Nieuws

Mabeon in Beweging

Beweeg jij mee ?

Samen met een team gaan wij meedoen aan de Kramp Run in Varsseveld.

Vijf (5) kilometer hardlopen op zondag 10 september 2022.

Durf jij de uitdaging aan ?


Geef je op via bb@mabeon-achterhoek.nl


Tot dan !

Nieuwe aanwinst: Tom Gieling

Hallo, ik ben Tom, geboren in 1994 in Wehl en daar nog steeds woonachtig.

Op mijn toch nog geringe leeftijd (28) heb ik al flink wat jaren ervaring opgedaan als vloerspecialist in de regio Achterhoek. Ik heb altijd met veel plezier in de schoonmaakbranche gewerkt en na een kleurrijk studentenleven in Nijmegen, waar ik Sport, Gezondheid en Management studeerde aan de HAN, was het wat mij betreft hoog tijd om hierin terug te keren.

Mijn grootste hobby is voetbal en hierin vind ik met name het trainersvak interessant. Na de afgelopen jaren Concordia-Wehl JO19-1 te hebben getraind, sta ik nu voor een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer bij het 1e elftal van s.v. Loil.

Ik vind het fantastisch om met mensen bezig te zijn en te proberen het maximale uit iemands mogelijkheden te halen. Dit is dus ook zeker iets waar ik bij Mabeon in mijn functie als objectleider invulling aan wil gaan geven.

Tom is te bereiken onder tom@mabeon-achterhoek.nl

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

De jaarlijkse barbecue was weer een feest

Deze keer waren we gast bij Bistro de Wrange aan de Rekhemseweg, en het weer zat mee: precies goed voor de gelegenheid, en dus kon iedereen buiten een prima plek vinden om te praten, te eten en te drinken.

Er werden nieuwe mensen voorgesteld, zoals Tom, Helga en Astrid, en afscheid genomen van vertrekkers zoals Lucie en Erwin, er werd gedanst bij de muziek van Brenda.

Gastvrouw Natasja en haar team zorgen voor prima eten en ruim voldoende drinken, dat werd geserveerd door de vaste barbezetting: Joshua en Cody.

We kijken terug op een prima feest en met ruim 110 medewerkers was dit de bet bezocht barbecue ooit.

Carousel imageCarousel image

De eerste Oekraïners aangenomen

Onder het toeziende oog van Laborijn / Anne-Marie Weber-Leuverink hebben we op 19 mei 2022 de eerste gesprekken gevoerd met nieuwe potentiële collega's uit Oekraine.

Onze collega Irina Asejeva heeft top geholpen met de vertalingen.

Binnen een uur waren beide dames enthousiast en hebben een arbeidsovereenkomst bij Mabeon getekend om onze teams te komen versterken.

We wensen beide heel veel succes en werkplezier bij Mabeon !

Een nieuw gezicht, maar wel een zeer ervaren: Tine Meeuwissen.

Ze stelt zich hieronder even voor:

Ik ben Tine Meeuwissen, ben 66 jaar oud,( maar ik voel me geen 66) heb een partner Theo en 1 zoon en schoondochter. Ben sinds 13-12-2021 met pensioen, na 34 jaar in de schoonmaak te hebben gewerkt en daarvan bijna 21 jaar als OL bij Asito, waar ik altijd fulltime heb gewerkt.

Ik ben een mensen mens en wil altijd graag iedereen helpen wanneer dit nodig is. Helemaal thuis zitten is niet mijn ding, en ik wilde graag weer wat doen voor een paar uur in de week, er werd mij de kans geboden om bij Mabeon dit te gaan doen, ondanks mijn leeftijd, heb ik met beide handen aangegrepen, waar ik heel hartelijk ben ontvangen, en hoop mijn kennis met mensen te kunnen delen.

Dit is het in een notendop, wanneer jullie meer van mij willen weten, vraag het gerust. Mijn hobby's zijn:

 • Sinds kort wandelen

 • Uit eten gaan

 • Leuke dingen doen met mijn familie

 • En natuurlijk vakanties

 • Goede film of serie kijken

Tine, top dat je bij ons bent en we wensen veel succes en plezier.

Samenwerken ...

En dan win je een aanbesteding niet, maar toch een klein beetje wel.

SMB Willems: fijn dat we van jullie het vertrouwen krijgen om een object van een goede en al lange bestaande relatie van ons voor jullie schoon te gaan houden.

Sinds 1 april 2022 zijn we met veel plezier gestart met het schoonhouden van het Prakticon te Doetinchem.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

En dan even uitblazen

Afgelopen woensdag 23 maart 2022 heeft Résidence Lichtenvoorde het personeel van Mabeon, in combinatie met het eigen personeel, een heerlijke barbecue aangeboden als dank voor de getoonde inzet van het afgelopen jaar.

Het is altijd weer onder hoogspanning werken om tijdig klaar te zijn, dus was het ingevulde kaartje door een vakantieganger die een 7,6 gaf voor de schoonmaak een gewenste opsteker.

Voor de medewerkers en de objectleiding was dit een stimulans. Zij kijken vooral reikhalzend uit naar nieuwe collega's, zeker in het hoogseizoen.

Gastgevers Helma en Evert: het was top verzorgd en we gaan er dit jaar samen weer vol voor om Residence en haar klanten netjes te bedienen.

Dank namens het Mabeon Team !


