S:t Olofsskolans boktips

Välkommen till S:t Olofsskolans boktips!

På den här sidan hittar du boktips som passar för dig som går i högstadiet. Det finns böcker i olika genrer och böcker som är olika utmanande. Elever i S:t Olofsskolan har fått fundera på sina favoritböcker som de vill tipsa andra om. Oberoende om du är en bokslukare som redan läst väldigt mycket eller en nybörjarläsare som endast läst ett fåtal böcker ska du säkert hitta något du är intresserad av.

Välj den genre du är intresserad av. Genom att klicka på bilden eller välja rätt flik högst upp kommer du till bokförslag i just den genren. Du kan klicka fram mer information om de olika böckerna om du vill.

För dig som vill läsa om spännande mysterier och kriminalgåtor som reds ut. Hit hör detektivromaner, thrillers och andra kriminalromaner.

För dig som vill drömma dig bort till en fantasivärld där allt är möjligt eller åtminstone en värld som inte riktigt ser ut som den vi är vana vid.

För dig som vill läsa om kärlek, vänskap, familjerelationer, utanförskap och allt annat som händer när människor möts. Det kan handla om allt från den första kärleken till hur det känns när man är ny i klassen.

För dig som vill läsa en berättelse som utspelar sig i en historisk tid. Det kan handla om medeltiden, andra världskriget eller andra fascinerande tidpunkter.

För dig som vill skratta åt en rolig historia. Eller kanske en mer allvarlig historia som är skriven på ett humoristiskt sätt.

För dig som vill läsa en bok som väcker nya tankar och får dig att börja fundera. Berättelser om livets stora och små frågor.

För dig som inte enbart vill ha skriven text utan även bilder och illustrationer.

För dig som vill bli riktigt skrämd och inte är rädd för att förlora nattsömnen.

För dig som vill läsa en bok där någon sport står i centrum.

För dig som vill lära dig mera om något. Här hittar du faktaböcker om allt mellan himmel och jord.

För dig som vill läsa om intressanta och inspirerande personer.

För dig som vill läsa en riktigt känd bok, en sådan som många andra också läst och som det är bra att känna till. En del av böckerna är lite äldre, men de fungerar fortfarande bra i dag.