KA1

Teacher's trainning

Durant el curs 2016-2018, es va sol·licitar una beca Erasmus+ KA1 amb la voluntat de millorar la introducció de noves competències, habilitats i destreses en la dinàmica de l’institut per tal d’optimitzar l'oferta pedagògica, iniciar un procés d'internacionalització i fer del nostre centre una escola més atractiva. Enguany se'ns ha renovat aquesta beca i, per al curs 18/19, tenim previst sol·licitar la KA2 per a intercanvi d'alumnes.

La beca KA1, enfocada a la formació del professorat, està destinada a treballar en la implementació dels següents ítems articulats al voltant de la Serra de Tramuntana,  un tema que desperta molt d'interès tant dins com fora del centre:

Paral·lelament, i també durant el curs passat, l’IES es va inscriure en el programa del Consell de Mallorca “Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana”, que tracta els mateixos temes amb un enfocament més local i que involucra tot el centre en el programa.

La idea és treballar per projectes, elaborats transversalment, i que impliquin la majoria de departaments. Així, es realitzen activitats (dins i fora de l'aula), aplicant les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), que ens permeten elaborar documents digitals, que seran publicats en diferents plataformes i que facilitaran tant la col·laboració interdepartamental com la internacional, i, alhora, ens permetran assolir els objectius establerts.

De moment, gràcies a la beca KA1, s'han fet les següents activitats de formació destinades als docents:

Per preparar i fer el seguiment de totes aquestes activitats relacionades amb l’Erasmus+, s'ha creat un equip de treball que avalua la feina aplicant criteris de qualitat.

Així doncs, tal i com ja hem avançat, l'objectiu últim, després de la consolidació de l'aplicació del programa durant el present curs escolar, és la sol·licitud de la beca KA2 a fi d’involucrar altres centres i alumnes estrangers en la tasca d’aprendre a través de l’entorn, en el nostre cas un entorn privilegiat: la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Amb la riquesa del nostre patrimoni com a fil conductor, obrim les portes a la internacionalització del centre i esperem trobar socis que ens ofereixin espais igualment constructius per a l'intercanvi i l'ampliació de l’aprenentatge. I és en aquest marc, i a partir de compartir experiències i de la diferència i la semblança amb l'altre, on els alumnes hauran d’aprendre, emprant la mateixa llengua comú, l’anglès, per aconseguir objectius comuns.

Alborg, Dinamarca

job shadowing

Alborg, Dinamarca

job shadowing

Reikiavik, Islàndia

cultural heritage

Illa de Lesbos, Grècia

outdoors education

Nicòsia, Chipre

educational drama techniques 

Nicòsia, Chipre

education througth projects