2.2.- Activitats de detecció amb l'alumnat

 És important que en edats properes a la pubertat es comenci a prestar atenció al comportament dels menors per part del professorat, famílies o tutors, i en el cas que ens comporta entre iguals.

Actuar de forma efectiva davant l'assetjament escolar és una tasca difícil, i si el que es preten és fer una bona detecció dels possibles casos de bullying, cal que l'alumnat sigui un bon coneixedor tant de les possibles causes que el provoquen com dels signes més evidents que manifesten les víctimes. 

Per a que aquesta detecció entre iguals sigui vàlida, intentem treballar amb l'alumnat a les hores de tutoria. Formem el nostre alumnat per a que conegui de primera mà totes les evidències que ens poden dur a identificar possibles casos d'assetjament escolar i així intentar aturar-los en els primers estadis.              

A més de la tasca de formació del nostre alumnat, sobretot dels nostres guaites, i amb la finalitat de conscienciar a la resta de la comunitat educativa, fem difusió del treball a les aules mitjançant l'elaboració de cartelleria que enganxem als passadissos del centre.

Si partim d'una bona detecció de l'assetjament escolar, els serà molt més fàcil reaccionar d'una manera més assertiva i més empàtica  davant aquestes situacions, el que farà possible que almenys intentin autoregular-se ells mateixos.          

                                                              

                                                            

https://drive.google.com/drive/folders/1RExcFZksDlpAGyZccUOqBXPXcfsEkFsQ?usp=sharing