Nieuwe bedrijfsleider: Fred Klaassen

Super vinden we het om ook via weg iedereen te laten weten dat Fred Klaassen bij ons is begonnen als de bedrijfsleider van Mabeon Schoon. Fred stelt zich hieronder even voor en we wensen hem veel succes, plezier en voldoening in zijn nieuwe functie bij ons. Hij stelt zich even voor

Mijn naam is Fred Klaassen

60 jaar, gehuwd, 2 dochters en woonachtig in Didam. Een manager met 35 jaar ervaring in de schoonmaakbranche. Mijn passie en vakkennis zijn mijn drijfveren om te mogen en te kunnen ondernemen kansen te zien, en elke keer weer beter worden.

Ik heb gemerkt dat een leven lang leren eigenlijk wel op iedereen van toepassing kan zijn. Ik ben vooral teamplayer en vooral altijd bezig met de mens, ik zet graag een ieder in zijn kracht.

Elke uitdaging is voor mij uniek, en deze uitdaging in team verband weer op te pakken, zijn mij op het lijf geschreven.

Mijn MOTTO is Afspraak is Afspraak.

Ik mag graag wandelen, reizen en mijn boek schrijven, waarin het eind steeds dichterbij gaat komen. De Titel. Een Leven Lang Schoonmaak Manager.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Mabeon heeft nieuwe directie:

Nu is het helemaal officieel:

Erwin Peters, en Sander Striker hebben officieel afstand getekend van hun aandeelhouderschap .

Helga Peters, Astrid Dinnissen en Rob Migchelbrink gaan door met het uitbouwen van Mabeon Schoon.

Nadat Erwin midden vorig jaar aangaf te willen stoppen als directeur zijn we op zoek gegaan naar vervanging en al heel snel kwamen Helga en Astrid in beeld.

Helga en Astrid hebben er heel veel zin in om samen met Rob en het bestaande team Mabeon verder uit te bouwen.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Mabeon Kerst Drive / Walk Thru:

Het is weer een bijzonder jaar geweest en hoe laat je je collega's in een dergelijk jaar weten dat het je fijn vind dat ze er zijn en dat we samen weer voor een schoon en flexibel jaar hebben gezorgd.

We hebben alle collega's de afgelopen drie dagen, uiteraard volgens de regels, op kantoor uitgenodigd om ze individueel de aandacht te geven die ze allemaal verdienen.

Ongeveer 200 collega's zijn langs geweest om hun kerstpakket op te halen en van wie niet konden komen bezorgen we in de komende week het pakket thuis of op het object.

Allemaal nogmaals namens directie, bedrijfsleiding en objectleiding bedankt voor jullie inzet, en op naar 2022, en vooral: blijf gezond.

Wat een prachtige kerstvrouwen hebben we toch.

Hiernaast een korte foto impressie van de afgelopen dagen.

Carousel imageCarousel image

Afgelopen week hebben we 2 zeer verdiende pluimen uitgereikt

Op de 1e foto zien jullie een zeer verraste, maar toch ook trotse Gerjan Weustenenk die de pluim uitgereikt kreeg van Selma Hauser en Kitty van der Linden, geflankeerd door zijn collega Raymunda Borgelink. Gerjan is behulpzaam, vriendelijk en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Op de 2e foto staat een net zo verraste Henk Onstenk die de pluim kreeg van Anja Leppink en Mandy Steinvoort geflankeerd door zijn collega Sabine Eskes. Henk is zeer behulpzaam, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is altijd vriendelijk.

Beide van harte proficiat met de pluim ga zo door en we hopen dat jullie nog jaren bij ons blijven.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Laborijn blijft met schoonmaakbedrijf Mabeon Schoon samenwerken.

Sinds 2006 verzorgt Mabeon de dagelijkse schoonmaak bij de 3 locaties van Laborijn. De samenwerking is nu, na een inschrijving, verlengd.

Jeroen Spruit (waarnemend algemeen directeur Laborijn) is daar blij mee:

“Mabeon past bij Laborijn; onze WSW-medewerkers zijn gedetacheerd bij Mabeon en Mabeon heeft een aantal medewerkers vanuit de WSW in dienst genomen.

Daarnaast krijgen zij de juiste persoonlijke begeleiding, ook vanuit Laborijn. Die persoonlijke begeleiding is iets dat wij heel belangrijk vinden”

In de pers: de Achterhoek maakt schoon !

Nadat we in de Telegraaf hebben gestaan met de publicatie van Schoonmakend Nederland is de volgende Doe Agenda ingezet.

Dat is een samenwerking tussen Werkgeversservicepunt (UWV), Laborijn en gemeente Doetinchem om mogelijk toekomstige medewerkers te enthousiasmeren om collega te worden in de schoonmaak.

Trost op onze collega-acteurs !Patrick Kruis: nieuwe medewerker middenkader

Waar medewerkers vertrekken komen er ook weer nieuwe:

Wij zijn blij met de komst van Patrick Kruis als objectleider voor de dagploeg en ambulante objecten. Patrick stelt zichzelf hieronder even voor. Wij wensen hem heel veel werkplezier de komende jaren bij ons prachtige bedrijf.

Hallo ik ben Patrick

sinds kort woon ik met mijn vrouw Samantha en mijn zoontje Pim in Gendringen.

Ik ben al vanaf 1998 werkzaam in de schoonmaakwereld waar ik begonnen ben als glazenwasser en na een aantal jaren de overstap heb gemaakt naar de vloeren en specialistische reiniging.

Met dank aan een oud collega die mij liet inzien dat ik veel meer in mijn mars had, heb ik mij verder ontwikkeld en zo heb ik in 2018 de opleiding ergo coach gedaan en heb ik 2019 mijn leidinggevende diploma behaald.

Ik verheug me op de samenwerking met jullie bij Mabeon

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Afscheid nemen hoort er ook bij ..

Heel af en toe nemen we ook afscheid van medewerkers.

Edith Kock-Lukassen en Martin Verbücheln gaan bij ons weg op 1 oktober 2021 na lange dienstverbanden.

