Martina wiafe

Martina Wiafe eta Iratxe Sarasola irabazle Espainiako sub-20 Txapelketan.

Martina Wiafe e Iratxe Sarasola nafarrak zilarra eta brontze izan ziren 100 metrotan Laura Pintielen atzetik.

Martina Wiafek eta Iratxe Sarasolak lehen bi dominak lortu dituzte 20 urtez azpiko Espainiako Txapelketan, 100 metroko proban. Martina Wiafe (2002/10/3) zilarrezkoa izan da 11.88ko denborarekin eta Iratxe Sarasolak (2003/1/16) hirugarren bukatu du 12.04 denborarekin. Bi esprinter foralek podiumean lagundu diote Laura Pintieli, lasterketa zirraragarria irabazita.

Etorkizuna dago Nafarroako abiaduran. Iratxe Sarasola eta Martina Wiafe, aurreko astean Espainiako Txapelketako 4x100 erreleboan Nafarroako errekorra lortu zuten brontzea lortu zutenak, larunbat honetan berriro erakutsi ziren Monzonen (Huesca). François Beoringyanek entrenatutako bi esprinterrek progresio bikaina egin dute denboraldi honetan, eta esprinter nazional onenekin bat egin dute.

Wiafek eta Sarasolak larunbat honetan lortu dituzte lehen bi dominak eta Foru Aldundiak hainbat aukera ditu igandean uzta igotzeko. Mikel Calvo nagusitu zen bere 800eko finalerdian eta sentsazio handiak utzi zituen finalera begira. Emakumezkoen mediofondoan, Miguelena, Prados, Alonso, Collantes eta Essoubai izango dira bareak.

Jaione Mikeo eta Goiatz Etxeberria pertikako podiumerako lehian arituko dira. Diskoan, Angela Ferreirak aukera onak ditu hirugarren izateko, Natalia Sainz eta Nneka Naomeyren ondoren.

Gainera, larunbat honetan 23 urtez azpiko Nafarroako Txapelketaren lehen jardunaldia jokatu zen Larrabiden, eta bertan lehiatu ziren foru atletismoaren promesetako batzuk, hala nola Mikel Ozcoidi, pisuko txapelketetan errekorra egin zuena, Miren Bartolome, Nerea Ibinaga edo Ane Algarra. Nafarroako atletismoaren oinarriak hazten jarraitzen du eta gaur beste jardunaldi zoragarri bat biziko du.