aNNeKS arkitekter

arkitekter maa & cand. arch.


Sjæl er noget vi bygger

Grafisk fantasi af boliger til ældre medborgere beliggende i Nørre Broby på Fyn. Engen ved det gamle savværk besjæles med enkle greb med bæredygtige huse som kun bruger det halve af et normalt CO2 forbrug til opførsel af et sådant byggeri.


Huse skal have en sjæl for at vi føler os hjemme. Og det kommer ikke af sig selv.

Vi arbejder kreativt, sanseligt, bæredygtigt, visuelt, kunstnerisk og finurligt med rumligheder, liv, dagslys, arkitektur og taktile ærlige materialer for at skabe sjæl i jeres hus. Vi skærer ind til sjælen via Slow Architecture og Ærlige Materialer. Vi gør rummene enkle og varme.

Sidder I fast - og ikke ved hvordan I skal komme videre med jeres drømme om rum med sjæl ?

Vi hjælper jer med at finde indtil jeres.

Kontakt Morten på 2963 4433 eller mso@anneks.org med jeres drømme, ideer og visioner, så svarer han hurtigt tilbage, hvorledes aNNeKS arkitekter kan hjælpe jer, og hvordan vi sammen kommer videre. Du kan også finde alle vore dygtige medarbejdere i vores team her eller se vores præsentationsvideo nedenfor.

Ekstraordinære nyheder

Pris overrækkelsen den 12.11.2021. Vores arkitekt Peter Hesselhøj (no. 2 fra venstre) tog imod for os.

Vi vandt Sydbanks og SK Forsynings Klima- og Miljøpris 2021 den 12.11.2021

Vi er meget stolte over, at vi vandt denne pris for vores arbejde med bringe bæredygtighed ind i byggeriet. Det er en kamp at få en meget traditionel branche med på nye løsninger, som er bedre for vores miljø. Den sunde fornuft skal bruges og overbevise alle i branchen om at det er den eneste vej frem.

Det er skønt, at der bliver sat pris på vores arbejde med at finde indtil sjælen af vore opgaver og bygge den på en ærlig måde overfor vort klima. Tusinde tak til alle de implicerede.

Se mere på SK Forsyning og Erhvervscentrets beskrivelse.

Se nogle af vores rum

Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden

I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv og vores krop. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov.

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv og sjæl, er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets ærlige stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen.

De taktile materialer er vigtige som sjælen. Vi skal have noget at føle på.

Slow Architecture og Ærlige Materialer

"Yesterday I was clever, so I wanted to change the world.

Today I am wise, so I am changing myself." citat Rumi


Vor arkitektur påvirkes ikke af hurtig opstået modeluner. Vi arbejder med at finde langsigtede løsninger, som bliver flottere med årene. Vi kalder det "Slow Architecture" - fordi vi griber vore løsninger langsomt an og med stor omtanke, så de kan holde længe. Det skal overvejes om det overhovedet er nødvendigt at bygge til - eller handler det om at de eksisterende rum blot mangler funktion og sjæl. Det er bæredygtigt og sund fornuft.

Samtidigt er vores forståelse af bæredygtighed udsprunget af vores begreb Ærlige Materialer. Tilgangen er at bruge ærlige materialer som holder længe og bliver smukkere med alderen. Materialer som kan stå distancen, samtidig med at vi passer på kloden. De høje kvaliteter, taktile, tidløse og æstetiske materiale egenskaber, er med til at give os "Slow Architecture".


aNNeKS aps ved arkitekt cand. arch. Morten Sonnenborg

Levende ovale tilbygninger i træ med rytmemønster til den stringente Broskole. Tilføjer liv, sjæl og leg til børnenes dagligdag.


Grafisk fantasi over et arkitekt Mogens Lassens hus fra 194o'erne til et nyt modulhus koncept. Vi vil have himlen ind i stuen. En typisk måde at arbejde sig ind i et projekt på. Bruge vor fantasi.


aNNeKS arkitekter

arkitekter maa & cand. arch.
Grundlagt 1965
Medlem af Danske Ark, Arkitektforeningen samt udpeget medlem af Danske Boligarkitekter.

Rosengade 6C | 42oo Slagelse

Smallegade 43B | 2ooo Frederiksberg

Hospitalstræde 12 | 56oo Faaborg

Telefon 2963 4433

email mso@anneks.org

Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner
Nærværende hjemmesides grafik og indhold (c) er kreeret og vedligeholdt af aNNeKS aps i Google Sites.