Georgia 2024

Ariane Torok urrezko domina lortu du Tbilisiko Grand Slamean

Judoka nafarrak irabazi du -52 kg-ko kategorian eta Pariseko Joko Olinpikoetara hurbildu da. Beatriz Equísoain Iraizoz      IRUÑEA | 22 · 03 · 24 |

Ariane Toro geldiezina da eta gero eta indar handiagoz laztantzen ditu Pariseko Joko Olinpikoak. Oraingoan, Bilbon jaiotako baina Nafarroan hazitako judokak urrezko domina irabazi du Tbilisiko (Georgia) Grand Slamean, -52 kg-ko kategorian, finalean Ana Viktorija Puljiz kroaziarrari ippon bidez irabazita. Hirugarren metala da azken hilabeteetan, Pariseko Gran Slamean – kirol honen nazioarteko txapelketa nagusia – eta ondoren Bakun lortutako brontzeen ondoren.

Ariane Torok Tbilisin jokatu duen lehia markatzeko modukoa izan da. Ranking olinpikoko 15. postuan kokatuta, kirolari nafarrak hasierako kanporaketako lehiaketa liberatua hasi zuen. Ondoren, Jessica Pereira brasildarra kanporatu zuen (19), eta, ondoren, gauza bera egin zuen final-zortzirenetan, Amber Ryheul belgikarraren aurka (25). Final laurdenetan, munduko bigarrena eta Pariseko Jokoetarako aurrezerrendan hirugarrena izan zen Di○ krasniqi kosovoarra gurutzatu zen, eta bide beretik joan zen bere jardun sendoarekin.

Horrela, konfiantza osoz eta egoera paregabean, Ariane Torok Seyun Jang (29) hegokorearraren aurka jokatu zuen bere finalerdia. Behin betiko borrokaldian Ana Viktorija Puljiz gainditu zuen ippon bategatik, biek jada bi zigor zituztenean.

Arrakasta berri honek uda honetan Parisen egotearekin amets egiten jarraitzeko aukera ematen dio nafar judokari. Olinpiar Jokoetarako aurkari nagusia, Estrella Lopez Sheriff madrildarra, Puljizen aurka galdu zuen Tbilisin.