We bedanken beiden voor hun enorme inzet bij Mabeon en wensen ze heel veel succes in de toekomst.

Uiteraard staat voor beiden de deur altijd open als ze tijd en zin in een kop koffie hebben.

Directie Mabeon

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Handige handjes

Selma Hauser en Iris Noordergraaf, kijk onze toppers zijn nooit voor 1 gat gevangen.

Sterker ze boren er gewoon een flink aantal bij.

Allemaal op de juiste plek en voorzien dan de sanitaire groepen van de nieuwe Bibliotheek Oost-Achterhoek in Aalten perfect van handdoekautomaten, toiletrolhouders, zeepautomaten, babyrekken en prullenbakken.

Supertrots op onze beide handy dames

Participatie in optima forma

Dit gaat een hele mooie samenwerking worden tussen HIER en Mabeon.

Wij mochten met Gabriëlla De Meijer starten met het schoonhouden van de locatie van Hierzorg in Winterswijk.

In de komende periode gaan diverse cliënten van Hierzorg werkervaring opdoen bij Mabeon en wellicht zelfs doorstromen naar vaste banen.

Wij wensen allen betrokkenen succes !

Mabeon opnieuw gecertificeerd PSO 30+

Op 13 juli 2021 voerde Dekra een audit uit bij ons bedrijf, en stelde vast dat Mabeon opnieuw en royaal voldoet aan de eisen: ruim 50% van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, waar minimaal 30 % is vereist: trede 3. De komende twee jaar is dit 'keurmerk' geldig.

Anders dan algemene (ISO) certificering is PSO 30+ een steeds meer gevraagde voorwaarde om in te mogen schrijven op (grote) projecten, waar MVO en vooral SROI (Social Return On Invest) in de doelstellingen van de opdrachtgever zijn opgenomen.

Daar is Mabeon dus een belangrijke partij, en dat al sinds de start in 2006.

Uit de statuten: Doelstelling is opleiding, begeleiding, detachering en uitzending van personen, die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn.

Gefeliciteerd Erwin Peters en team !

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Henk Raben gaat met pensioen ..

Henk Raben, zo is dan toch je laatste dag bij Mabeon gekomen en voorbij gevlogen.

Heel veel collega's hebben vandaag afscheid van je genomen op je laatste werkdag. Je gaat nu echt officieel genieten van je pensioen. Eigenlijk mocht je allang maar je kon en wilde geen afscheid nemen.

Nu ga je dan toch echt.

Henk, super bedankt voor je geweldige inzet de afgelopen jaren voor Mabeon.

Wij zullen je missen, uiteraard staat de deur altijd open om nog even bij te praten en voor een kop koffie.

Het ga je goed en tot snel,

directie Mabeon

Carousel imageCarousel image

Afscheid van Shakira

Vanmiddag heeft het team van Het Kleurrijk afscheid genomen van Shakira Meijer.

Shakira heeft als student van Prakticon haar stageperiode bij ons doorgebracht.

Alma Van Ditzhuyzen Luesink en haar team zijn erg verdrietig dat ze klaar is met haar stageperiode en zullen haar erg gaan missen.

Shakira dankjewel voor je inzet en veel succes in de toekomst

Carousel imageCarousel image

Mabeon Pluim: Marijn Kok

De Mabeon pluim hebben we dit keer aan Marijn Kok gegeven.

Marijn is vorig jaar bij Mabeon begonnen en heeft zijn kansen gegrepen. Eerst een maandje voorzichtig proberen om daarna snel uit te breiden naar uiteindelijk een full time arbeidsovereenkomst.

Marijn werkt veel voor ons bij TipTop Car- & Truckwash Doetinchem, Babberich, Borculo & Groenlo om de mensen daar te ondersteunen in het perfect reinigen van de auto's en trucks.

Zijn collega's Mandy Steinvoort, Edith Kock-lukassen en Martin Verbücheln reiken een trotse Marijn op de foto's het certificaat, de bloemen en de bijbehorende cadeaubon uit.

Top gedaan Marijn en ga zo door.

Met heldere en eerlijke adviezen aan de politiek in Nederland. Waar gaat de carrière van Tim eindigen, wij zijn super trots op hem !

De formatie heeft nu wel lang genoeg geduurd vinden alle schoonmakers. ‘Niet meer lullen, maar poetsen!’ Daarom heeft Tim Smink (Mabeon Schoon) vijf tips namens de schoonmakers voor de formateurs in de Tweede Kamer in Den Haag voor een efficiënte vlekkeloze formatie:

Tip 1. Poets je oneffenheden weg.

Tip 2: Wind er geen doekjes om.

Tip 3: Zorg voor een smetteloos uiterlijk en imago.

Tip 4: Dweil niet met de kraan open.

Tip 5: Een vlekkeloos geweten helpt, dus geen ellebogenwerk!

We hopen dat deze tips jullie gaan helpen om er wat meer vaart achter te zetten. Wij als Schoonmakend Nederland zijn er klaar voor!

#SchoonMaaktMogelijk #dedagvandeschoonmaker #ddvds #Mabeon #SchoonmakendNederland

Henk gaat, Helga komt...

Binnenkort, in juli 2021, gaat Henk Raben van zijn pensioen genieten. Hij werkte langer door dan de 'echte' pensioendatum, maar nu komt daar een eind aan. Daarover volgt nog informatie.

Hij zal a.i worden vervangen door Helga Peters, die al lang ervaring heeft met de software en organisatie in andere bedrijven van Mabeon Holding en voorheen Fair Groep. Inderdaad, de zus van..

Ze is deze week gestart, wij wensen haar alle succes en Henk alle geduld toe. De foto is van 2010 !

Helga is bereikbaar onder email: helga@mabeon-achterhoek.nl

Pluim voor Residence-medewerkers

Altijd geweldig dat onze Mabeon collega's in het zonnetje gezet worden door Résidence Lichtenvoorde.

Ze hebben de afgelopen weken een topprestatie geleverd op het park met het schoonhouden van de villa's en vakantiewoningen

Brenda Wanrooij , Patricia Saenen, Anja Leppink, Esmee Bekink, Lauraine Bakker, Jelle van Aalst, Sabine Eskes en Anja Huinink: bedankt !


Zoals te zien zijn het weer en de sfeer uitstekend !

Mabeon in Schoonmakend Nederland

En wederom is een van onze toppers landelijk nieuws.

Tim Smink is hieronder geïnterviewd door onze branche organisatie Schoonmakend Nederland, als voorbeeld voor de branche, de dag van de schoonmaak en natuurlijk in het bijzonder als voorbeeld van Mabeon.

En wij zijn blij en super trots op Tim die een prachtige groei binnen Mabeon heeft doorgemaakt.

We hopen dat hij nog vele jaren bij ons blijft.

Zie voor het hele artikel de site van Schoonmakend Nederland.

ISO-9001 en 14001: tussencertificering behaald

Op 19 en 20 april 2021 werd Mabeon opnieuw beoordeeld door een externe auditor van Veritas.

Alle aspecten van de bedrijfsvoering, van voldoen aan wettelijke en maatschappelijke eisen, zoals VGA, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieubeleid, klant- en medewerkerstevredenheid en veel meer komen aan de orde, en ook hoe dat geborgd is.

Deze maal was corona een remmende factor in het afgelopen jaar, maar ondanks dat werd een forse verbetering van de organisatie bereikt: het middenkader legt nu zelf alle aanpassingen in de geroosterde werknemers vast in een real-time ERP-systeem op smartphone, tablet en desktop. Ook alle andere zaken als kwaliteitsmeting, tevredenheidsmeting en klachtbeheer zijn op dat niveau beschikbaar: met de verwachte groei een noodzaak.

Deze intensieve audit werd wederom zonder opmerkingen afgesloten, zodat Mabeon weer een jaar volledig gecertificeerd verder kan.

Dank aan het team !

GEFELICITEERD

Carousel imageCarousel image

Praktijkdiploma gehaald !

Shakira Meijer, Aicha Salameh en Britt van Zuilen met het behalen van jullie praktijkdiploma.

Trots mag het Prakticon zijn op deze top studenten.

Wij, en in het bijzonder Alma Van Ditzhuyzen Luesink, hebben ze met veel plezier geholpen tijdens de stageperiode.

Jullie zijn bij Mabeon ook altijd weer welkom.


Carousel imageCarousel image

75 jaar en actief !

Op Basisschool het Rondeel werkt al vele jaren onze medewerkster Anke Gerritzen-Laurentzen.

Anke is afgelopen maandag 75 jaar geworden en zorgt nog steeds dagelijks voor een perfect onderhouden school.

De hele school heeft voor haar gezongen en haar in het zonnetje gezet.

Ook onze objectleider Mario Besselink was namens Mabeon even aanwezig om haar in het zonnetje te zetten.

Anke, namens al je Mabeon collega's van harte gefeliciteerd en nog heel veel gezonde jaren, en we hopen dat je nog jaren bij ons mag werken.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

TipTop biedt Marijn een kans

Afgelopen week zijn wij gestart met een prachtige samenwerking met TipTop Car- & Truckwash Doetinchem, Babberich, Borculo & Groenlo.

Medewerkers van Mabeon gaan helpen met het tip top reinigen van de vrachtwagens en auto's in de wasstraat.

Op de foto's zien jullie @MarijnKok druk bezig met een fikse vrachtwagen. Zijn direct leidinggevende Martin Verbücheln en zijn jobcoach Mandy Steinvoort zijn geweldig trots op Marijn dat hij na zijn werkervaringsbaan bij Mabeon een vaste aanstelling heeft verdiend.

We wensen Marijn heel veel succes en danken Tip Top voor de kansen die ze aan onze medewerkers willen geven.

Belangrijke uitbreiding van de klantenkring

In deze hele bijzondere tijden zijn wij er trots op dat we per 1 februari 2021 alle locaties van de Accent Scholengroep mogen gaan schoonhouden.

Vanochtend heeft Bertine Oldenwening haar arbeidsovereenkomst getekend en gaat zij met Iris Noordergraaf, Kitty van der Linden en 19 nieuwe collega's deze opdracht verzorgen voor Mabeon.

Bertine en alle overige nieuwe collega's: van harte welkom bij Mabeon, we gaan ervan uit dat jullie je snel thuis gaan voelen.

Erkenning als leerbedrijf 4 jaar verlengd

Van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ontvingen wij het onderstaande bericht.

U hebt de afgelopen jaren meerdere leerlingen een stageplaats kunnen bieden (met name vanuit het Graafschap College) en tijdens de corona lockdown heeft Mabeon nog een extra inspanning geleverd om meerdere studenten een stageplaats te kunnen bieden.

U bent erkend voor de volgende kwalificaties: VMBO -Boris, VMBO – Economie en ondernemen, Assistent dienstverlening en zorg (niveau 1), Medewerker facilitaire dienstverlening, Schoonmaker in verschillende omgevingen, Meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud en Glazenwasser (niveau 2), Commercieel medewerker, Specialist vloeronderhoud en (Ambulant) objectleider (niveau 3) en Facilitair leidinggevende, (Junior) accountmanager en Leidinggevende team / afdeling / project (niveau 4).


Kijk, dat geeft de burger moed !

Carousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Mabeon en desinfectie nu en in de toekomst

Wist u dat Mabeon ook specialisten in dienst heeft die uw desinfectie tot in de puntjes kunnen verzorgen.

In deze corona tijd zorgen Patricia Saenen en Sandra Versteeg voor de perfecte gecertificeerde desinfectie van uw ruimten.

Als u heel goed kijkt kunt u beide dames herkennen en weet u een professionele aanpak is gegarandeerd.

Interesse ?

Bel even 088 0118510 of mail naar info@mabeon-achterhoek.nl.


Pluim voor Jolande

Een hele terechte pluim hebben we vandaag uitgereikt aan Jolanda Ankersmit. Jolanda werkt al sinds 2011 bij Mabeon en laat al die jaren zien dat ze een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid heeft richting Mabeon en haar klanten. Op haar certificaat staat dan ook:

Jolanda is nooit ziek, fietst elke dag een uur om op kantoor te komen door weer en wind, is flexibel en betrouwbaar.

Kortom een topper waar we heel blij mee zijn. Op de foto zien jullie 2 trotse collega's Mandy Steinvoort en Rudi Salemink die Jolanda in het zonnetje hebben gezet vandaag.

Stageplaatsen schaars, maar ...

Scholen, bedrijven, instellingen kijk om je heen en geef Mabeon Schoon de kans om te laten zien dat er plek is voor iedereen !

Trots en mooi om ze te zien dat mentor Sanne Hogenhout van Prakticon bij Mandy Steinvoort van Mabeon zit om de 12e stagiaire te interviewen.

Ja, op dit moment lopen 12 studenten van het Prakticon stage bij ons.

Iman Alabeid, Nour Alabeid, Puck Bergevoet, Melanie Hoogenberg, Kyra Nieling, Kirstin Römer, Aisha Salameh, Tasnim Salameh, Siddik Aboskurt, Demi Derksen en Kailey Angenent.

Allemaal super gemotiveerde en fijne collega's waarvan we vast met een flink aantal een arbeidsovereenkomst zullen sluiten.

We wensen hen allen, en onszelf, veel succes.
De intentie van Mabeon Schoon Achterhoek b.v. om samen te werken met de Meesterwerk werkcaroussel Bronckhorst hadden we al getekend begin dit jaar.

Jolande Woerts is vanochtend met veel plezier begonnen om samen leuke, maar vooral belangrijke taken op te pakken binnen de Gemeente Bronckhorst.

Veel werkplezier Jolande!


Dank je wel !

Voor de medewerkers die tijdens de corona-periode veel extra werk hebben verzet was er een kleine attentie, nu de scholen weer begonnen zijn en iedereen weer terug is van vakantie.

Nogmaals: welgemeend bedankt allemaal !

Een topprestatie hebben ze vandaag geleverd

De medewerkers van Mabeon op Résidence Lichtenvoorde.

Tjokvol zit het park op 28 augustus 2020 en onze collega's zorgen ervoor dat de nieuwe gasten zich weer welkom voelen in hun bungalow op het park om zo van een welverdiende vakantie te genieten.

Charlotte, Femke, Patricia, Tina, Anja, Mandy, Kitty, Mats, Jesse en Jelle, jullie hebben weer een puike prestatie neergezet.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Hans Bannink met pensioen:

Op 14 juli 2020 is onze Hans Bannink met zijn welverdiende pensioen gegaan. Hij mag gaan genieten van zijn vrijheid, kinderen en vooral zijn kleinkinderen.

In het bijzijn van een select, maar voor hem heel belangrijk gezelschap, hebben we dit gevierd. In het bedrijfsrestaurant van Laborijn hebben Johan Breukelaar (Laborijn) en Rob Migchelbrink (Mabeon) een terugblik gegeven op zijn werkzame leven. De conclusie was duidelijk: Hans heeft lang en veel gewerkt en verdient zijn pensioen ten volle.

Na de speeches hebben de aanwezige gezinsleden, en (ex) collega's van Laborijn en Mabeon getoast op het pensioen van Hans, en dat hij er nog vele jaren van mag genieten.

Hans, het ga je goed en uiteraard blijf je altijd welkom op de kerstavonden van Mabeon en ook voor een kop koffie is bij ons altijd tijd.

Pluim voor Amber !

Op 14 juni 2020 hebben we Amber Vruggink in het zonnetje gezet door haar de Mabeon Pluim uit te reiken.

Amber kwam na een stage periode vanuit Practicon bij ons in vaste dienst. Tijdens haar stage heeft ze veel geleerd en een vast contract bij Mabeon verdiend.

Amber heeft laten zien dat zij betrouwbaar is, een topkwaliteit levert en altijd vrolijk op haar werk verschijnt. Kortom een heerlijke collega waarvan we hopen dat ze nog jaren bij Mabeon blijft werken.

Op de foto zien we haar direct leidinggevende Martin Verbücheln en haar begeleider bij Mabeon Mandy Steinvoort met veel genoegen haar de pluim en de bos bloemen overhandigen.

Optimalisatie bedrijfsleiding

De bijzondere omstandigheden zorgde voor enige vertraging in de communicatie over de wijzigingen in onze organisatie, waarvoor ons excuus. De groei maakte het noodzakelijk om de bedrijfsvoering te reorganiseren, waarbij het doel was de lijnen zo kort mogelijk te houden en voldoende ruimte te bieden voor een optimaal contact met u als klant.

Dat wordt bereikt met de aanstelling van twee bedrijfsleiders, in plaats van het toevoegen van een extra laag aan de eenhoofdige bedrijfsleiding. Inmiddels heeft Frank de Lange de organisatie verlaten en zijn de opvolgers gestart en ingewerkt. Zij hebben zich inmiddels voorgesteld aan u, of doen dat binnenkort.

