NEI

5è i 6è PRIM - 1r i 2n ESP

Etapa Intermèdia

NEI_InfantJesus_HD.mov

Què aprenem a la NEI?

La nova etapa (NEI) que implementem aplega de 5è de primària a 2n d’ESO. Aquesta agrupació de l’últim cicle de primària i del primer cicle de secundària respon a l’evolució natural d’unitat i coherència psicopedagògica d’aquestes edats. Això ens permet garantir una transició coherent en l’acompanyament personal, acadèmic i emocional.

Com ho aprenem?

L’alumne és el protagonista i esdevé l’element central del nostre model educatiu en el qual es fomenta la seva participació en la presa de decisions en els àmbits acadèmic, organitzatiu i relacional. Un model inclusiu que dona resposta als diferents ritmes i necessitats, personalitzant el procés d’ensenyamen-aprenentatge.

Interioritat i espiritualitat

Descoberta i vivència dels valors cristians, creant espais que possibiliten la vida interior i l’espiritualitat.

Seguiment personal

Seguiment continu del procés de creixement personal i acadèmic per un equip d’educadors centrat en l’etapa, tutors, especialistes, consiliari i equip d’orientació psicopedagògic.

Metodologies actives

Metodologies que promouen el creixement personal i acadèmic a partir de la reflexió sobre les experiències viscudes.

Entorn

Entorn viscut com a context d’aprenentatge que permet als alumnes situar-se i prendre decisions a partir del seu anàlisi crític.

Actituds i valors

Desenvolupament de la justícia social, equitat, inclusió i participació democràtica, etc.

Recursos digitals

Ventall de recursos digitals integrats a les propostes educatives segons les necessitats. Es vetlla sempre tant per l’expertesa com en la responsabilitat del seu ús.

Avaluació

Avaluació centrada en la presa de consciència de l’alumne del seu procés d’aprenentatge per dotar-lo d’eines i estratègies per la seva millora mitjançant feedbacks continuats.

Agrupacions i espais

Agrupacions diferents que donen resposta als diferents ritmes d’aprenentatge i als objectius plantejats. Espais al servei de l’aprenentatge, innovadors, flexibles i polivalents.

Programes i projectes

CREA

El projecte CREA és un escenari on l’alumne desenvolupa la seva creativitat. Un espai on treballa un àmbit que ell ha escollit i en un projecte que ha consensuat amb un equip d’alumnes que té els seus propis interessos. El projecte CREA potencia la creativitat, permet a l’alumne desenvolupar continguts no curriculars vinculats als seus interessos i una actitud emprenedora. És un projecte compartit amb companys d’un altre curs, 5è amb 6è i 1r ESO amb 2n ESO.

#AquiProuBullying

Projecte de centre que vetlla per en la creació de vincles i en el treball per una comunitat més igualitària, justa i respectuosa. L’objectiu és la prevenció de l’assetjament, la gestió dels conflictes i la mediació. Per aconseguir aquest objectiu cal: _ Apoderar i implicar l’alumnat mitjançant accions de servei a la comunitat. _ Prevenir possibles situacions d’assetjament en el centre educatiu. _ Detectar, intervenir i aturar les situacions d’assetjament escolar.

Gaudi per la lectura

El Gaudi de la lectura té com a objectiu que els alumnes gaudeixin de la lectura i progressin en el gust d’aquesta. Han de ser capaços d’elaborar i expressar una opinió pròpia sobre les lectures així com autonomitzar i interioritzar el procés de lectura (recerca, préstec, responsabilitzar-se del llibre, valorar, recomanar...).Simultàniament millorar l’expressió i comprensió oral / competència comunicativa i lingüística.

Tutoria

La tutoria integrada forma part d’un dels elements diferencials del nostra model. La presència del tutor a dins l’aula, la recerca del vincle sa i empoderador del tutor-alumne i la capacitació de que tots els membres dels equips docents per acompanyar de manera integral. Dins d’aquesta visió i respectant la nostra missió, el ple desenvolupament del nen/a, hem volgut fer una revisió del pla d’acció tutorial de l’escola desenvolupant una proposta transversal que doni resposta a les necessitats de cada etapa i del moment evolutiu de l’infant. Un dels objectius principals de la tutoria a l’etapa NEI és la d’acompanyar al nen/a de primària en la seva transició a la secundària d’una manera progressiva, oferint les eines i estratègies necessàries per el seu procés de maduració.

Treball per projectes

La societat evoluciona i cada vegada més hem de preparar als nostres alumnes per donar respostes innovadores en una societat canviant i en evolució constant. Volem afavorir que l’aprenentatge escolar sigui útil per formar ciutadans i ciutadanes crítics, amb opinió pròpia, autònoms i que siguin capaços de resoldre nous reptes en cooperació amb els altres. En aquest sentit, el treball per projecte és una bona estratègia didàctica ja que ajuda a:

  • Incrementar la motivació i l’interès.

  • Impulsar l’autonomia i la iniciativa.

  • Desenvolupar les competències bàsiques.

  • Integrar coneixements amb rigor i profunditat.

  • Assolir aprenentatges significatius.

  • Treballar de manera integrada diferents continguts.

  • Respectar els diferents ritmes d’aprenentatge.

  • Potenciar l’ús del pensament analític, crític i creatiu.

  • Combinar l’aprenentatge per recepció, el treball individual i el treball cooperatiu.

Què és un projecte?

Infant Informatiu

Paraescolars

Les activitats Paraescolars ofereixen un marc en el qual els nois i noies troben un ventall de possibilitats que donen resposta als seus interessos i aficions en el temps de lleure. Són activitats educatives que formen part del Projecte Educatiu del nostre centre. Pretenem educar des de la nostra font d'inspiració, que és l'ideari de l'escola.

Serveis a les famílies

Espai Migdia

L’espai en el qual l’alumnat –acompanyat (guiat) per l’equip educador–, és el protagonista actiu, autònom i responsable de la construcció del seu creixement relacional, social, saludable, harmònic..., en un marc (entorn) flexible, feliç, desitjable, lliure, de descoberta. Un ESPAI MIGDIA que és peça clau en el desenvolupament de les persones compassives, creatives, competents, conscients i compromeses que volem.

Quins objectius perseguim durant aquest espai?

· Donar una alimentació i una educació alimentària, equilibrada, variada, rica i conscient.

· Crear un espai educador vers l’alimentació, els hàbits i els valors bàsics treballats també des de l’escola, emmarcat dins del seu projecte educatiu (horitzó 2020). Oferir un clima acollidor, on l’alumnat se senti compres i escoltat, creant un vincle de confiança amb ells.

· Dotar de recursos lúdics que enriqueixi el temps de lleure de l’alumnat

· Treballar conjuntament amb la comunitat educativa cap a la finalitat del projecte.

Activitats que oferim:

· Activitats musicals: cant coral, Gospel, Dansa Paraescolar instrumental: iniciació musical (P4 i P5) i classes d’instruments (violí, viola, violoncel, piano, guitarra, guitarra elèctrica, baix, bateria, llenguatge musical i orquestra.

· Activitats lúdiques: jocs tradicionals en anglès (P4 i P5), activitats sensorials (P4 i P5), manualitats, guarniments, lliguetes multi-esportives, jocs de taula, zona chill out, cine fòrums, taller d’estudi, tallers de traduccions musicals angleses, voluntariat.

Servei de Menjador

El servei de menjador de caràcter voluntari completa l’oferta de serveis que fa el centre tot pensant en l’organització diària de les famílies. L’escola disposa d’un menjador amb cuina pròpia i disposa d’un menú elaborat pel departament de nutrició de Serhs Food. A més, l’escola té sensibilitat amb els menús especials.


Departament d'orientació psicopedagògic

Equip psicopedagògic d’atenció a la diversitat de ritmes d’aprenentatge i necessitats dels alumnes.

La Roser, psicopedagoga del departament d'orientació psicopedagògic de Jesuïtes Sant Gervasi a les etapes de llar, parvulari i primària inicial, ens explica l'orientació i l'acompanyament per tal d'atendre la diversitat de l'alumnat d'aquestes etapes.

Servei d'infermeria

Què fem si no ens trobem bé? El servei d'infermeria de l'escola posa a disposició de tots els alumnes i educadors d'una infermera titulada en la totalitat de l'horari lectiu.

MÉS INFORMACIÓ

La NetApp

Aplicació mòbil que permet l’accés de les famílies a les informacions i serveis de l’escola (comunicar absències/retard, comprar un tiquet de menjador, consultar el menú o avisar que una persona no habitual vindrà a buscar el seu fill/a). A més és el canal per rebre de manera ràpida i àgil els comunicats de l’escola

Preinscripció escolar 21-22

L'Educació Infantil és una etapa concertada per la Generalitat de Catalunya.

La inscripció es realitzarà a l'Administració de l'Escola en el període que estableix cada any el Departament d'Ensenyament.

Podeu trobar tota la informació al link:

Qualsevol dubte en relació a la preinscripció us podeu adreçar a la responsable de la secretaria acadèmica de l'escola:

aurora.serrano@fje.edu

Quota mensual

Qualsevol dubte en relació a les quotes de curs us podeu adreçar a la persona responsable de la facturació de l'escola:

elisa.fernandez@fje.edu

QUOTA NEI.pdf
QUOTA NEI ESO.pdf

On puc trobar encara més informació?

Podeu trobar més informació a les nostres xarxes socials o a la nostra pàgina web:

I si encara teniu dubtes, parleu amb la Neus!!!

Podeu contactar directament amb la directora de la NEI:

neus.carmona@fje.edu