Welkom bij de BarthelAcademie!

Jaarthema 2020-2021

Onderwijs is een onmisbaar onderdeel van de samenleving. Leerkrachten en andere teamleden zetten zich dag na dag in voor kinderen om hen voor te bereiden op de maatschappij. Zo geven zij vorm aan de toekomst!

Stad Menen organiseert onderwijs in haar gemeentelijke basisscholen en in de academie. Dit onderwijs is neutraal en heeft respect voor ieders overtuiging. De gebouwen worden ook stilaan 'open huizen' waar verschillende initiatieven terecht kunnen. De gemeente maakt school ja! Maar de school maakt intussen ook een stuk de gemeente.

Deze wisselwerking is uniek en biedt heel wat kansen. En een kansrijke omgeving, dat is net wat kinderen nodig hebben om zich ten volle te kunnen ontwikkelen.

Van harte welkom op onze website die u een beetje inzicht geeft in onze school. Maar het meeste ontdekt u als u even langskomt op één van onze activiteiten of na afspraak.

Steeds welkom!


COVID19: momenteel hanteren wij pandemieniveau geel

Lees meer over onze aanpak van CORONA en COVID19 op de infopagina.

Bericht van de burgemeester

Burgemeester Eddy Lust vraagt u om uw aandacht voor het volgende bericht.
Klik op de knop!

De gemeente maakt school. De school maakt de gemeente.

Vele gemeenten maken de wereld!


Online onthaal

Media

Kalender

Vind ons leuk!

Barthel

Barthel leerden we een hele tijd terug kennen. De school draagt zijn naam. De letters van zijn naam vertellen je wat een echte Bartheliaan is.

Ben jij er één?

Arthur

Arthur is een echte groene jongen. Hij houdt van een nette en natuurvriendelijke school. In de klas draagt hij vaak zorg voor de leerlingen die het wat moeilijker hebben.

Bieke

Bieke is een beetje een excentrieke. Ze kleedt zich vaak gek en wordt boos als er kinderen worden uitgesloten. In de klas zoekt zij vaak een extra uitdaging.

Onze school maakt gebruik van het digitaal platform Smartschool voor de communicatie intern, met ouders en leerlingen.

Klik snel op het logo (links) om het platform van onze school te bezoeken. (Alleen maar zinvol als je over inloggegevens beschikt, uiteraard!)