aNNeKS aps

aNNeKS arkitekter arkitekter maa. & cand. arch.


De taktile materialer er vigtige som sjælen. Vi skal have noget at føle på. Vi mærker os frem til sjælen i vores skabelse af vores rum.
Arkitektur er poesi fortalt i materialer. Sjæl er noget vi bygger heraf.

Huse skal have en sjæl for at vi føler os hjemme. Og det kommer ikke af sig selv. Vi skaber poesi fortalt i mødet med de taktile materialer. Sådan finder vi indtil sjælen af rummet.

Materialers rustikke og taktile egenskaber betyder meget for os. Vi er omgivet af dem og mærker på dem hele tiden. Vi har det med os i vores erindringer. Allerede som små børn smager vi på alting for danne os et verdensbillede. Sjælen ligger i materialernes overflade, rumfølelsen og daglysets gang på væggen. Det sanselige er sjælen i vores arkitektur og rum. 

Ved enhver opgave handler det om, at læse og forstå et sted og de personer som skal bruge rummet, mærke efter og sætte sig ind i historien. Det er det som skaber base for, hvordan sjælen findes i rummene. Man skal helst være i vores rum og tænke, om de ikke altid har været her. 

De indledende faser og projektfasen er vi bedst til - og her adskiller vi os fra mange konkurrenter. Det kreative og det senere logistiske arbejde ved selve opførelsen, kræver vidt forskellige menneskelige kompetencer i vores nuværende verden. Vi er en sammensætning af meget kreative mennesker, som ser muligheder, hvor andre måske ikke ser noget som helst. Det er det, vi kan tilbyde og det passer bedst til de indledende faser og ved udarbejdelsen af selve projektet. Vi arbejder i træmodeller, keramiske modeller, 3D digitale tegninger, håndtegninger, oliemalerier - kun fantasien sætter grænser.

Vi mærker os ind til sjælen via vores arbejdsmetode, som vi kalder "Slow Architecture" - se mere nedenfor. 


Sidder I fast - og ikke ved hvordan I skal komme videre med jeres drømme om rum med sjæl ?

Kontakt Morten på 2963 4433 eller mso@anneks.org med jeres drømme, ideer og visioner, så svarer han hurtigt tilbage, hvorledes aNNeKS arkitekter kan hjælpe jer, og hvordan vi sammen kommer videre. Du kan også finde alle vore dygtige medarbejdere i vores team her eller se vores præsentationsvideo nedenfor.

Vores film

Et lille udpluk af vores arbejder som film.

Vores rum

Et lille udpluk af vores arbejder med at finde sjæl i rum.

Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden

I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv og vores krop. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov. Vi skal finde indtil jeres sjæl. 

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv og sjæl, er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets ærlige stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen. 


Sjælen graves frem i materialernes sammenspil. Ved at bruge "Slow Architecture" opdages sammenhæng undervejs. Det skal modnes og findes. 

Sjælen kan findes mange steder - man skal bare holde øjne åbne, som her i Berlin ved Neues Museum.Slow Architecture og Ærlige Materialer

Vores arkitektur påvirkes ikke af hurtig opstået modeluner. Vi arbejder med at finde langsigtede løsninger, som bliver flottere med årene. Vi kalder det "Slow Architecture" - fordi vi griber vore løsninger langsomt an med omtanke og materialerne for øje, så vores rum føles som hjem. Det skal overvejes om det overhovedet er nødvendigt at bygge til - eller handler det om, at de eksisterende rum blot mangler funktion og sjæl.  Det er bæredygtigt og sund fornuft og vi kommer i kontakt med vores sjæl. 

Samtidigt er vores forståelse af bæredygtighed udsprunget af vores begreb Ærlige Materialer. Tilgangen er at bruge ærlige materialer som holder længe og bliver smukkere med alderen. Materialer som kan stå distancen og ikke smides væk. Materialer vi får lyst til reparere, hvis de går i stykker. Sådan passer vi på kloden. De høje kvaliteter, taktile, tidløse og æstetiske materiale egenskaber, er med til at give os "Slow Architecture". 

