Seguiment, avaluació i millora
PROFESSORAT
Un 27% no segueix cap xarxa social del centre.
Un 9% no rep mai informació de novetats.
Un 35% de les famílies no accedeix mai al web del centre.
DIRECCIÓ
Els punts a millorar segons l'enquesta són:
Lideratge: en la integració de les tecnologies digitals en l’àmbit de centre educatiu.
Pràctiques d'avaluació: mesures que el centre podria considerar per a substituir l'avaluació més tradicional i transformar-la en un conjunt de pràctiques més ampli: pràctiques d'avaluació facilitades per la tecnologia centrades en l'alumnat, personalitzades i autèntiques.
Els factors que limiten l'ús de la tecnologia: equip digital insuficient, limitacions de l'espai escolar i falta de temps per part del professorat.
Aprenentatge mixt: l'accés limitat de l'alumnat a dispositius digitals i la baixa competència digital de les famílies.
ALUMNAT
Els punts que s'haurien de millorar segons l'enquesta que ha realitzat l'alumnat són:
La valoració que fan els alumnes de l'ús dels EVA és semblant a la del professorat (3,4 i 3,6 respectivament) però és bastant inferior a la valoració que se'n fa des de direcció (5).
Pel que fa a les pràctiques d'avaluació, les puntuacions són bastant baixes: retroalimentació adequada (2,6), autoreflexió sobre l'aprenentatge (2,4), comentaris a d'altres alumnes sobre el seu treball (2,3) i documentació de l'aprenentatge (2,6). Es podria considerar el portfoli digital com una opció per millorar aquests aspectes.
Respecte a les competències digitals de l'alumnat, les puntuacions no són gaire altes (del 2,4 al 3,3) i són lleugerament inferiors a les puntuacions donades per direcció i pel professorat.
Admeten que fan servir els dispositius digitals a casa per a l'oci i que sovint es distreuen quan fan tasques escolars amb dispositius digitals a casa.