Als eerste stellen wij u Kitty van der Linden voor: met een ruime ervaring in de branche en elders in de zakelijke dienstverlening, maakte zij op 1 maart 2020 de stap van objectleiding naar bedrijfsleiding. Per 1 april trad Rudi Salemink aan als bedrijfsleider, na een lange loopbaan in de facilitaire dienstverlening.

Samen beheren zij nu, samen met hun objectleiding, de bijzondere dienstverlening van Mabeon. Bijzonder vanwege de maatschappelijke betrokkenheid met onze medewerkers, waarvan ruim de helft een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Bijzonder door de inzet van de overige medewerkers om die dienstverlening in teams mogelijk te maken. En bijzonder omdat er een klantenkring is die maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering mee laten spelen in hun beslissing wie hun objecten schoon laten houden. U dus ! Dank daarvoor.

Met deze reorganisatie streven wij naar een nog hogere klanttevredenheid, maar ook medewerkerstevredenheid: alleen gemotiveerde mensen kunnen kwaliteit en continuïteit leveren.

ISO 9001/14001 certificering opnieuw behaald

Na een bijzondere audit, deels via videobellen en delen van documenten, deels door een audit 'on the spot' door auditoren van Veritas, werd gisteren, 20 april 2020, voor de tweede maal de certificering behaald.

Dat vroeg in deze corona-omstandigheden extra inspanningen van alle medewerkers, maar juist in deze omstandigheden is het procedureel en gestructureerd werken van het grootste belang.

Naast de beide normen is Mabeon ook gecertificeerd PSO 30 + bedrijf, en hanteert de ISO 26000 norm middels een eigen verklaring.

Schoonmakers zijn onmisbaar.

Dat waren ze al, maar nu in deze tijd helemaal. Waar zorgverleners met hun handen aan het bed strijden tegen het coronavirus, vechten schoonmakers ook dagelijks tegen dit virus.

Om hen te bedanken start OSB (Ondernemingsorganisatie Schoonmaak & Bedrijfsdiensten) op (dinsdag 24 maart) met de actie #SchoonmakersBedankt.

‘Schoonmakers zijn nu belangrijker dan ooit’, zegt Piet Adema, voorzitter van OSB); ‘Ik wil hen bedanken dat zij ook nu dag in en dag uit zorgen voor een schone werkplek en een veilige leefomgeving. Ik ben trots op hen en heb ongelofelijk veel waardering voor hun tomeloze inzet.’

Rob Migchelbrink meldt: "samen met de voorzitter van de OSB zijn ook wij als Mabeon super trots op onze medewerkers.

Allemaal helden!

Klik op de foto voor het item op Omroep Gelderland

De gemeente Oude IJsselstreek vindt dat een te grote groep inwoners niet meedoet

Daarom kiest ze voor een andere wijze om de participatiewet uit te voeren. Met het project 'Meedoen Werkt' moeten honderd inwoners die nu nog thuis zitten naar een betaalde baan worden geholpen.

n de gemeente Oude IJsselstreek staan momenteel ruim 600 inwoners aan de kant. Inwoners die een uitkering ontvangen, maar vanwege hun grote afstand tot de arbeidsmarkt niet actief worden benaderd door Laborijn, een organisatie die inwoners kan helpen aan maatschappelijk werk.

'Dit is een veel te grote groep', zegt wethouder Bert Kuster. 'De afgelopen jaren is daar te weinig energie in gestoken. Met dit project willen we inwoners een duwtje in de rug geven en mee laten doen in de samenleving.'

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Jubilarissen

Tijdens de kerstavond 2019 hebben we, zoals een ieder heeft kunnen zien, een aantal jubilarissen gehuldigd. Helaas konden er toen een paar niet aanwezig zijn.

Dit hebben we afgelopen donderdag 23 januari 2020 in klein gezelschap alsnog ingehaald.

Els Weijkamp, Niels Gotje en Annet Bonte waren 5 jaar in dienst en Hussein Rezaie zelfs 10 jaar.

Allen van harte gefeliciteerd.

Carousel imageCarousel image

Pluim voor Gulderen Yilmaz !

We zijn in 2020 uitstekend begonnen, mevrouw Gulderen Yilmaz hebben we de pluim gegeven voor haar uiterst betrouwbare inzet en de flexibiliteit die ze al jaren voor Mabeon laat zien.

Gulderen, dankjewel voor je inzet en kwaliteit en we gaan ervan uit dat je nog vele jaren bij Mabeon wil blijven werken.

Op de foto geven Mandy Steinvoort en Kitty van der Linden Gulderen de pluim met bijbehorende bos bloemen.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Geslaagd !

Naast uitbreiding van ambulante objectleiding hebben we vandaag, 15 januari 2020, ook weer 7 nieuwe gediplomeerde schoonmakers in het zonnetje mogen zetten.

Brenda Wanrooy, @nathalietewilt @ramonarengelink, @meliknurieva, @liza limbeek-gotje, @lejlahajdarhodzic niet op de foto staat @ilsehageman.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma !

Meedoen werkt:

Tijdens het MeedoenPlein van de Gemeente Oude IJsselstreek op 6 december 2019 ontmoette onze Mandy Steinvoort Helena Popikova.

De klik was direct dusdanig positief dat Helena afgelopen maandag haar stagecontract bij Mabeon heeft getekend en zij vol overgave is begonnen met haar nieuwe collega's in het gemeentehuis van de Oude IJsselstreek.

Helena, veel succes bij Mabeon !

Complimenten !

Fijn dat de samenwerking met hoofdaannemer Asito prima verloopt op het Zone College in Borculo.

