Om aNNeKS aps

Scroll down

V


Historie

aNNeKS aps har eksisteret i over 55 år under forskellige ejere og under forskellige navne. Blev startet af arkitekt maa. Preben Andersen tilbage i midten af 196o'erne som Preben Andersens tegnestue beliggende i Slagelse. I den periode tegnede tegnestuen bl.a. Slagelse Svømmehal i 1972, det oprindelige Slagelse teater, diverse rådhuse og skoler på Vestsjælland samt Trelleborg Vikingemuseum i slutningen af 198o'erne. Midt i 199o'erne blev tegnestuen overtaget af Arkitektgruppen Holbæk A/S under binavnet Arkitektgruppen Slagelse A/S , hvor tegnestuen bl.a. tegnede første del af Digtervejen Skole i Næstved og Perron 1 kontorbygningen ved Slagelse Station. I de sidste 1o år har tegnestuen skiftet navn fra Arkitektgruppen Slagelse A/S indover arkitekterne.as til BaLS arkitekter A/S i takt med at diverse partnere gik på pension. BaLS arkitekter A/S blev opdelt pr. 1. januar 2o18, således at aNNeKS aps i dag er baseret på den gamle Slagelse afdeling. Tilbage til udgangspunktet i Slagelse. Samtidig i år 2o18 åbnede aNNeKS aps et lille kontor på Smallegade 43B på Frederiksberg i Hovedstaden for at være tættere på kunderne i København. Et behov vi har kunnet se længe. Vi påtænker iøvrigt at åbne endnu et lille kontor i Hospitalstræde i Faaborg i løbet af år 2o21 for at dække Fyn. Der dukker pt. opgaver op her - og det vil være en naturlig udvikling

Tegnestuen ejes i dag alene af arkitekt maa. Morten Sonnenborg - og Morten var også siden år 2oo4 medejer af tegnestuen i det forrige regi - og har bestyret Slagelse afdelingen siden år 2oo4. I den periode har tegnestuen i Slagelse stået bag bl.a. Parnas samlingshuset i Sorø, Syddansk Universitet i Slagelse, Keramikcentret Guldagergård i Skelskør, Westrup A/S hovedsæde, Slagelse Gymnasiums mange udvidelser, Grand Park Hotel, Kulturhuset på Rosenkildevej i Slagelse i forbindelse med autismecentret, VUC Slagelse, Frese aps hovedsæde, FoB hovedsæde og Galleriet med bl.a. H&M og Bahne butikker. Se udvalgte projekter på nærværende hjemmeside.

Arkitekt cand. arch. - hvad er det ?

aNNeKS aps arkitekter er uddannet cand. arch. fra Kunstakademiet i Købehavn eller anden anderkendt arkitektskole. Det er din garanti for at vi også arbejder professionelt med det kunstneriske aspekt af arkitektfaget. Titlen arkitekt er ikke beskyttet - så enhver kan faktisk kalde sig arkitekt - og folk uden den egentlige uddannelse. Kun titlen cand. arch. er beskyttet - og beviser at arkitekten bevidst arbejder med formgivning, materialer, teksturer, skønhed, funktion, dagslys og alt det andet som kendetegner en god arkitektur. Arkitekt Morten Sonnenborg holdt et foredrag i USA på Alabama University om arkitektur. Se de forskellige plancher fra foredraget her. Det giver en god fornemmelse af hvad der kan være forskellen på en uddannet arkitekt - og en som blot har taget titlen på sig. Vær opmærksom på om det arkitektfirma du vælger faktisk er et arkitektfirma. Får du den vare du betaler for eller er det blot en mere teknisk løsning du opnår - og du undrer dig over hvor skønheden, den gode funktion og fortælling blev af...... Er det det du drømmer om ?

aNNeKS aps har taget et bevidst valg om at vi ikke sælger noget vi ikke er. Derfor er vore arkitekter cand. arch. og medlem af Danske Boligarkitekter.


