aNNeKS arkitekter arkitekter maa. & cand. arch.


De taktile materialer er vigtige som sjælen. Vi skal have noget at føle på. Vi mærker os frem til sjælen i vores skabelse af vores rum.
Sjæl er noget vi bygger

Huse skal have en sjæl for at vi føler os hjemme. Og det kommer ikke af sig selv.

Vi anstrenger os på tegnestuen for at komme helt derind. Ind til det inderste i huset og få sjælen frem.

Vi sætter det kreative, den gode ide, det taktile, det bæredygtige og det finurlige højest. De indledende faser og projektfasen er vi bedst til - og udskiller os fra mange konkurrenter ved, at det primært er her vi opererer. Vi er en sammensætning af meget kreative mennesker, som ser muligheder, hvor andre måske ikke ser noget som helst. Det er det vi kan tilbyde.

Vi skærer ind til sjælen via Slow Architecture og Ærlige Materialer - se mere nedenfor. Vi gør rummene enkle og varme.

Sidder I fast - og ikke ved hvordan I skal komme videre med jeres drømme om rum med sjæl ?

Vi hjælper jer med at finde indtil jeres.

Kontakt Morten på 2963 4433 eller mso@anneks.org med jeres drømme, ideer og visioner, så svarer han hurtigt tilbage, hvorledes aNNeKS arkitekter kan hjælpe jer, og hvordan vi sammen kommer videre. Du kan også finde alle vore dygtige medarbejdere i vores team her eller se vores præsentationsvideo nedenfor.


Vores film

Et lille udpluk af vores arbejder som film.


Vores rum

Et lille udpluk af vores arbejder med at finde sjæl i rum.

Boliger | Liselund Rækkehuse


Bygningssagkyndig | aNNeKS aps er udpeget bygningssagkyndig for Sankt Peders Kirke med tilhørende sogn i Slagelse midtby


Boliger | Hjemløse boliger i Slagelse


Ældreboliger | Nørre Broby


Bolig | MoDus - aNNeKS' Udviklingsprojekt omkring en lille funktionel bolig bygget CO2 neutralt. Ovenstående er en grafisk fantasi over et arkitekt Mogens Lassens hus fra 194o'erne til et nyt modulhus koncept - kaldet MoDus. Vi vil have himlen ind i stuen. En typisk måde at arbejde sig ind i et projekt på. Bruge vores fantasi.

Vores omtale

Et lille udpluk af vores arbejder omtalt i diverse magasiner eller aviser.

ScanMagazine_129_October_2019 - aNNeKS aps.pdf

Det internationale Scan Magazine's tema nummer om nordisk arkitektur fra oktober 2o19 om aNNeKS aps (på engelsk).

Kunstneren-og-provstens-sommerhus-på-Samsø-er-bygg-e8c77956.pdf

Jyllands Postens Bolig tillæg om vores sommerhus på Samsø fra april 2o22.


Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden

I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv og vores krop. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov.

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv og sjæl, er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets ærlige stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen.


Sjælen graves frem i materialernes sammenspil. Ved at bruge "Slow Architecture" opdages sammenhæng undervejs. Det skal modnes og findes.

Sjælen kan findes mange steder - man skal bare holde øjne åbne, som her i Berlin ved Neues Museum.Slow Architecture og Ærlige Materialer

Vores arkitektur påvirkes ikke af hurtig opstået modeluner. Vi arbejder med at finde langsigtede løsninger, som bliver flottere med årene. Vi kalder det "Slow Architecture" - fordi vi griber vore løsninger langsomt an med omtanke og materialerne for øje og omtanke, så vores rum kan holde længe. Det skal overvejes om det overhovedet er nødvendigt at bygge til - eller handler det om, at de eksisterende rum blot mangler funktion og sjæl. Det er bæredygtigt og sund fornuft.

Samtidigt er vores forståelse af bæredygtighed udsprunget af vores begreb Ærlige Materialer. Tilgangen er at bruge ærlige materialer som holder længe og bliver smukkere med alderen. Materialer som kan stå distancen, samtidig med at vi passer på kloden. De høje kvaliteter, taktile, tidløse og æstetiske materiale egenskaber, er med til at give os "Slow Architecture". Vi bruger vores eget udviklede regneark med CO2 besparende materialer, så vi hele tiden har styr på hvilket fodaftryk vi sætter på kloden.


aNNeKS aps ved arkitekt cand. arch. Morten SonnenborgVores egen lille baghus tegnestue i Rosengade i Slagelse. Vores eget anneks med masser af sjæl og grønne vækster i baggården.

aNNeKS aps

arkitekter maa. & cand. arch.
Grundlagt 1965
Medlem af Danske Ark, Arkitektforeningen samt udpeget medlem af Danske Boligarkitekter.

Rosengade 6C | 42oo Slagelse

Smallegade 43B | 2ooo Frederiksberg

Hospitalstræde 12 | 56oo Faaborg

Telefon 2963 4433

email mso@anneks.org

Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner
Nærværende hjemmesides grafik og indhold (c) er kreeret og vedligeholdt af aNNeKS aps i Google Sites.