GALERIA 

CULORILOR 







Coordonatori de pagină

Maria Gabură și 

Cristina Macarie

Oana Maria  Matei –

copilul ce creează frumusețea-n culori

 

Oana Maria Matei din elevă originară din Mioveni, România. Talentul ei în domeniul artei plastice a fost descoperit de d-na profesoară Carmina Iordachi, la vârsta de 6 ani, când frecventa cursurile unui atelier de abilități practice. Pentru că are veleități artistice, Oana este îndrumată să susțină o testare la d-na profesoară Cristina Ciucu, profesor de arhitectură în cadrul Liceului de Arte Dinu Lipatti, Pitești. Aici, primește confirmarea finală că Oana este foarte talentată, astfel că ărinții micuței, au ales această cale și o sprijină necondiționat. Urmează ani în care își șlefuiește fără încetare latura artistică cochetând cu pictura, desenul, și grafica atât la atelierul "Handmade Butic Atelier" al doamnei profesoare Carmina Iordachi, cât și la atelierul "ReCreativ Atelier de Arte" al doamnei profesoare Cristina Ciucu. În clasa a III-a este înscrisă la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, la secția de pictură. Aici, participă la primul concurs, unde câștigă locul III. A fost o încercare interesantp căci a concurat cu mulți artiști naționali și internaționali. Acest premiu este cel care o motivează pe Oana să prindă curaj. Ea capătă mai multă încredere, este mai determinată. Din decembrie 2022 până în mai 2023, Oana reușește să lucreze peste 20 de lucrări pentru prima sa expoziție intitulată sugestiv "Copilăria", ce s-a bucurat de un real succes, fiind prezente autoritățile locale ale orașului Mioveni, autoritățile Prefecturii județul Argeș, doamnele profesoare, doamna învățătoare însoțită de colegii de clasă ai Oanei, prieteni, clubul de Ashihara Karate Mioveni, dar și prezența televiziunilor locale Antena 3 Pitești și Argeș TV. La ediția din acest an al Festivalului Internațional ,,Mama doar mama”, organizat de echipa România Live Show a obținut Premiul Mare la secțiunea arte plastice.

Vă propunem să savurați frumusețea de iarnă  redată în lucrările pictoriței Galina Vieru

Grafica este o ramura importantă a artelor plastice. lucrări minunate ne-au expediat elevii de la Școala de Arte ,,Timotei Bătrânu” din Hîncești...

Porumbel Daria-Maria

  

s-a nascut la data de 05.01.2011 in Mun. Pitesti, Judetul

Arges.  În perioada anilor 2017 – 2019   Daria, a urmat

cursurile clasei pregatitoare si primul semestru din clasa I

la Scoala Gimnaziala “ Marin Preda – Pitesti “.


De mică, Daria a demonstrat o pasiune pentru artele vizuale. Acest lucru a fost observat de cadrele didactice de la grădinița privată ,,O Lume Minunata”, condusă de doamna Adina Sima. Pe parcursul anilor de grădiniță Daria a fost îndrumată pe în domeniul desenului de către doamna David Camelia. Astfel a vut ocazia să participe în cadrul diverselor concursuri în țară de la o vârstă destul de fragedă. Datorita faptului ca isi dorea tot mai mult sa aprofundeze inclinatiile sale artistice si pasiunea ei crestea odata cu varsta, incepand din martie 2019 si pana in prezent, Daria urmeaza cursurile ciclului primar din cadrul “ Liceului de Arte – Dinu Lipatti “ din Pitesti Aici este susținută și îndrumată de doamna profesoara Anca Giura, cu care a participat la peste 100 de concursuri naționale și internaționale. Anul trecut în luna martie la Pitești a fost organizat primul vernisaj al lucrărilor Dariei Porumbel. La Festivalul Internațional de la București ,,Mama doar mama”, organizat de România Live Show a fost decernată cu marele trofeu. În vara anului 2023 a fost premiată cu diplomă de excelență în cadrul ediției a III-a a Concursului Internațional de Arte ,,Vara talentelor”. Palmaresul micii artiste s-a completat cu Marele Trofeu în cadrul concursului național ,,Drumul artelor”. Deasemenea un rezultat minunat a obținut la Concursul Internațional de Artă „Geneza Artistică” 2023, organizat de Picasso Art Contest. Creația talentatei Daria Porumbel a fost apreciată și în cadrul Concursului International "Miss Lizzi, 2023 unde a obtinut Trofeul.  