Figuren på billedet er lavet af Leif Sylvester.

Livets gang i aNNeKS aps

aNNeKS aps er en tegnestue med arkitekter (uddannet cand. arch og maa.), indretningsarkitekter (uddannet fra Danmarks Designskole) og bygningskontruktører (mak) ansat. Vore medarbejderes kompetencer spænder vidt. Vore kompetencer dækker arkitektur, renovering, byggeøkonomi, byggeledelse, byplanlægning, bæredygtighed, have arkitektur, EU udbud samt indretnings design. Vi har stor viden omkring udformning og indretning af boliger, skoler, børnehaver, kontorer og ældre centre. Se alle vore medarbejdere under fanen aNNeKS Arkitekter her på hjemmesiden.

Arbejdsklimaet i aNNeKS aps arbejdes der hele tiden aktivt med. Vi taler åbent om vore individuelle styrker og svagheder - med udgangspunkt i MBTI - Meyers Briggs personlighedsanalyse som alle medarbejderne har taget - som giver os en større forståelse på hvem vi er og hvordan vi fungerer som et team. Vi arbejder hele tiden på at skabe tillid, nærvær og ro sammen, så vi efterlever vor vision - også privat på vor tegnestue. Vi skal leve det....og ikke blot fabulere om livsholdinger vi ville ønske vi havde. Praktisk har Morten Sonnenborg en ugentlig gåtur med en medarbejder på skift for at vi kan føle hinanden an.....og hele tiden vide hvor vi er. Både arbejdsmæssigt og privat. Faktisk medarbejdersamtaler - blot på en gåtur, og så afholdt cirka 1o gange om året for den enkelte medarbejder. Her diskuteres ofte vort "ikigai" - altså "det som giver vort liv mening" (Japansk livsfilosofi). Det er vigtigt at vi kender hinandens inderste formål og mening med livet, så vi som gruppe kan navigere i dette.

Vort mål er at skabe en arbejdsplads hvor selv den ultra introverte medarbejder tør komme frem med sine holdinger, og at de faktisk bliver hørt og respekteret. aNNeKS aps skal være et åbent værksted, hvor vi arbejder sammen og hvor alle har ansvar og er en vigtig del i tegnestuens arbejde. Ingen må føle sig udenfor. aNNeKS aps holder et tegnestuemøde ved ugens begyndelse, hvor opgaverne planlægges i Trello med arbejdstimer for den enkelte, således at vi kan koordinere hvor meget hver især har. Yderligere diskuteres et fagligt emne og løst og fast vendes. En god start på ugen.

Grønt kontor

Vi tager ansvar for vort klima, selvom vi er et lille kontor. Vi har forskellige klima tiltag på tegnestuen såsom at

 • Recycle Lenovo bærbare computere anvendes.

 • Bærbare computere bruges, da de bruger væsentlig mindre strøm - faktisk er forskellen mærkbar. Ifølge avisen Politiken bruger en bærbær pc mellem 21 - 34 watt, hvor en stationær pc bruger mellem 88 - 13o watt. Altså kan vi have tre-fire bærbare computere kørende for en stationær computer. Det gør vi.

 • Recycle computerskærme - gerne HP - oftest købt på dba.

 • LED spare elpærer benyttes i alle lamper på tegnestuen.

 • A+ køleskab

 • Til vor Nespresso kapsel kaffemaskine bruges kapselen WayCap som kan bruges igen og igen og igen.....en rustfri kapsel som vi selv fylder med kaffe. Herved smider vi ikke nogen plastik eller aluminiums kapsler ud ved anvendelse af disse.

 • Genbrugspapir med miljø mærket Cradle to Cradle fra KLS Pureprint til vor kopimaskine i A4 og A3.

 • Muleposer af mrk. Pheebs af genbrugs bomuld med logo tryk på forsiden.

