Mentimeter

L'eina


Es tracta d'una pàgina web gratuïta, que et trobaràs en anglès on et pots registrar amb el teu usuari de Google. Un altre avantatge és que els alumnes no s'han de registrar per utilitzar aquesta eina, només cal que introdueixin un codi de sis dígits que es genera automàticament en crear un recurs que ens ofereix Mentimeter. Es tracta d'un recurs en línia disponible a qualsevol dispositiu i navegador.

Mentimeter t'ofereix diversos recursos per anar organitzant gràficament les nostres idees i compartir-les amb els altres de manera senzilla i participativa a temps real .


Té moltes opcions per crear enquestes o qüestionaris: creació de núvols de paraules, gàfics de barres, test, escales, etc. I tot això s'actualitza en temps real amb les respostes de l'alumnat.

Ús en l'àmbit educatiu


Mentimenter és molt aplicable en l'àmbit educatiu. Les activitats que s'hi poden desenvolupar són :


  • Qüestionaris per conèixer l'opinió a través d'una escala de respostes. Podem fer activitats d'autoavaluació o heteroavaluació, saber com se senten en aquell moment o simular situacions per saber com se sentirien.


  • Pluja d'idees: podem revisar què sap el nostre alumnat d'una temàtica abans de començar a treballar-la mitjançant l'opció de núvol de paraules o de mur col·laboratiu. Tot el que escriuen, es “llança” a la gran pantalla de la PDI o del projector per unir totes les respostes.


  • Amb l'opció de crear un mur col·laboratiu, podeu plantejar una pregunta a l'alumnat. Per exemple, en poden fer una descripció física. A la pantalla apareixeran totes les descripcions, i podem jugar a un “Qui és qui”! Intentant endevinar de qui és cadascuna de les descripcions.


  • Creació d'una enquesta on l'alumnat ha de triar entre tres opcions que el/la docent ha seleccionat anteriorment. A la pantalla, automàticament, es crearà un gràfic de barres amb les respostes dels alumnes i el/la docent comentarà els resultats dient la resposta correcta.


  • Núvol de paraules amb alguna pregunta inicial. Cadascuna de les respostes dels participants, es van posant en pantalla i les paraules es van fent més grans depenent del nombre de vegades que es repeteix. D'aquesta manera, es percep a l'instant i de manera molt visual, les tendències de resposta d'un grup, ja que la paraula que més es repeteixi pels participants, més gran es farà.


  • Preguntes anònimes. L'alumnat pot fer preguntes anònimes sobre un tema o amb dubtes. Ens pot ajudar a enfortir l'autoestima de l'alumnat, quan observen que les seves preguntes són igual d'importants i interessants que les de la resta.



Pas a pas

2. Crea una presentació

3. Selecciona el tipus de pregunta

4. Projecta

prement el botó Present

5. Indica a l'alumnat que entri a www.menti.com i afegeixi el codi

6. Exporta els resultats per avaluar-los

Crèdits

Aquest material, "Mentimeter" de l'IBSTEAM, està publicat sota llicència Creative Commons 4.0 International (BY-SA) adaptat d'una obra elaborada per l'Àrea de Formació en línia i Competència Digital Educativa de l’INTEF, amb llicència Creative Commons 4.0 International (BY-SA).

Aquest curs i els seus materials es distribueixen amb llicència Creative Commons 4.0