Inschrijven

Binnenkort starten de inschrijvingen voor nieuwe peuters, geboren in 2019.

De peuters die reeds een broer/zus op onze school hebben, krijgen voorrang. Zij kunnen inschrijven vanaf 8 tot 28 februari en behouden zo hun voorrang. De ouders van deze peuters hoeven dus niet aan te melden via het online platform van stad Menen.

Om praktische redenen en om alles coronaproof te kunnen laten verlopen, vragen we aan deze ouders om vooraf een afspraak te maken om te komen inschrijven op school. Dit kan op het nummer 056/41 47 88 of via administratie@barthelschool.be

Vanaf 8 maart (start om 9u) tot 28 maart (12u) kunnen ouders, die nog geen kinderen op onze school hebben, hun peuter aanmelden. Zij zullen dit kunnen doen via het online platform: naarschoolinmenen.be.

Alle kinderen van het geboortejaar 2019 zullen hierover nog info krijgen via de Stad Menen.

Indien er ouders zijn die mensen kennen met een peuter, geboren in het jaar 2019, laat het ons zeker weten of geef deze info door aan de ouders.

Verder delen wij jullie ook mee dat er op dinsdag 9 februari een infoavond wordt georganiseerd om de Barthelschool te kunnen komen verkennen. Hierbij zijn alle ouders met hun peuter, geboren in 2019, van harte welkom!

Om deze infoavond tevens coronaproof te kunnen laten verlopen, werken we voor dit jaar op afspraak.

Komt u langs op de infoavond? Maak dan eerst een afspraak door te bellen op het nummer 056/41 47 88.

Wij danken u alvast voor uw medewerking en hopen uw peuter te mogen verwelkomen op 9 februari!

Met vriendelijke groeten.

Directie en leerkrachtenteam GBS Barthel!Op deze pagina vind je volgende info:

  • De info van het LOP ( lokaal overleg platform). Hier vind je alle info over hoe je je kind, geboren in 20219, kan aanmelden.

  • De brochure 'inschrijven in een school in vijftien vragen' biedt een antwoord op de meest voorkomende vragen die bij ouders leven.

  • Via 'bereken de instapdatum' kan je heel snel berekenen vanaf wanneer jouw peuter naar school mag!

  • Het bericht 'capaciteit en vrije plaatsen' vertelt je hoeveel plaatsen er nog vrij zijn op onze school.

  • Neem gerust contact met onze school om een vraag stellen of om even langs te komen op afspraak.

We hopen op deze manier voldoende informatie te bieden in uw zoektocht naar een geschikte school voor jouw kind!

Capaciteit en vrije plaatsen

Als school in een LOP-gebied volgen wij naar het gewone inschrijvingsdecreet ook de spelregels voor het LOP. De inschrijvingen gebeuren via vastgelegde periodes. (zoals omschreven bij ‘wanneer mag je inschrijven’).

Wij werken ook met een dubbele contingentering. Dit wil zeggen dat we streven naar een goede verdeling tussen indicator en niet-indicatorleerlingen. Voor ons is de verhouding vastgelegd op 31,07 % indicatorleerlingen en 69,93 % niet-indicatorleerlingen. Voor klassen met een maximum van 25 leerlingen komt dit neer op een streven naar 7 indicatorleerlingen en 18 niet-indicatorleerlingen. Bij de start van de vrije inschrijvingen worden de open plaatsen ook ingevuld. Vandaar dat deze verhouding niet altijd overeind blijft.

Geboortejaar/klas Ingenomen plaatsen Maximum Vrij

2019 (instap) 22 25 3
20178 (K1) 26 26 0
2017 (K2) 24 25 1
2016 (K3) 24 25 1
2015 (zittenblijvers K3) 2 2 0

1ste leerjaar 25 25 0
2de leerjaar 25 25 0
3de leerjaar 23 25 2
4de leerjaar 22 25 3
5de leerjaar 23 25 2
6de leerjaar 25 25 0

Voor het huidige schooljaar kunt u vrij inschrijven voor zover de plaatsen nog niet zijn ingenomen.

Een school- of huisbezoek?

De wet op de privacy laat niet toe dat wij als school beschikken over de gegevens van de startende peuters. Schrik dus niet als scholen niet uit eigen beweging op bezoek bij je komen. Wie dat wel doet, is in feite in overtreding.

Via de website van het LOP en de onderwijskiezer basisonderwijs kunt u het volledige aanbod van scholen in Vlaanderen bekijken: per regio, per net, volgens aanbod, ...

Indien u interesse hebt in onze school, willen we u graag verder helpen. Wij bieden u enkele mogelijkheden.

U komt naar één van onze instapavonden:

Tijdens een instapavond kunt u even de school bezoeken. U wordt ontvangen in de kleuterklassen. Je kan er een filmpje bekijken over het leven op school en het leven in de instapklas. De juffen staan klaar om uw vragen te beantwoorden. De kleintjes kunnen intussen spelen op het bewegingsparcours dat de turnleerkracht heeft klaargezet. De administratie is beschikbaar om de nodige info te geven.

U komt op bezoek naar school

Indien u zich niet vrij kan maken op de instapavonden of u heeft die net gemist. Dan maakt onze administratieve medewerker graag even tijd voor u. Een bezoek aan de campus, een kleine rondleiding in de klassen, een losse babbel en u gaat heel wat wijzer naar huis. Via contact kunt u onze school snel bereiken.

Wij komen bij u langs...

Uit eigen beweging langs komen, dat mag niet... maar indien u ons uitnodigt, komen we heel graag langs. Een huisbezoek aanvragen kan eveneens via mail of telefoon (zie contact).

N.B.: tijdens de coronaperiode kunnen we u enkel telefonisch info verschaffen of kan u bellen om een afspraak te maken.

U komt langs op één van onze activiteiten.

Via de kalender op deze webstek bent u snel op de hoogte van de activiteiten die wij organiseren. U bent er steeds welkom. Ook op het schoolfeest, de kaarting, de opendeurdag, ... maken wij tijd om uw vragen te beantwoorden.

'Iedereen is welkom!'
Laat het dus niet na om vragen te stellen!