 • Vi arbejder med at gemme alt digitalt, således at vi sparer på udskrifter på papir.

 • Svanemærket genbrugs toiletpapir og køkkenruller.

 • Affaldssortering efter henvisning fra kommunerne.

 • Vor rengøring bruger økologiske rengøringsprodukter.

 • Recycle Eames kontorstole og øvrige kontormøbler anskaffes som brugte kvalitetsmøbler, når "nyt" er nødvendigt.

 • Vor firmabil er en elbil som firmabil mærket BMW i3. Vor transport til vore kunder og internt mellem tegnestuerne skal gerne være så grøn som muligt.


Praktik eller job

Vi modtager gerne din ansøgning på mso@anneks.org for vi har løbende brug for folk. Så gemmes disse ansøgninger til senere brug.

Vi tager gerne praktikanter og har haft omkring 15 bygningskonstruktør/arkitekt studerende igennem årene, hvoraf en del senere har fundet ansættelse hos os. Praktikanter hos os indgår arbejdsmæssigt på lige fod med resten af tegnestuen, men følges tæt af en praktik vejleder normalt Lydia. Herved står man aldrig alene og der er ingen dumme spørgsmål. Vi har også haft en del folk igennem jobpraktik på en mdr. varighed.

Vi har p.t. en ledig praktikant plads - én i efteråret 2o2o.

Send os endelig ansøgning på mail på mso@anneks.org - så indkalder vi til en snak.

4 dages arbejdsuge

aNNeKS aps vil i løbet af år 2o2o afprøve en 4 dages arbejdsuge - ifald der er stemning herfor. 4 dages arbejdsuge bliver dog med modifikationer. I løbet af en mdr. vil 3 uger være med 4 dage (med længere dage) og 1 uge vil være med 5 dage. Vi skal selvfølgelig også være fleksible i forhold til møder etc. Men som princip. Dette skal afprøves for at vi alle kan få mere tid til det derhjemme, og have mere overskud, når arbejdet melder sig. Vor erfaringen er at kreativiteten flyder meget bedre, når man har haft flere sammenhængende fridage - f.eks. fredag, lørdag og søndag. Man er udhvilet. Det kender vi alle. Man har mere overskud. Vi vil gerne forebygge stress og sørge for et godt arbejdsklima, så vi kan være noget for hinanden. Vi glæder os til at dele ud af vore erfaringer.

Kontor materialer

aNNeKS aps arbejder med mange forskellige materialer for at fremstille vore ideer. Specielt i CHALK Copenhagen - pigment kridt fremstillet bæredygtigt og lokalt på Stevns Klint, Molotow tuscher med refill akryl maling, Birkekrydsfiner i 1,o mm, Rotring stiftblyanter i forskellige størrelser, Lego Architecture Studio klodser og mange flere.


Edb og datasikkerhed

aNNeKS aps arbejder i edb-programmerne Revit LT 2o18 (BIM), Adobe Photoshop (billedbehandling), Adobe Indesign, SketchUp pro 2o16, Google suite, Google Site (nærværende hjemmeside), Word, Excel, Powerpoint, Smartsheet (tidsplanlægning), V&S prisdatabaser, ByggeWeb, Dropbox, Draftsight (AutoCad format) samt planlægningsværktøjet Trello til interne opgaver og tidsplanlægning.

Alle tegninger bliver altid gemt i vort fælles tegningsformat .dwg (AutoCad format) uanset program. Herved alle inkl. samarbejdspartnere læse dem og arbejde videre på dem. Det er det mest gængse format efter vor mening.

Vi har adgang til A3/A4 printer/scanner samt plotter i 6o cm papirbredde.

Omkring datasikkerhed arbejder vi løbende med at holde det vedlige. aNNeKS aps har via vort forsikringsselskab TRYG tegnet en cyberforsikring eProtect, som hjælper os i fald uheldet er ude. Tegnestuens data gemmes på Google Drev (hvor Google tager sig af sikkerheden) og vore computere er opsat med Windows 1o med antivirus og firewalls. Der foretages backup internt hver dag, så en rekonstruktion af data kan foretages.

