Baku-ko 2024 Grand Slam-a

Ariane Toro Pariseko Jokoetara hurbildu da Bakuko Grand Slamean brontzea lortu ondoren

Judoka nafarrak Aydan Valiyeva azerbaijandarrari irabazi dio -52 kg-ko kategorian eta sailkapen olinpikoko goiko postuetan sendotu da.

Ariane Torok ez du etsi. Uda honetan Pariseko Joko Olinpikoetan egon nahi du eta ostiral honetan bere amets handira itzuli da. Judoca nafarra podiumera igo da gaur eguerdian Bakuko Grand Slamean, Aydan Valiyeva azerbaijandarraren aurka -52 kg-ko kategorian lortutako brontzezko dominari esker.

Arrakasta berri hau Torok bere lehen proba Grand Slam absolutu batean sartu eta bi astera gertatu da, Pariskoan hain zuzen ere, nazioarteko zirkuituan txapelketa nagusitzat jotzen dena. Brontze horrek ranking olinpikoan espainiarrik onena izatea ahalbidetu zion, eta emaitza hori Bakun egindako lan onarekin babestuta geratu zen.

Bertan, Azerbaijanen, 20 urteko judutar nafarra Odette Giuffrida italiarraren aurkako finalerdietako borrokan erori zen ostiral honetan, eta, ondorioz, hirugarren posturako lehian sartu zen zuzenean. Ariane Torok Aydan Valiyeva azerbaijandarra gainditu zuen, Parisko Grand Slamaren arrakasta berdinduz eta bere helburu olinpikoari bultzada emanez.

Gaur egun, Toro – gurasoak eta entrenatzaileak Yolanda Soler, brontzea Atlantan "96, eta José Toro, Joko berberetan parte hartu zuena – Pariserako sailkatuta egongo litzateke, sei posturen aldearekin bere aurkari handia den Estrella López Sheriff (18/24) judoka espainiarrari, Bakun Ana Viktorija Puljiz kroaziarraren aurka jokatu zuen lehen borrokaldian galdu baitzuen.