Daria Porumbel Film Final.mp4

Născută la 23 mai 1983 in satul Puţintei, r. Orhei. A făcut studii la UPS „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice şi Design”, specialitatea „Arta decorativă”, ulterior studii masterat UPS „Ion Creangă”, specialitatea „Arte plastice”. Artist plastic, poet, membru titular al UAP Moldova. 

Recent a avut loc vernisajul expoziției sale la Consiliul Europei, la Strasbourg. Galina Vieru a ținut discursul în franceză și am avut emoții ca... din Franța până la Chișinău. A vorbit despre mesajul creațiilor noastre, dar și despre parcursul european al Republicii Moldova, care face pași fermi spre integrarea europeană și prin artă.

Ea speră mult ca astfel de experiențe să devină o tradiție de a apropia națiunile și cultura lor... 

La începutul lunii octombrie a trăit bucuria de a vernisa expoziția personală de pictură și poezie ,, Scrisori albastre ", în cadrul Parlamentul Republicii Moldova. Din discuția cu D-l Igor Grosu, președintele Parlamentului și cu colegii D-lui, deputații, a înțeles că sunt așteptate astfel de evenimente care aduc lumina și căldura creației mai aproape de ei.


La mulți ani, iubite profesor!


Buchet pictat de Maria Gabură,

clasa a VI-a, GM Bujor

Elevii de a Școala de Arte ,,Timotei Bătrânu” din Hîncești îndrumați de către profesorii de arte vizuale Natalia Duca, Victr Tatarulea, Carolina Robu și Sergiu Popescu, sunt adevărați creatori ai frumuseții lumii vizuale. Pășind pragul acestei instituții poți admira o minunată expoziție de lucrări plastice.  Vă propunem în ediția de azi să admirați o parte din lucrările lor...
Maria Gabură

O domniță gingașă în ale artelor pe meleagurile noastre este Stanciu Alexandrina, clasa a IV-a din școala primară Nr.83 ,, Grigore Vieru ", or. Chișinău. Frumusețea picturii și artelor decorative le reprezintă prin tehnica guașe, acuarelei, tehnicii mixte, explorând idei noi din imaginația sa, fiind încurajată de bunica Ludmila, ea își avansează talentul în propriile creații. Ceea ce o reprezintă este iscusința și tandrețea cu care își realizează lucrările artistice, precum spunea și Victor Hugo: ,,Arta este ca și natura, simplă și profundă, una și diversă ". 

Armonia culorilor o întâlnim și în viața lui Manic Francesco, elev în clasa a IV-a în  școala Sarco Cupre din orașul Cadoneghe Padova, Italia. Perseverenta și entuziasmul pentru artă este înnăscut, de a crea frumosul prin culoare. Inspirat de culorile naturii redă farmecul creației cu multă libertate pe hârtie atât compozițional cât și cromatic. Muza pentru artă a fost verișoara lui mai mare Selina. Astfel au început să-și dezvolte ambii talentul bucurând părinții cu micile lor creații.

Le urăm succes și realizări frumoase in arta frumosului!





Elevii de la GM Tălăiești, ghidați de profesoara de limbă și literatura română Octaviana Ignatiuc, au studiat textul literar ,,D-l Goe” de I. L. Caragiale. În baza textului literar câțiva elevi au realizat desene. vă propune să le admirați.




Elevii de la GM Tălăiești, ghidați de profesoara de limbă și literatura română Octaviana Ignatiuc, au studiat textul literar ,,Când bunicul era nepot” de Aureliu Busuioc. În baza textului literar câțiva elevi au realizat desene. vă propune să le admirați.

,,Cățelușul șchiop” de Elena Farago

Desen realizat de Camelia Matvei, clasa a V-a

Pe adresa redacției au fost recepționate lucrări minunate ale elevei Chistol Selina, clasa a 5, vârsta 11ani, Gimnaziu Sacro Cuore, orașul Cadoneghe-Padova, având în caitate de profesor-coordonator pe dna Maria Jucov, profesoară în satul Cărpineni

Vă propunem să admirați colajul de lucrări

Pentru ediția de azi am primit lucrări interesante realizate de către Cezar Pasat, 9 ani, de la Școala Primară nr. 82 din Chișinău.
Mentor: Jucov Maria, profesoară de educația plastică.
Vă propunem să admirați și apreciați lucrările...

Vă propunem un colaj de lucrări plastice realizate de elevii de la Gimnaziul Bujor, LT "M. Eminescu" şi LT "M. Sadoveanu" din mun. Hînceşti