Ved mindre udbud bruger vi Google Drev som platform til fordeling af filer etc. Ganske effektivt . Ved større byggerier bruges ByggeWeb eller tilsvarende.


Ydelser af aNNeKS aps

aNNeKS aps' ydelser er mangeartet. Vi kan hjælpe i de fleste tilfælde indenfor arkitektfaget. Vi arbejder i forskellige skalaer, og intet projekt er for småt. Vi kigger ikke på størrelsen af projektet, men hvordan vi skal løse det. Ydelserne er nævnt i tilfældig rækkefølge:


 • Tegne bygninger og tilbygninger med modeller etc. til en given funktion.

 • Transformere en eksisterende bygning til et andet brug - hvad skal den nu bruges til ?

 • Erhvervsindretning - kontorer, restaurant eller butik

 • Dit hjem eller sommerhus.

 • Indretning af dit hjem eller.....?

 • Havearkitektur - skal der indrettes en ny skolegård, legeplads eller forplads.

 • Lokalplaner eller hjælp hertil.

 • Design - små special opgaver som passer lige til dit formål. Vi arbejder ofte med at finde ind til små ting i detaljen som ændrer helheden radikalt.

 • Byggeøkonomi.....hvad koster det ?

 • Ansøgning hos myndigheder på jeres vegne.

 • Brandforhold analyseres.

 • Hovedprojekter med beskrivelser og tegninger som håndværkerne kan bygge efter. Vi tegner ofte i målstok 1:2o med diverse detaljer, således at man kan se hvorledes det hele skal skrues sammen.

 • Byggestyring.

 • Indhentning af tilbud hos håndværkere.

 • Kontraktskrivning med håndværkere på jeres vegne.

 • Tidsplanlægning under byggefasen.

 • Sikkerhedsplanlægning på byggepladsen - også kaldet sikkerhedskoordinator.

 • Bygherrerådgivning ved store og komplekse byggerier.

 • Tidsplanlægning af medarbejdere i Rådgivningsvirksomheder via Trello eller e-conomics.

 • Undervisning om arkitektur.

 • Og en masse mere - ring 2963 4433 og få en snak.


Praktisk info om aNNeKS aps

Cvr nr 28303521

Registeret på adressen Porcelænshaven 12C, 2.th, 2ooo Frederiksberg med tegnestue adresser på Rosengade 6C, 42oo Slagelse samt Smallegade 43B, 2ooo Frederiksberg


Samlet anpartskapital er 125.ooo,- kr

aNNeKS aps bankforbindelse er Dragsholm Sparekasse

aNNeKS aps juridiske forbindelse er Ret & Råd, Slagelse

aNNeKS aps revisor er Møller & Madsen A/S, Slagelse

aNNeKS aps har en professionel ansvarsforsikring i Tryg Forsikring med policenr. 67o-4.532.164.366 med personskade på 12,5 mio. kr og tingskade på 2,5 mio. kr
Medlemskaber

aNNeKS aps er medlem af DI og Danske Ark, hvorved alle medarbejdere er ansat efter gældende overenskomst. Morten Sonnenborg er aktivt medlem af Sjællandsgruppen i Danske Ark.

aNNeKS aps er medlem via Morten Sonnenborg af ordningen Danske Boligarkitekter.

aNNeKS aps er medlem via Morten Sonnenborg i Arkitektforeningen.

aNNeKS aps er medlem af Ørslev Kloster Arbejdsrefugium i Nordjylland, hvor vi trækker os hen når ideer skal udvikles.

Desuden er en af tegnestuens medarbejdere, Torben Wissing, repræsenteret i Arkitektforeningens bestyrelse Østifterne, således at vi er opdateret på fagets udvikling.