aNNeKS aps

arkitekter maa og cand. arch.

Sjæl er noget vi bygger.

Huse skal have en sjæl for at vi føler os hjemme. Det er mødet mellem de taktile materialer, dagslyset og udformningen af rummet som er afgørende. Det er disse elementer sammen med vores personlighed som danner sjælen i rummet.

Materialers rustikke og taktile egenskaber betyder alt for os. Vi er omgivet af dem og mærker på dem hele tiden. Vi har det med os i vores erindringer. Allerede som små børn smager vi på alting for danne os et verdensbillede. Sjælen ligger i materialernes overflade, rumfølelsen og daglysets gang på væggen. Det sanselige er sjælen i vores arkitektur og rum. 

Ved enhver opgave handler det om, at læse og forstå et sted og de personer som skal bruge rummet, mærke efter og sætte sig ind i historien. Det er det som skaber base for, hvordan sjælen findes i rummene uanset størrelse og placering. Man skal helst være i vores rum og tænke, om de ikke altid har været her og set sådan ud. 

Vi er en samling af meget kreative mennesker, som ser muligheder, hvor andre måske ikke ser noget som helst. Det gælder selvfølgelig i idefasen, men også i selve byggefasen, hvor det ofte er vigtigt, at finde pragmatiske løsninger, som stadig bevarer sjælen. 

Undervejs arbejder vi i træmodeller, keramiske modeller, papmodeller, 3D digitale tegninger, håndtegninger, oliemalerier - kun fantasien sætter grænser. Genbrugsmaterialer arbejder vi meget med. De har allerede fået patina og sjæl - og det er en styrke. Desuden er det også godt for klimaet og vores CO2 udslip. Faktisk det bedste vi kan bruge, da de ikke bruger mere CO2. 

Vi mærker os ind til sjælen via vores arbejdsmetode kaldet "Slow Architecture" - se mere nedenfor. Sidder I fast - og ikke ved hvordan I skal komme videre med jeres drømme om rum med sjæl ?Kontakt Morten på 2963 4433 eller mso@anneks.org med jeres drømme, ideer og visioner, så svarer han hurtigt tilbage, hvorledes aNNeKS arkitekter kan hjælpe jer, og hvordan vi sammen kommer videre. 

Sjælen kan findes mange steder - man skal bare holde øjne åbne, som her i Berlin ved Neues Museum.

Vi vil skabe rum med ro, skønhed, nærhed og harmoni til det enkelte menneske i en støjende verden

I en tilværelse hvor de fleste bombarderes med stimuli størstedelen af tiden, er der opstået et behov for at kunne trække sig tilbage og fordøje alle disse indtryk. Vores længsel efter ro vokser og vokser, for igen at muliggøre, at vi kan være nærværende og fuldt tilstede i vores liv og vores krop. Og der er næppe et mere oplagt sted at skabe dette rum end i jeres behov. Vi skal finde indtil jeres sjæl. 

For at skabe disse ideelle rammer for vores liv og sjæl, er det vores overbevisning, at både rummets arkitektoniske kvaliteter, nicher af ro, finurlige løsninger, skønhed, materialevalgets ærlige stoflighed, psykisk velvære og kontakten til naturens grønne rum skaber mulighed for at åbne op for den sanselige og reflekterende side af tilværelsen. 

Sjælen graves frem i materialernes sammenspil. Ved at bruge "Slow Architecture" opdages sammenhæng undervejs. Det skal modnes og findes. 

Slow Architecture og Ærlige Materialer

Vores arkitektur påvirkes ikke af hurtig opstået modeluner. Vi arbejder med at finde langsigtede løsninger, som bliver flottere med årene. Vi kalder det "Slow Architecture" - fordi vi griber vore løsninger langsomt an med omtanke og materialerne for øje, så vores rum føles som hjem. Det skal overvejes om det overhovedet er nødvendigt at bygge til - eller handler det om, at de eksisterende rum blot mangler funktion og sjæl.  Det er bæredygtigt og sund fornuft og vi kommer i kontakt med vores sjæl. 

Samtidigt er vores forståelse af bæredygtighed udsprunget af vores begreb Ærlige Materialer. Tilgangen er at bruge ærlige materialer som holder længe og bliver smukkere med alderen. Materialer som kan stå distancen og ikke smides væk. Materialer vi får lyst til reparere, hvis de går i stykker. Sådan passer vi på kloden. De høje kvaliteter, taktile, tidløse og æstetiske materiale egenskaber, er med til at give os "Slow Architecture". 

Det er vores eureka.

Arkitekter siger traditionelt, at formen skal følge funktionen. Det gør vi også - men vi vil udover også have formen til at følge menneskers individuelle psykologi. Jeres sjæl.

Det gør vi med "Slow Architecture". Jeres måde at være i verden på og jeres individuelle psykologi, skal afspejle sig i jeres rum. Det er sjælen - jeres sjæl - som der skal findes ind til, så I får jeres hellige rum og nicher, hvor I føler jer trygge, hjemme, harmoniske og godt tilpas.  Ved en god, velovervejet og rolig bearbejdning af jeres ønsker med udgangspunkt i jeres måde at være i verden på, får vi skabt disse nicher og rum som rummer jeres sjæl. Det er jer som udgangspunkt som former disse rum med vores hjælp. Vores vigtigste opgave som arkitekt er at forstå jer.

aNNeKS aps ved arkitekt cand. arch. Morten Sonnenborg

Mit eget rum.

Vores film

Et lille udpluk af vores arbejder med at finde sjæl i rum.

Vores rum

Et lille udpluk af vores arbejder med at finde sjæl i rum.

Skitse af rækkehus i Havrebjerg.

aNNeKS aps

arkitekter maa. & cand. arch.
Grundlagt 1965
Medlem af Danske Ark, Arkitektforeningen samt udpeget medlem af Danske Boligarkitekter.

Store Kongensgade 77a   | Over gården i porten, st. tv.  | 1264 København K

Rosengade 6C  |  42oo Slagelse

Hospitalstræde 12  |  56oo Faaborg

Telefon   2963 4433

email        mso@anneks.org

Følg os yderligere på diverse digitale platforme - klik på nedenstående ikoner
Nærværende hjemmesides grafik og indhold (c) er kreeret og vedligeholdt af aNNeKS aps  i Google Sites.