Onze Mabeon medewerkers Raymunda Borgelink, Gerjan Weustenenk, Femke Dekkers en Gonda Heinen hebben een dermate perfecte prestatie geleverd op deze school, dat we een traktatie op 6 december 2019 wel op zijn plaats vonden.

Top gedaan en bedankt voor de inzet.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Alweer 7 geslaagden !

Op 26 november 2019 mochten we maar liefst 7 medewerkers het diploma SVS Schoonhouden overhandigen.

Op de foto's staan alle geslaagden terecht vol trots met hun behaalde diploma, dat ze mochten ontvangen uit handen van de instructeur Kitty van der Linden.

Van alle collega's bij Mabeon de hartelijke felicitaties aan:

Edmond en Mary Conception, Liesbeth Francis, Irina Asejeva, Mattie En Sjon Giesen, @Sabahatepaloja, @mariekebesselink en @Andrea Menning-Biermann

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Excellent Teamwork:

In de afgelopen periode heeft dit mooie team een prachtige prestatie geleverd bij Laborijn in Doetinchem. Onze objectleidster Anja Leppink omschreef het als volgt:

Dit team werkzaam bij Mabeon met als werkplek Laborijn, heeft laten zien dat het echte teamspelers zijn. Een ieder is op zijn eigen manier in staat om zijn eigen talenten EN die van de collega's te laten shinen, er voor elkaar te zijn ook als het even wat minder gaat. Dit alles met als doel om perfect werk af te leveren.

Mabeon is supertrots op Anja met haar team bij Laborijn

Handige ontzorging !

Op tijd geregeld en geen omkijken meer naar.

Aanvulling op de dienstverlening. Mail naar info@mabeon.com.


PSO 30 + opnieuw behaald

Mabeon ontving de volgende brief:

Geachte heer Peters,

Van harte gefeliciteerd met het behalen van het PSO-keurmerk! Met uw certificering laten u en uw collega’s zien dat uw organisatie structureel werk maakt van sociaal ondernemen en zichtbaar haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Graag informeren wij u over de vervolgstappen.

PSO-keurmerk

Uit het auditrapport van de certificerende instelling blijkt dat uw organisatie voldoet aan alle vereisten voor het behalen van het PSO-keurmerk Trede 3|30+ van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het bestuur van PSO-Nederland neemt het advies van de certificerende instelling dan ook over.

Mabeon Schoon Achterhoek B.V. krijgt de PSO-certificering Trede 3|30+ toegekend vanaf 01-07-2019. Het certificaat is twee jaar geldig vanaf de startdatum zoals vermeld in deze mail en op uw PSO-certificaat. Uw organisatie krijgt een vermelding op de website van PSO-Nederland bij de PSO-gecertificeerde organisaties.

Van harte proficiat directie van Mabeon !

Volgende lichting opgeleiden

Geweldig: Zo net voor de vakantie weer 4 nieuwe geslaagde medewerkers binnen Mabeon voor het SVS Basis Diploma Schoonmaak.

Op de foto staan Frank de Lange (bedrijfsleider), Kitty van der Linden (instructeur) en de geslaagden Jara Brugman, Annet Bonte, Anja Huinink. Helaas mist op de foto Gerrie Bruijl. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Voor alle foto's klik hier.

Van harte allemaal !

Processie BBQ

De eikenprocessierups leverde teveel overlast op voor het houden van de jaarlijkse barbecue 'aan de zaak', zodat er werd uitgeweken naar de velden en accommodatie van SVDW 75 aan de Badweg, waarvoor dank, met toestemming van de gemeente.

Dit feestje kan bijna niet mislukken, mede door de goede zorgen van cateraar Alfun en de inzet van de leiding en middenkader om het de medewerkers naar de zin te maken.

Voor alle foto's: klik hier.

Volgend jaar weer !

Een 10 !

De contactpersoon van elk te onderhouden, of van diensten te voorzien object wordt jaarlijks een afgesproken aantal malen bezocht door de objectleiding voor overleg, waarbij natuurlijk ook naar de tevredenheid van de klant wordt gevraagd.

Die planning en de verslaglegging gebeuren digitaal, zodat de resultaten direct 'automagisch' verwerkt worden, en zichtbaar zijn op deze site. Bij een lage waardering volgt actie, en deze wordt gevolgd tot de klant weer 'tevreden' is. Dat gebeurt enkele malen per jaar.

Wat bijna nooit gebeurt is dat de objectleiding een 10 mocht noteren, maar dat was nu wel het geval !

Het ging hier om het verzorgen van conciërge-diensten op een school, en dat al vele jaren. Blij met onze medewerker en blij met deze klant

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Diploma uitreiking

Op 22 mei 2019 ontvingen de deelnemers aan de Basisopleiding Schoonmaken hun welverdiende diploma uit handen van interne (erkende) opleider Kitty van der Linden-Kruip.

De deelnemers aan deze in-house gehouden cursus werd het examen afgenomen door een externe examinator van RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak).

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd, veel succes en werkplezier gewenst !

Filmpje-Maboen-201904.mov

Filmpje ...

Zie hier een korte impressie van de dienstverlening van Mabeon.


Let vooral op de vriendelijkheid van de medewerkers !


Kijk ze schitteren (Patricia, Mandy en de auto's).

Patricia Saenen en Mandy Steinvoort hebben vanmiddag hun nieuwe auto's bij Toyota Ten Have Doetinchem opgehaald.

Daar kunnen ze weer jaren mee vooruit helemaal, na de topontvangst met uitleg en afleverservice bij Toyota Ten Have.

Mabeon koos voor betrouwbare en milieuvriendelijke auto's.


Geslaagd !