Det er vores eureka.

Arkitekter siger traditionelt, at formen skal følge funktionen. Det gør vi også - men vi vil udover også have formen til at følge menneskers individuelle psykologi. Jeres sjæl.

Det gør vi med "Slow Architecture". Jeres måde at være i verden på og jeres individuelle psykologi, skal afspejle sig i jeres rum. Det er sjælen - jeres sjæl - som der skal findes ind til, så I får jeres hellige rum og nicher, hvor I føler jer trygge, hjemme, harmoniske og godt tilpas.  Ved en god, velovervejet og rolig bearbejdning af jeres ønsker med udgangspunkt i jeres måde at være i verden på, får vi skabt disse nicher og rum som rummer jeres sjæl. Det er jer som udgangspunkt som former disse rum med vores hjælp. Vores vigtigste opgave som arkitekt er at forstå jer.

aNNeKS aps ved arkitekt cand. arch. Morten Sonnenborg

Mit eget rum.

Vores omtale

Et lille udpluk af vores arbejder omtalt i diverse magasiner, aviser eller lignende inden for de seneste år.

2023-04-19_Fyens_Stiftstidende_- kun artikel.pdf

Fyns Stiftstidende omkring vores renovering ved brug af "slow architecture" af et lille byhus i Faaborg midtby fra april 2023.

Vi vandt Sydbanks og SK Forsynings Klima- og Miljøpris 2021 den 12.11.2021

Vi er meget stolte over, at vi vandt denne pris for vores arbejde med bringe æstetisk bæredygtighed ind i byggeriet i den lille skala i lokalt i provinsen. Det er en kamp at få en meget traditionel branche med på nye løsninger, som er bedre for vores miljø. Den sunde fornuft skal bruges og overbevise alle i branchen om at det er den eneste vej frem. Også lokalt i provinsen.

Vores arkitekt Peter Hesselhøj tog imod den fornemme pris. 

Se mere ud fra SK Forsynings beskrivelse og Erhvervscentrets beskrivelse.


Kunstneren-og-provstens-sommerhus-på-Samsø-er-bygg-e8c77956.pdf

Jyllands Postens Bolig tillæg om vores sommerhus på Samsø fra april 2o22.

TRENDGUIDE 2020.pdf

Danske Boligarkitekters Trendguide fra 2o2o, hvor Morten Sonnenborg, sammen med en masse andre boligarkitekter, har udtalt sig på tegnestuens vegne, om hvad der rører sig designmæssigt lige nu. God inspiration.

Flot artikel om Landsgrav Friskole i avisen Sjællanske fra den 21.8.2o21 om arkitekturprisen som aNNeKS aps  vandt for denne bygning. Se Landsgrav Friskole her. Det er vi meget stolte af.

Billedet er fra prisoverrækkelsen med bl.a. borgmesteren og skolelederen på selve skolen. 

Læs artiklen fra avisen Sjællanske her.

ScanMagazine_129_October_2019 - aNNeKS aps.pdf

Det internationale Scan Magazine's tema nummer om nordisk arkitektur fra oktober 2o19 om aNNeKS aps og vores tiltag på arkitektur (på engelsk).

Vores eget anneks med masser af sjæl og grønne vækster ude og inde i baggården i Rosengade.

aNNeKS aps

arkitekter maa. & cand. arch.
Grundlagt 1965
Medlem af Danske Ark, Arkitektforeningen samt udpeget medlem af Danske Boligarkitekter.

Rosengade 6C  |  42oo Slagelse

Porcelænshaven 12C, 2.th.  |  2ooo Frederiksberg

Hospitalstræde 12  |  56oo Faaborg

Telefon   2963 4433

email        mso@anneks.org

Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner
Nærværende hjemmesides grafik og indhold (c) er kreeret og vedligeholdt af aNNeKS aps  i Google Sites.