אלון ארוך העוקצים
סלובקיה Hummene
ע"י - Martin Miklanek
הגדרה בוטנית
לפי מיכאל אבישי
העלים הבוגרים גלדניים יותר, נישאים על פטוטרת ארוכה מ- 1.0 ס"מ, שעירים בצידם התחתון או לפחות לאורך העורקים בצד זה, שפת הטרף מקופלת כלפי מטה. הספלול נישא על עוקץ ארוך דקיק יחסית, סוגר על רבע מאורך הבלוט. קוטר הספלול עולה על יותר מ - 1 ס"מ. דופנו עבה וקשקשיו הדוקים, גבם בולט.
אלון ארוך העוקצים, הינו תת מין של האלון האנגלי, Q. rubor והוא גדל באופן טבעי ביוון, תורכיה, והקוקז.
אלון זה, גדל בקצב מהיר מאד. ידועים מקרים בגינון של צימוח לגובה של 10-12 מטר ב 25 שנים. העלים דומים מאד למקור, האנגלי.
אלון ארוך עוקצים בתנאים גידול אופטימליים, מגיע בקלות לגובה של 30 מטר. אלונים אלה עשויים להגיע ללא הפרעה לאחר שנים רבות לגובה של מעל 50 מטר.
באזורי קור העלים מחליפים גוון לצבעים אדומים לקראת השלכת. מגיע לבגרות ויצירת בלוטים פוריים לאחר 5 שנים. עץ נוח וקל להעתקה.
יתרון בולט של אלון ארוך העוקצים על האלון האנגלי הוא עמידות בתנאי יובש [ובפני קימחון ?], ולכן, מומלץ בגינון להעדיף עץ זה אל האלון האנגלי.
אלון ארוך העוקצים - אתר Botany, צ'כיה
אלון ארוך העוקצים - אתר BioLib, צ'כיה
Alexandru Lucian Curtu, Nicolae Sofletea, Alin Vasile Toader, Mihai Cristian Enescu
The very low level of nuclear divergence revealed by the isozyme markers and the incomplete sorting of Q. robur and Q. pedunculiflora populations according to their physical appearance suggests thatQ. pedunculiflora is an incipient oak species and that the process of ecological speciation is not completed.
גלריה
אלון ארוך העוקצים תפוצת אלון ארוך עוקצים