Túravezetőink

Boglár Krisztina

ezüstjelvényes gyalogos túravezető

e-mail: krisztina1845 (kukac) gmail (pont) com

Gyerekkoromban kezdtem el a hegyeket járni a szüleimmel. Több, mint 30 éve tagja vagyok a Gyopár szakosztálynak. Közel 30 éve vezetek túrákat a környező hegyekben. Jártam magas hegyekben, tanultam sziklamászást is, de a gyalogtúrázás maradt a kedvemcem. Nagyon szeretek az Alpok és a Magas-Tátra hegyeiben túrázni, bár elsősorban a Budai-hegység, a Pilis és a Börzsöny, ahová rendszeren eljárok. Télen sífutok, ha van rá lehetőség a közelben. Az utóbbi időben megkedveltem a Nordic Walking -ot is. Szeretek biciklizni sík és enyhén lankás dombvidékeken, forgalomtól mentes utakon.

Gólya István

bronzjelvényes síkvízi túravezető, vizsgázott hegymászó

A természethez való igazi kötődést a tájékozódási futás alapozta meg számomra, amit 15 évig aktívan csináltam. Közben a teljesítmény- és egyéb túrák révén ismertem meg a hazai és a környező országok hegyeit, tájait és vizeit. Egy idő után a magashegyi túrázás irányába kezdtem egyre nagyobb vonzalmat érezni és, hogy ezt biztonságosan és felelősségteljesen tudjam űzni, elvégeztem a hazai tanfolyamokat hozzá.

Túravezetői képesítésem csak síkvízre van, így a többi helyen a tapasztalatommal segítem a klub által szervezett túrákat.

Harninger Emil

gyalogos túravezető

A túrázást gyerekkoromban kedveltem meg szüleim által. Minden évszakban jártuk a természetet.  Az elmúlt években a kékkör bejárását tűztem ki célul, melyből az Országos Kéktúrát 2016-ban, a Rockenbauer Pál – Dél-dunántúli Kéktúrát 2018-ban fejeztem be. Az Alföldi Kéktúrát jelenleg járom. Mellette több jelvényszerző túramozgalmat is megcsináltam az elmúlt években. Vezetett túráim jellemzően jelvényszerző túramozgalmak útvonalainak a bejárása, illetve egyéb természeti és épített érdekességek, látnivalók főként a Balaton-felvidéken, Bakonyban, Vértesben.

Járvás Tamás, az egyesület elnöke

Ezüstjelvényes gyalogos túravezető, bronzjelvényes kerékpáros túravezető, síkvízi túravezető, jelzésfestő vezető

e-mail: gyopartura (kukac) gmail (pont) com

Gyaloglás, evezés vagy kerékpározás, egy vagy több napig... ...szeretek úton lenni! Leggyakrabban hazánkban, de néha a környező országok magasabb hegyeiben is. Azért vezetek túrákat, hogy megosszam az élményeket, melyekben a természetjárás részesít.

Kispál Zoltán

gyalogos túravezető

Ahogy többek esetén, nálam is a természet szeretete a gyerekkorig nyúlik vissza. Akkoriban még csak "toronyiránt" jártuk az erdőt, mezőt a testvéreimmel és szüleimmel. 

Felnőttként, amikor Budapestre költöztem, akkor szintén hiányzott az, hogy közelebb kerüljek a természethez, így elkezdtem a kéktúrát, valamint belecsöppentem a teljesítménytúrák világába is. 

A vezetett túrák során célom, hogy mindenki számára érdekes célpontok is szerepeljenek a útvonalon, így további túrákra is szívesen húznak bakancsot a résztvevők.

Lipcsey-Vajda István

az elődként működő szakosztály vezetője

A Gyopár Természetjáró Szakosztály vezetője voltam több int 15 éven át, mely - a stabil létszámnak és a túravezetői közösségnek köszönhetően - évről-évre kimagasló eredményeket ért el. Az idősebb korosztályhoz tartozva ma már inkább a szakosztály szervezési munkáit támogatom. A turistaságban - sok más eredmény mellett - az érdemes természetjáró címet tudhatom magaménak. Számomra továbbra is a természet szeretete, az egészség megőrzése a legfontosabb, és erre biztatok mindenkit, aki a természetjárás, a túrázás iránt érdeklődik.

Pulisch József, az egyesület alelnöke

bronzjelvényes gyalogos túravezető

e-mail: jozsef (pont) pulisch (kukac) gmail (pont) com 

A túrázást és a hegyet gyerekkoromban, a Zemplén csodás hegyei között lakva szerettem meg szüleim által, akikkel minden évszakban jártuk a természetet. Aztán a sík Alföldre költözve még jobban tudatosult bennem a kötődés a hegyekhez és a túrázáshoz, ami akkor inkább csak kisebb kirándulásokban volt kielégíthető. Az elmúlt években a kéktúrázás megkezdésével, majd a teljesítménytúrázással felfedeztem ennek a kikapcsolódási módnak a sportosabb, aktívabb és rendszeres napi rutinba beilleszthető formáját. Nagyon szeretek a Mátrában, a Zemplénben, és a Bakonyban túrázni, de imádom a magas-hegyeket, akár az Alpokról, akár a Tátráról legyen szó. Vezetett túráim jellemzően jelvényszerző túramozgalmak útvonalainak a bejárása, mert ennek segítségével nem csak egy sportos kikapcsolódási módban lehet részünk, hanem történelmi betekintést is kaphatunk hazánk egy-egy tájaiból.