Kunst & håndverk (KH)

Skoleåret 2023/2024 skal vi på skoletur til Athen, og dypdykke i antikkens kunst, besøke Munch og Nasjonalmuseet, ha et spennende samarbeidsprosjekt med Høyskolen Kristiania, skape selvportretter og lage gull av gråstein. 


Info

Faglærere:  

Hege Torp Bugge 

Lene Johansen

Anette Skoglund Kvarekvål

Læreplan

Kjennetegn for måloppnåelse

Kunst i historien 

Vi skal utforske sentrale kunstperioder fra antikken og frem til nåtiden. Vi begynner i antikken, og skal jobbe med å tegne og illustrere utvalgte greske myter. Elevene skal fordype seg i en selvvalgt kunstperiode og presentere denne for en gruppe medelever. Vi skal også gjenskape kjente kunstverk fra kunsthistorien med hjelp av egen mobiltelefon. 

Læringsmål


Ressurser



Samarbeidsprosjekt med Høyskolen Kristiania 

Høyskolen Kristiania

Samarbeidet med Høyskolen Kristiania ble påbegynt i 9. klasse og skal fullføres i oktober i 10. klasse med to forestillinger på skolens black box-scene. Elevene er delt inn i tre grupper som samarbeider med hver sin gruppe erfarne musikere og scenekunstnere, som tar PPU-studiet på Høyskolen.  Sammen skal de utforske musikk, dans og drama, skrive og sette opp hver sin forestilling.


Læringsmål



Ressurser



Lær mer


Vurdering


Oslo Kunstforenings prosjekt "Apen i taket"

Apen i taket

Apen i taket er et treårig formidlingsprosjekt ledet av Oslo Kunstforening i samarbeid med Humanistskolen i Oslo. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Navnet Apen i taket sikter til det rikt utsmykkede gipstaket i festsalen, i etasjen under lokalene til Oslo Kunstforening. Taket er dekket av dyr, blomster og figurer, og en av figurene er en ape som holder et speil. I kunsthistorien er dette brukt som et allegorisk motiv, og som en påminnelse om menneskets både forfengelighet og forgjengelighet. Står du på et bestemt sted i rommet kan du se opp og skimte deg selv i speilet som apen holder i hånden.

Gipstaket i festsalen har en slående effekt på alle som opplever det. Vår erfaring er at samtalene som oppstår rundt husets kulturhistorie reflekterer mange av samtalene rundt de ulike samtidskunstprosjektene som vises i etasjen over. Aktuelle tematikker, ulike synsvinkler og koblinger mellom fortid og nåtid skaper interessante og ofte overraskende sammenhenger.

Formålet med formidlingsprosjektet er å skape en plattform for dialog gjennom møter med kunstnere, kunstverk, historikere og andre fagpersoner. Ambisjonen er å skape nysgjerrighet og interesse for samtidskunst.

På 10. trinn skal elevene la seg inspirere av stipendutstillingen 2023 og fordype seg i et av læringsmålene.  Produktene elevene lager skal vi stille ut i skolens lokaler.


Læringsmål og gjøremål