Elena Herrero-Beaumont

BIOGRAFIA I CARRERA

Elena Herrero-Beaumont va néixer a Madrid el 1979.

Treballs: Advocada col·legiada i periodista.

Elena assessora directius de companyies en estratègies de reputació en entorns de no mercat (polítics, reguladors i de societat civil).


Assoliments: És sòcia de Vinces i també és co-directora acadèmica de l'International Executive Program on Government & Corporate Affairs de l'IE Business School, escollida per l'OCDE com a sòcia estratègica per a la difusió del seu programa 2015-16, membre del Comitè Executiu de Transparència Internacional- Espanya, dirigeix ​​el Fòrum d'Ètica i Transparència (consciència a líders empresarials, públics i periodistes sobre la necessitat i l'abast d'aquestes matèries per assolir un major benestar social), autora del bloc Racó the Transparència a el Confidencial, és pionera en la aplicació de la metodologia de les consultores de relacions públiques i grups d'interès nord-americans i professora independent en diverses universitats.


Ha estat Directora de Mitjans Internacionals a Garrigues, periodista d'investigació als Estats Units i Espanya, coordinadora de Programes en el think tank de Joseph Stiglitz, The Initiative for Policy Dialogue, investigadora visitant al Departament de Business Ethics de la Kellogg School of Management, becària Fulbright, Fellow de la Carnegie Corporation i la Knight Foundation i becària de la Fundació Rafael del Pi en el Workshop on Global Leadership. Va treballar amb el Premi Nobel d'Economia Joseph Stiglitz en el seu grup d'experts de la Universitat de Columbia, a Nova York, i com Visiting Scholar a la Northwestern University a Chicago.

Més endavant, va ser acadèmica visitant de la Universitat de Northwestern, que és una de les millors del món, i allí va tenir l'oportunitat de treballar amb la facultat de Ciències Polítiques.



Vida actual

Està llicenciada en Dret amb premi extraordinari de carrera per la UCM i té un Màster en Periodisme per la Universitat de Columbia, a Nova York, finalitzat el Màster, va ser seleccionada per a treballar com a periodista d'investigació dins de la Iniciativa News21. Compta amb un Màster en Mercats Financers per l'Institut d'Estudis Borsaris.

Actualment, està treballant en la seva tesi doctoral a la Departament de Dret Constitucional de la UCM (Universitat Complutense de Madrid).


Aspectes que la defineixen: enorme formació en comunicació, dret i el món dels negocis, capacitat per gestionar projectes i dissenyar estratègies i experiència de les millors pràctiques d'escoles internacionals (profunda coneixedora del món acadèmic i empresarial).

És una "rara avis" que combina passió per la teoria i les grans qüestions i passió també per posar projectes en marxa i gestionar-los fins a la conclusió.

La vocació pel dret i el món dels negocis va quedar plasmada en la seva carrera en Dret i Borsa a l'Institut d'Estudis Borsaris, on es va llicenciar.



Opinions sobre el món laboral

Elena Herrero-Beaumont va participar en un programa formatiu anomenat "Cultiu de l'equilibri emocional". Una de les conclusions dels experts en aquest tema és que els països occidentals estem atrapats en una espiral de diners, poder i reconeixement.


Ella opina que cal preparar-se molt bé per l'enorme exigència del mercat laboral, ja que les empreses busquen als millors preparats. Així i ella pensa que a la part emocional li haurien de donar més importància, per això actualment per contractar prioritza aquestes qualitats. A la seva causa pel que fa a formació acadèmica als joves caldria educar per a la vida, per relacionar-se bé amb els altres i tenir emocions constructives, i no només per assolir l'èxit en el món laboral.


Aquestes són algunes preguntes que ella va respondre en una entrevista:

Es demana més ara als joves que en generacions anteriors?

Elena Probablement si a causa de l'impacte d'internet i les xarxes socials. Veure a Facebook o Instagram com són les vides d'altres persones convida a la comparació. Però no saps el que està passant darrere d'aquest aparador de treballs fantàstics, viatges o bones cases. El fet és que el superficial cobra més pes específic. Tots volen emular l'èxit d'altres i això porta a una major exigència i anima la competitivitat.


Tanta exigència compensa?

Elena Entenc que tota aquesta pressió resulta excessiva, però també és veritat que la prioritat ha de ser aconseguir un lloc de treball. Sense uns ingressos, sense capacitat per a independitzar-se i gaudir d'una mínima comoditat material no pots plantejar el teu benestar a altres nivells.


Com hauria de canviar llavors la formació acadèmica?

Elena S'hauria de prioritzar la creativitat recuperant les humanitats, no val la simple acumulació de coneixements, també cal ensenyar a pensar. De fet, les empreses tecnològiques nord-americans cada vegada estan més interessades a incorporar a estudiants de Filosofia o de Literatura perquè ofereixen perfils creatius.

Els robots van a acabar fent moltes coses per a les que ara estudiem i anem a necessitar gent creativa i amb criteri.

Bibliografía