Gyopár Természetjáró Egyesület

Egyesületünk fogad ADÓ 1 % felajánlásokat. 

Adószámunk: 18870224-1-13 


2022. évben az ADÓ 1%-ból egyesületünk részére 212.856.- Ft támogatás érkezett.

KÖSZÖNJÜK!

A "Gyopár" - ahogy mi hívjuk - 1948 óta működik folyamatosan. Elődeink önálló egyesületbe tömörültek, majd az élet úgy hozta, hogy az Ápisz Sportegyesület Gyopár Természetjáró Szakosztályaként működött a közösség. 2016 decembere óta ismét önállóan, egyesületként szervezzük a programjainkat.

Célunk az aktív túrázás népszerűsítése, a természetjárás kereteibe tartozó programok megvalósítása.  Fontosnak tartjuk továbbá az egyes természetjáró és túrázási módok közötti átjárás erősítését, és összetartó baráti közösség működtetését.

Programjainkon  az egyesület képzett túravezetői kalauzolják a résztvevőket. A programok között megtalálhatóak a kifejezetten családbarát, "hegyről lejövős" rövidtávú, valamint a sportosabb hosszabb túrák is. Hétvégi programként turistaházakat látogatunk meg, vagy éppen sátrat viszünk magunkkal több napos túráinkra. A túracélpontok kiválasztásánál az egyesületi tagok igényeit vesszük figyelembe.

Közösségünk gondozója több túramozgalomnak is, a honlapon ezekről is találsz információkat.

A túravezetők által indított kezdeményezésként nyílt túrákat is szervezünk, melyeken bárki - egyesületi tagság nélkül - részt vehet, aki megfelelő fizikai adottságokkal és felszereléssel rendelkezik az adott túra teljesítéséhez. Bízunk benne, hogy ezáltal mind több emberrel ismertethetjük meg a természetjárás különféle formáit.

Találkozzunk a természetben!