11.2 Dissenyem la solució

Document: "Com dissenyar la solució"

Enllaç al doument "Com dissenyar la solució".

Activitat: "Què farà la nostra app? Situació, plantejament, pregunta i resposta" (Grupal).

Per realitzar aquesta activitat, heu d’haver llegit atentament el document “ Com dissenyar la solució” , i especialment l’ explicació del punt 1: “Què farà la nostra app? Situació, plantejament, pregunta i resposta”.

Creeu una presentació de sis dispositives tal com s’indica en el punt 1 del document “ Com dissenyar la solució”. Feu aquesta activitat tant per la vostra idea definitiva com per la vostra idea de reserva (pla B).

En acabar l’activitat, deseu les dues presentacions en el drive de grup amb el nom “QuèfaràlanostraappDef_nomdelgrup” i “QuèfaràlanostraappB_nomdelgrup”. No oblideu enviar els enllaços dels documents creats al vostre professor/a.

Activitat: "Mapa d'escenaris" (Grupal)

Per realitzar aquesta activitat, heu d’haver llegit atentament el document “ Com dissenyar la solució” , i especialment l’ explicació del mapa d’escenaris que es troba en el punt 2.

Un cop heu decidit la vostra idea definitiva del problema a resoldre i teniu clar i definit el punt 1: “Què farà la nostra app? Situació, plantejament, pregunta i resposta”, heu de dissenyar el mapa d’escenaris del vostre usuari tipus.

Per a fer-ho, imagineu un usuari tipus de la vostra futura app (amb les característiques d’usuari que ja heu d’haver definit prèviament). Traceu el mapa d’escenaris de l’usuari en la situació de fer servir la vostra app. Recordeu que El mapa d'escenaris és una forma útil de descriure el que hauria de passar en la interacció de l'usuari i la solució proposada per la vostra app.

Per començar a crear el vostre escenari, heu de plantejar la tasca principal que la vostra app permetrà fer a l’usuari i, partint d’aquest punt, han d’anar sorgint la resta de passos del vostre mapa d’escenaris.

Utilitzeu un programa de full de càlcul per generar el vostre mapa. En la primera fila aneu indicant els diferents passos de la situació que esteu “mapejant”. Les següents files us serviran per indicar les preguntes, els comentaris i/o les idees dels membres del grup que vagin sorgint durant la realització de l’activitat. Recordeu que les cel·les de cada fila han de tenir un color diferent. És important que respecteu els colors per afegir noves dades a la taula. Indiqueu clarament la llegenda de colors del vostre mapa d’escenaris per a que no hi hagi confusions. Us mostrem un exemple:

Pot donar-se la situació que algun dels passos de la situació no generi preguntes o no generi comentaris...no cal que totes les columnes continguin informació de tots els tipus que heu definit, però SÍ cal que us ho plantegeu per a cada pas.

Podeu afegir o treure columnes a la taula segons us facin o no falta. També podeu afegir files si ho creieu necessari ( però NO treure’n!). Si afegiu una nova fila, no oblideu indicar quin tipus d’informació mostra i designar-li un color diferent a la resta que esteu utilitzant.

En acabar l’activitat, deseu-la en el drive del vostre grup amb el nom “mapaescenaris_solució_nomdelgrup”. No oblideu enviar l'enllaç del document al vostre professor/a.

Document: "Exemple de mapa de funcionalitat d'una app"

Enllaç a l'exemple d'un mapa de funcionalitats.

Activitat: "Mapa de funcionalitats de la vostra app"

Abans de fer aquesta activitat, consulteu el document “Exemple de mapa de funcionalitat d'una app” adjunt al tema. En aquest document podreu fer-vos una idea de com ha de ser el mapa de funcions de la vostra App.

En grup i fent servir el programa www.mind42.com, creeu el mapa complert de funcionalitats de la vostra App.

És molt important que l’arbre resultant d’aquesta activitat sigui el més complert possible. Han de quedar perfectament reflectides totes i cadascuna de les pantalles de la vostra App, amb les funcions que permetran i els diferents camins que es podran prendre en funció dels diferents menús o funcions que decidiu que tingui. Si cal, afegiu els comentaris que creieu convenients en els diferents nusos del vostre arbre.

Un cop finalitzat l’arbre, deseu el document amb el nom arbre_funcionalitatsApp_nomdelgrup i pengeu-lo al drive del grup.

(recordeu els passos a seguir per a desar els documents creats al mind42. Si necessiteu refrescar la vostra memòria, torneu a consultar el document “consells útils sobre el programa mind42” que es troba al tema del projecte: “ Què volem solucionar? Les nostres propostes”)

Finalment, envieu l'enllaç del document al vostre professor/a .