Onderwijs is een onmisbaar onderdeel van de samenleving. Leerkrachten en andere teamleden zetten zich dag na dag in voor kinderen om hen voor te bereiden op de maatschappij.  Zo geven zij vorm aan de toekomst!

Stad Menen organiseert onderwijs in haar gemeentelijke basisscholen en in de academie. Dit onderwijs is neutraal en heeft respect voor ieders overtuiging. De gebouwen worden ook stilaan 'open huizen' waar verschillende initiatieven terecht kunnen. De gemeente maakt school ja! Maar de school maakt intussen ook een stuk de gemeente. 

Deze wisselwerking is uniek en biedt heel wat kansen. En een kansrijke omgeving, dat is net wat kinderen nodig hebben om zich ten volle te kunnen ontwikkelen.

Van harte welkom op onze website die u een beetje inzicht geeft in onze school. Maar het meeste ontdekt u als u even langskomt op één van onze activiteiten of na afspraak. 

Steeds welkom! 

HELP! Ik vind mijn (digitale) weg niet!

Onze school maakt gebruik van 3 digitale platformen om te communiceren met ouders, leerlingen en externen. Op algemeen verzoek plaatsen we ze hier even samen.

Op de website vindt u de algemene info en ook het menu.

Via smartschool ontvang je algemeen en klasnieuws of communiceer je met de school.

Via informatonline reserveer je maaltijden, publicaties, ...

Het volstaat om op de logo's te klikken om het platform te openen.

De gemeente maakt school. De school maakt de gemeente. 

Vele gemeenten maken de wereld!


Zo gebruiken we de parking

Het is blijkbaar nog niet voor iedereen duidelijk hoe we de parking en de Zoen&Vroem-zone aan de nieuwe schoolingang moeten gebruiken.

Meester Tom legt het in dit filmpje nog even uit.

Als we ons allemaal aan de afspraken houden, dan lukt het best en ebben alle frustraties weg.

Samen voor een veilige schoolomgeving? Ik mag het hopen!

Vanaf oktober is er 30 weken lang een stuk fruit of groente op school. 

De kinderen moeten dan niets meebrengen. Als er geen school is op woensdag (door bvb. pedagogische studiedag) is er bedeling op donderdag. Met dank aan de vele vrijwilligers!

Met dank aan


Online onthaal

Kalender


Vind ons leuk!

Barthel

Barthel leerden we een hele tijd terug kennen. De school draagt zijn naam. De letters van zijn naam vertellen je wat een echte Bartheliaan is. 

Ben jij er één?

Arthur

Arthur is een echte groene jongen. Hij houdt van een nette en natuurvriendelijke school. In de klas draagt hij vaak zorg voor de leerlingen die het wat moeilijker hebben. 

Bieke

Bieke is een beetje een excentrieke. Ze kleedt zich vaak gek en wordt boos als er kinderen worden uitgesloten. In de klas zoekt zij vaak een extra uitdaging.