aNNeKS aps

Arkitekter med en vision


Scroll

down

V

aNNeKS aps

arkitekter cand. arch.


Vision |


Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden.


I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov.

Vi er optaget af det samme som filosoffen Seneca for 2ooo år siden i det antikke Rom var optaget af. Nemlig at alle mennesker eksisterer, men at de færreste lever. I vore rumligheder lægges der op til at leve og ikke blot eksistere. Vi skal mærke hvor vi er. Skabe mulighed for relationer mellem mennesker. Skabe ro og sammenhæng.

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen.
Ærlige materialer skaber historie.

Det er vigtigt for os, at vi bruger ærlige materialer. Materialer som i sig selv kan blive smukkere med tiden og fortælle deres egen historie. Mange huse i dag ældes ikke med ynde. Vi efterstræber at de brugte materialer tilfører værdi - også med alderen. Det giver også mening i forhold til bæredygtighed at tingene kan holde længere, så vi mindsker ressource forbruget.
Som med den japanske livsfilosofi Kintsugi vil vi finde det skønne i det uperfekte, når gammelt skal bruges på en ny måde.


I 1400-tallets Japan var Ashitaga Yoshimasa Shogun, landets øverste leder. En af hans ansatte ved hoffet havde tabt hans ynglings keramiske skål på gulvet, og skålen blev efterfølgende limet sammen på bedste beskub. Imidlertid var den magtfulde Shogun utilfreds med resultatet, at han ikke ville bruge skålen. Ashitaga Yoshimasa ansatte derfor nogle af datidens fineste kunsthåndværkere i Japan, og bad dem om at finde en mere æstetisk tilfredsstillende løsning til hans skål. De fandt på at gøre skålen smukkere end før med at forbinde skårene med guld. Det blev igen Ashitaga Yoshimas' ynglingsskål - og han kom til at sætte mere pris på den brudte skål, end da den var hel. Den blev skønnere og fik sin helt egen egenart.

I dag er Kintsugi to ting - en teknik man bruger til at samle når ting går i stykker - og en livsfilosofi hvor Kintsugi er en metafor for livet i sig selv. At det, der går i stykker for os, kan blive samlet igen. At vi kan komme stærkere og smukkere ud på den anden side, efter vi er krakeleret under pres. aNNeKS mener, at det samme gælder for vore rumligheder.

Pointen er at ud af det brudte, det skårede og det som skal repareres, når man frem til noget som er bedre, flottere og mere meningsfuldt end det var i forvejen. Det uperfekte bliver det skønne.

Det er aNNeKS' vision ved omdannelsen fra gammelt til nyt - er at bryde det op - og sætte det sammen på ny måde, for at det kan blive endnu skønnere og opfylde de nye behov bedre. Vi bruger Kintsugi i denne proces.
Vi sørger for i vore indretninger af rum, at skabe omgivelser, hvor man kan føle sig hjemme. Vi kalder det hjemlig minimalisme.


Vi opholder os store dele af vort liv på vort arbejde - og derfor skal vi også føles os hjemme her. aNNeKS skaber dette for jer på jeres arbejde.

I aNNeKS' indretning af kontorer efterstræber vi hjemlig minimalisme. Det vil sige, at vi gør det enkelt uden at miste kvaliteten. Vi skærer indtil benet, men sørger for det stadig er hjemligt. Ofte tager vi udgangspunkt i jeres eksisterende inventar. Det hele skal måske ikke skiftes ud. Inventaret måles op, stand, farver etc. registeres - og bruges aktivt i den nye indretning. Vægge skal måske matches i farverne eller skal der laves en træliste væg for enden etc. Kan inventaret skabe nicher ? Og hvordan får vi det grønne udendørs rum med indenfor ? Vi finder supplerende møbler som matcher rummet og økonomien som er afsat. Vi opnår efter vore egne erfaringer ofte at spare cirka 75 % af de normale udgifter til en ny kontor indretning, hvor alt skiftes ud. Det er bæredygtigt at genbruge.
Vi er hus kunstnere - og vor kunst er at skabe jeres rum sammen med jer.


aNNeKS arbejder med at formgive arkitektur kunstnerisk via oliemaleri, modeller, fotografi, Lego-modeller, studier af psykologi, grønne vækster, genbrug og skulptur for at nå ind. Længsler udformes og omsættes til arkitektur som indeholder en historie. Jeres historie, jeres ro, jeres liv og gøren. Uanset om jeres historie er jeres bolig, jeres skole, jeres kontor, jeres børnehave, jeres fabrik........

Vi ønsker at en bygning har en naturlighed i sine omgivelser. En bygning har aldrig en bagside, men skal formgives så alt passer ind i jeres historie. Bygningen skal tale ind i den måde I lever eller arbejder på. Vi gør os umage. Der formgives huse og rum, som vi selv vil bo eller arbejde i. Ikke bare en metervare. Vi skal leve det. Det er ikke et spørgsmål om opgaven er interessant nok......Det er et spørgsmål om hvordan vi, som kreative arkitekter, griber den an.

I byggefasen efterstræber vi at bygge huse med eftertanke med udgangspunkt i bæredygtighed, stoflighed, genbrug og sund fornuft. Se vore holdinger til materialer etc. fanebladet under Miljø Materialekatalog. Og med en årelang erfaring med byggestyring, byggeøkonomi og vægt på god tone og lydhørhed på byggepladsen, arbejder aNNeKS sig velovervejet gennem selve opførelsen af huset. Processen skal være en positiv oplevelse. Vi arbejder efter at skabe god kvalitet....også selvom pengene ikke er store. Hellere lidt men godt, er vort motto.

Hos os er der lydhørhed og indlevelse i jeres drømme og historier. Vi ser muligheder og kommer med ideer - I udvælger efter jeres ønsker og behov sammen med os. Vi guider i æstetik, form, grønt, bæredygtighed, psykologi og funktion, der tilgodeser menneskets behov for rammer, der skaber ro, harmoni, skønhed, nærvær og velvære.Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner