EL CONTE AMB IMATGES

Possibilitats:

  • Crear un Calameo
  • Fer un còmic manual
  • Fer un còmic digital

1. EXPLIQUEU EL VOSTRE CONTE

Ha arribat l'hora de triar en quin format voleu fer arribar a l'alumnat de 4t i 5è de les escoles el vostre conte. Cal que decidiu quin format us agrada més. Cada format té els seus aspectes positius diferents que cal tenir presents:

  • El Calameo és un programa molt senzill que permet il·lustrar un text amb imatges pròpies o buscades per internet. No caldria adaptació. És un programa molt senzill, fàcil de fer servir i projectar. L'inconvenient és que no té gaires opcions i el format podria recordar els contes infantils. Aquí podeu veure algunes mostres de la nostra revista, o d'altres.
  • El còmic digital és una opció molt atractiva, però pot donar molta feina creativa i d'adaptació. Ara bé, el resultat pot ser més lluït que amb el Calameo. També permet projectar i fins i tot imprimir. Aquí caldrà dominar les eines disponibles perquè quedi presentable.
  • El còmic manual és l'opció clàssica. Es pot realitzar amb fulls DIN A3, fet que permetria imprimir-ne exemplars, si fos el cas. No necessita connexió i permet repartir les tasques. L'inconvenient és que cal molta feina artística: adapatació, esborranys, entintació, rotulació, acolorir, etc.

2. EL CÒMIC

  • Si heu triat l'opció del còmic aquí teniu una pàgina web que ens explica molt bé els elements que hem de tenir en compte per elaborar un còmic.

3. LA PRESENTACIÓ

Hem d'explicar el nostre conte a les escoles, a alumnat de 4t i 5è. Per tant, més enllà d'haver acabat la narració o el còmic, hem de transmetre-la a una classe. Els dies de presentació seran el 18 i 19 de juny. El 15, hi haurà un assaig general a l'institut. Aspectes a preparar:

a) La presentació dels membres del grup: noms i cognoms, grup classe.

b) L'explicació de l'objectiu del projecte, les parts que ha tingut, explicat per diversos responsables. Tingueu en compte que són més petits que vosaltres.

c) La lectura del text: Projectareu el text/còmic/calameo, però en fareu fotocòpies, o no caldrà? Caldria repartir-se la lectura, o els personatges. La lectura s'hauria de practicar per donar-li entonació o interpretació.

d) Si projecteu, tingueu en compte que la imatge quedi neta, que el text es pugui llegir, etc.

e) Quan acabeu, tingueu preparada una conclusió: què hem après, quins problemes hem tingut, quins encerts, la vostra visió personal, etc.

f) Pregunteu al públic al final si s'ha entès tot, si tenen cap dubte, si volen fer algun comentari, etc. Haureu de respondre a les seves preguntes de manera amable i adequada.

g) Acomiadeu-vos amb correcció.