Competència aprendre a aprendre

En aquest apartat s'inclouen aquelles rúbriques que fan referència a tècniques d'estudi, a la presentació de treballs i llibretes i a la realització de tasques interdisciplinàries. Concretament s'enllacen les següents rúbriques:

RÚBRICA D'AVALUACIÓ DE LA LLIBRETA

Aquesta és una de les primeres que es recomana aplicar ja que és molt concreta i els alumnes tenen experiència suficient per poder participar de forma molt activa en la seva construcció. Els criteris es poden afinar molt i fer-los objectivables. Per altra banda, aquesta rúbrica és aplicable a totes les assignatures.

És recomanable aplicar-la en coavaluaciói fer anotar les propostes de millora fetes pel company o companya. D'aquesta manera, en properes ocasions es podrà veure si realment s'han aplicat o no les propostes.

Per tal d'afavorir les aportacions de l'avaluador i l'aplicació correcta de la rúbrica, es pot avaluar aquestes aportacions.

rubrica llibreta.docx

RÚBRICA D'AVALUACIÓ DEL MAPA CONCEPTUAL

Aquesta rúbrica és molt completa i es pot adaptar als diferents nivells d'ESO. Com totes les rúbriques, no es tracta de donar-la tal qual als alumnes sinó de costruir-la amb ells. El professorat determinarà en ada cas quins són els elements a tenir en compte d'acord amb el nivell dels alumnes.

rubrica mapa conceptual

RÚBRICA D'AVALUACIÓ DEL PÒSTER

El pòster és un format molt adequat per presentar la informació de forma resumida, clara i visualment atractiva. Per tal de construir aquesta rúbrica amb els alumnes, es va muntar al centre una exposició de pòsters realitzats per estudiants de la UdG sobre el seu treball de fi de Grau. Tot i la complexitat i diversitat de les temàtiques tractades, els nostres alumnes van poder discernir els elements clau a tenir en compte a l'hora de fer un pòster. Aquest n'és el resultat.

rubrica pòster

RÚBRICA D'AVALUACIÓ DEL PÒSTER CIENTÍFIC

Rúbrica pòster científic

RÚBRICA D'UN SOL PUNT DEL PÒSTER CIENTÍFIC

Es planteja a l'alumnat que el que fan no es qualificar sinó ajudar els companys a fer-ho perfecte, per això és molt important que els seus suggeriments siguin constructius, no només dir el que no està prou bé sinó suggerient com millorar-ho.

El fet de felicitar per la feina ben feta, a més a més de ser una motivació pel que la rep, és una forma de fixar experiències positives en l'avaluador que després podrà aplicar en el seu treball.

rubrica d'un sol punt pòster científici

RÚBRICA D'AVALUACIÓ DEL VIDEOTUTORIAL

La realització de tutorials és una eina molt eficient per a l'aprenentatge competencial dels alumnes i especialment per fixar la base d'orientació dels alumnes. Els joves estan molt acostumats a veure tutorials i per tant tenen força criteri per discernir un bon tutorial d'un de millorable. Això permet compartir fàcilment criteris amb ells.

rúbrica tutorial de youtube

RÚBRICA D'UN SOL PUNT D'AVALUACIÓ DEL DIARI D'APRENENTATGE

En el treball per projectes, l'alumnat relitza un diari d'aprenentatge que permet fer el avaluar tot el procés realitzat. Aquest diari ha de recollir les evidències de treball i les reflexions realitzades sobre el propi treball.

rubrica d'un sol punt projecte_Diari d'aprenentatge