Ben Stoker en Kitty van der Linden hebben de 1e interne opleiding voor de Basiscursus SVS Schoonmaak gegeven aan een aantal medewerkers van Mabeon Schoon.

Daartoe beschikt Mabeon over een leslokaal en een professioneel aanraakscherm.

Met veel trots kunnen we hier laten zien dat Sandra Meerdink, Diva Lintang, Alma Van Ditzhuyzen Luesink, Lonneke Scheers, Gabriella De Meijer en Diane Slutter-Ebbers hun diploma met glans hebben gehaald.

Allen van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat. Kitty en Ben bedankt voor de fijne lesdagen.


Complimentendag

Donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart hebben jullie het Asito schoonmaakteam een compliment gegeven voor het netjes schoonhouden van jullie werkomgeving. Hier is massaal gehoor aan gegeven. De waslijnen hingen na 2 dagen vol met mooie schouderklopjes. Dank hiervoor! De meeste Asito/Mabeon schoonmaakkrachten maken na kantoortijd schoon en hebben daarom weinig contact met de medewerkers van Alliander. Ze zijn blij verrast met alle schouderklopjes die gegeven zijn.

Schouderklopjes die gegeven zijn op locaties: Bellevue, Duiven en Leeuwarden

 • Hi ha Hoooo, alles superschoon met de toppers van Asito

 • Al is een spin nog zo snel, de mensen van Asito acherhalen hem wel.

 • Zonder jullie geen schoon bureau

 • Goed bezig

 • Sorry voor de rotzooi, maar zonder jullie bleef ik liever thuis

 • Bedankt! Mede dankzij jullie heb ik een fijne dag

Enkele reacties van het schoonmaakteam

"Blij deze waardering te krijgen", "Hier krijgen we energie van", "Dit maakt mijn werk een stuk leuker"


ISO audit door Veritas: geslaagd.

Voor het derde (en laatste) jaar geldt de certificering ISO-9001 en ISO 14000 weer, na de tussentijdse audit door Frank ten Have van Veritas begin februari 2019.

Inmiddels is het KMMS-systeem (Kwaliteits- en Milieu Management Systeem), op basis van deze ISO-normen, plus ISO-26000 en PSO 30+, mede met behulp van ICT, de kern van de onderneming. "Geen handboek in de kast, linksboven", zoals Frank het uitdrukte....

Directeur Erwin Peters en KAM-manager Paul Striker konden daarom op de foto, na twee dagen intensief speuren naar afwijkingen (die er niet waren) en mogelijke verbeteringen, die er altijd wel zijn.

Op naar de volgende audit !


Frank de Lange, nieuwe bedrijfsleider.

Frank stelt zich even zelf voor:

Per 1 februari 2019 ben ik, Frank de Lange, als bedrijfsleider aan de slag bij Mabeon. ik ben 55 jaar en woon in Terborg met mijn vrouw Bianca en twee zoons, Bart en Bram.

In mijn vrije tijd probeer ik een paar keer per week te sporten in een fitnesscentrum, ik fotografeer graag en ik hou van motorrijden (al sleutel ik meer dan ik rijd), daarnaast klus ik veel in huis en tuin.

Ik werk inmiddels meer dan 30 jaar in de mooie schoonmaakbranche. In die tijd heb ik verschillende functies vervuld, van kwaliteitscontroleur tot vestigingsmanager, en houd van schoonmaaktechnische uitdagingen, op zowel dagelijks als specialistisch gebied.

Ik zie uit naar een prettige samenwerking met de collegae, waarbij ik mijn kennis en ervaring graag deel!


Frank is bereikbaar onder frank@mabeon-achterhoek.nl en

op mobiel 0649712246

Mooi voor de Graafschap, mooi voor Mabeon

Mooi voor ons, mooi voor onze mensen en mooi voor De Graafschap: Mabeon verlengt contract met drie seizoenen.

Facilitair dienstverlener Mabeon Schoon Achterhoek b.v. blijft de komende drie seizoenen ook als sponsor en maatschappelijk partner aan De Graafschap verbonden. De werknemers van Mabeon zijn dagelijks in de weer om de burelen en de sponsorruimten van De Vijverberg spic en span te houden.

“Wij zijn erg blij met de samenwerking met Mabeon. Het past prima in onze maatschappelijke filosofie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier ervaring op te laten doen. Mabeon is specialist in inclusief werken en kent in Rob Migchelbrink ook nog eens een directeur met een blauwwit hart. Naast Mabeon werken we ook samen met organisaties zoals Elver en SB Post. Wat dat betreft is De Graafschap echt meer dan voetbal.”

Aldus Hans-Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap.


Middenkader versterkt met Patricia

Vanwege uitbreiding was het nodig om over een extra meewerkende voorwerkster te beschikken

Die werd gevonden in de persoon van Patricia Saenen, met ruime ervaring in de branche en functie.

Sinds 3 April 2018 bij ons is gestart Patricia A. M. Saenen. Patricia stelt zich hieronder nader voor.


Hallo, mijn naam is Patricia, ik woon samen met mijn dochters Mara van 17 en Esmee van 14 in Huissen, en ben al zo 16 jaar actief in schoonmaakland.

Ik ben stapel gek op dieren en heb zelf 2 hondjes. 2 cavia's, een konijn en vissen, graag zou ik ook kippen willen, maar helaas is mijn achtertuin daar te klein voor.

Koken doe ik ook heel graag en probeer dan ook nieuwe dingen uit, wat mijn dochters niet altijd kunnen waarderen.

Met mooi weer ben ik ook graag in de tuin bezig, bij het onkruid trekken kom ik echt in de Zen-modus.

PS: ik heb een boeddha-tik.

Patricia is te bereiken onder patricia@mabeon-achterhoek.nl