recunoaștem că această chemare la pocăință către Dumnezeu, la un moment în care oamenii s-au rătăcit sălbatic și invită la pedeapsa lui Dumnezeu, este un mesaj asupra căruia noi, fie că suntem musulmani sau creștini, putem fi de acord cu toții.