aNNeKS aps arkitekter

arkitekter maa og cand. arch.

Sjæl er noget vi bygger

Huse skal have en sjæl for at vi føler os hjemme. Det er mødet mellem de taktile materialer, dagslyset og udformningen af rummet som er afgørende. Det er disse elementer sammen med vores personlighed som danner sjælen i rummet.

Materialers rustikke og taktile egenskaber betyder alt for os. Vi er omgivet af dem og mærker på dem hele tiden. Vi har det med os i vores erindringer. Allerede som små børn smager vi på alting for danne os et verdensbillede. Sjælen ligger i materialernes overflade, rumfølelsen og daglysets gang på væggen. Det sanselige er sjælen i vores arkitektur og rum. 

Ved enhver opgave handler det om, at læse og forstå et sted og de personer som skal bruge rummet, mærke efter og sætte sig ind i historien. Det er det som skaber base for, hvordan sjælen findes i rummene uanset størrelse og placering. Man skal helst være i vores rum og tænke, om de ikke altid har været her og set sådan ud. 

Vi er optaget af genbrug. Ikke blot fordi det er bæredygtigt, men simpelthen fordi gamle huse, eksisterende konstruktioner, brugte møbler etc. bærer på en sjæl allerede. Det er spild at smide historierne væk. Vi skal hellere forstærke dem og vise at de gamle ting får en ny fortælling. 

Det er det vi arbejder med. 

Undervejs arbejder vi i træmodeller, keramiske modeller, papmodeller, 3D digitale tegninger, håndtegninger, oliemalerier - kun fantasien sætter grænser - for at finde sjælen.


Sidder I fast - og ikke ved hvordan I skal komme videre med jeres drømme om rum med sjæl ?Kontakt Morten på 2963 4433 eller mso@anneks.org med jeres drømme, ideer og visioner, så svarer han hurtigt tilbage, hvorledes aNNeKS arkitekter kan hjælpe jer, og hvordan vi sammen kommer videre. 

Man skal mærke sig frem med sanserne.

Sjælen kan findes mange steder - man skal bare holde øjne åbne, som her i Berlin ved Neues Museum.

Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden

I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv og vores krop. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov. Vi skal finde indtil jeres sjæl. 

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv og sjæl, gerne i eksisterende rumligheder, er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets ærlige stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen. 

Arkitekter siger traditionelt, at formen skal følge funktionen. Det gør vi også - men vi vil udover også have formen til at følge menneskers individuelle psykologi. Jeres sjæl.

Modeluner

Vores arkitektur påvirkes ikke af hurtig opstået modeluner. Vi arbejder med at finde langsigtede løsninger, som bliver flottere med årene. Vi griber vores løsninger langsomt an med omtanke og materialerne for øje, så vores rum føles som hjem. Det skal overvejes om det overhovedet er nødvendigt at bygge til - eller handler det om, at de eksisterende rum blot mangler funktion og sjæl.  Det er bæredygtigt og sund fornuft og vi kommer i kontakt med vores sjæl. 

Samtidigt er vores forståelse af bæredygtighed udsprunget af vores begreb Ærlige Materialer. Tilgangen er at bruge ærlige materialer som holder længe og bliver smukkere med alderen - og som gerne er genbrug med masser af fortællinger allerede. Materialer som kan stå distancen og ikke smides væk. Materialer vi får lyst til reparere, hvis de går i stykker. 

Sådan passer vi på kloden. 

Det er vores eureka.

Sjælen graves frem i materialernes sammenspil. Det skal modnes og findes. 

Skitse af rækkehus i Havrebjerg.

aNNeKS aps arkitekter

arkitekter maa. & cand. arch.
Grundlagt 1965
Medlem af Danske Ark, Arkitektforeningen samt udpeget medlem af Danske Boligarkitekter.

Store Kongensgade 77a  | 1264 København K

Hospitalstræde 12  |  56oo Faaborg

Rosengade 6D  |  42oo Slagelse

Telefon   2963 4433

email        mso@anneks.org

Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner
Nærværende hjemmesides grafik og indhold (c) er kreeret og vedligeholdt af aNNeKS aps  i Google Sites.