Team Building for School

- Play and Fun

Terveisiä Firenzestä!


Vietimme kesäkuun lopulla todella antoisan viikon Italiassa Erasmus-matkalla. Tämä oli meille molemmille ensimmäinen kansainvälinen kurssi, joten emme oikein tienneet, mitä odottaa. Valitsimme kurssipaikaksi Firenzen, koska siellä on niin valtavasti nähtävää ja koettavaa myös kurssipäivien ulkopuolella. Kurssi, jolle osallistuimme, oli Susan Gaglianon pitämä Team Building for School: Play and Fun. Osallistujia oli meidän lisäksemme Irlannista, Saksasta, Portugalista ja Kreikasta.


Kurssilla tehtiin paljon toimivia käytännön harjoituksia ja ryhmän yhteishenkeä tukevia leikkejä, jotka pohjautuivat positiivisen pedagogiikan ja psykologian tutkimustietoon. Ryhmä hitsautui viikon aikana toimivaksi tiimiksi, jonka kanssa päädyimme mm. erään kurssitehtävän seurauksena laulamaan ja rakentamaan ihmispatsaita keskelle Firenzen suosituinta ja vilkkainta aukiota. Näitä harjoituksia tulemme varmasti hyödyntämään koulussa niin oppilaiden kuin henkilökunnankin kanssa.


Käytännön harjoitusten ja uusien näkökulmien lisäksi matkalta jäi reppuun paljon hienoja elämyksiä, kontakteja eri maiden opettajiin sekä rohkeutta englannin kielen käyttämiseen. Kyllä kannatti lähteä, vaikka etukäteen matka jännittikin!


Niina ja Riikka