Sijoituskoirat

Kiitos kaikille sijoituskoiriemme kodeille!

Oletko kiinnostunut sijoituskoirasta?

Jokainen meidän pentueemme on sellainen, että haluaisin itse siitä koiran. Koska on kuitenkin täysin mahdotonta pitää kaikki ihanat pennut itselläni, tarvitsen yhteistyöhaluisia sijoituskoteja. Sijoituskoira on käytännössä meidän yhteinen koiramme. Sinä haltijana saat tehdä sen kanssa kaikkea sitä, mitä tekisit täysin oman koirankin kanssa. Minulla on koiraan jalostusoikeus, eli oikeus tehdä sillä 1-2 pentuetta Suomen Kennelliiton sopimuksen mukaisesti. Pääsääntöisesti koirat tulevat pennutuksen ajaksi kotiimme, sillä pentuaika voi olla yllättävän työläs, mutta koiran haltija on myös aina tervetullut meille, joten saat viettää aikaa koirasi kanssa myös sen pennutusaikana.

Sijoituskodin on tärkeää muistaa, että kasvattaja päättää onko koira jalostuskelpoinen vai ei. Vaikka haluaisit kuinka paljon oman koiran pennun, on joskus järkevämpää jättää koira pois jalostuksesta kuin käyttää sitä. Samoin joskus kasvattajan päätös käyttää koiraa voi kummastuttaa sinua, mutta vaikka koirassa olisi jokin virhe, voi se muilta osiltaan olla arvokas rodun kokonaistilanteen kannalta.

Jalostuskäyttöä varten sijoituskoiran kanssa on käytävä muutama kerta näyttelyissä. Tämä tarkoittaa, että sijoituskoiran turkin hoitoon pitää myös sitoutua. Samoin sinun pitää olla valmis käymään koirasi kanssa luonnetestissä ja tuomaan se pyynnöstä terveystarkastuksiin ja muihin jalostuksen kannalta tarpeellisiin tutkimuksiin. Toisaalta taas sijoituskoira on kasvattajalle tärkeä investointi seuraavaa sukupolvea silmällä pitäen. Sinulla on aina hoitopaikka, trimmi- ja koulutusapua saatavilla kasvattajalta.

Sijoituskoirasta maksetaan takuusumma koiran luovutuksen yhteydessä ja kun sijoitussopimus on täyttynyt, kasvattaja luovuttaa koiran haltijan omaisuudeksi. Sinun kannattaa tutustua tarkkaan Suomen Kennelliiton sijoitussopimukseen, jos harkitset sijoituskoiran ottamista. Koiran yhteisomistajuus ei sovi kaikille ja silloin on parempi hankkia ihan ikioma koira.

Suomen kennelliiton sijoitussopimukset

Nartun sijoitussopimus

Uroksen sijoitussopimus