Kennel Tubero d'Oro

Kasvattajaesittely

tuberodoro@gmail.com

cel. +358405402825/Marisa Juolukkakuja 13, Vantaa

Taustaa

Kennel Tubero d’Oro on pienimuotoinen kotikennel Vantaalla. Lagotot ovat täyttäneet minun, Marisan, vapaa-ajan vuodesta 2005 alkaen, jolloin Päivin ensimmäinen koira Nino (Nambervan Nino) valloitti naapurustomme. Kennelin perustin alkuksi Päivin kanssa, kun lagotot olivat vieneet meidän kummankin sydämet. Koiriemme kanssa olemme alusta asti harrastettaneet pelastuskoiralajeja ja tottelevaisuutta sekä Päivi koirineen koiratanssia. Olemme löytäneet lagotosta monipuolisen harrastusrodun. Niinpä rodun kasvattaminen oli luonnollinen askel koiraharrastuksessamme. Kävimme kasvattajakurssin vuonna 2007 ja seuraavana vuonna meille syntyi ensimmäinen pentueemme. Minä olen sen jälkeen suorittanut myös jalostusneuvojan koulutuksen sekä pätevöitynyt käyttäytymisen jalostustarkastajaksi. Kenneli jäi vain minun nimiini vuonna 2014, kun Päivi luopui kasvattamisesta. Päivi on kuitenkin läheisesti mukana kennelin toiminnassa, niin paljon kuin hän muilta kiireiltään vain ehtii.

Päiville Nino on ensimmäinen koira, mutta minulla on ollut koiria kotona ihan pikku tytöstä asti. Edellisten, eri rotuisten koirieni kanssa olen ehtinyt harrastamaan ja kilpailemaan tottelevaisuudessa ja agilityssä ihan mukavalla menestyksellä. Lagoton ilmiömäinen nenäntyöskentely vei minut agilitykentiltä maastoon ja pelastuskoiralajeista löytyi uusi harrastus. Nyt haku, jälki ja raunio ovat meillä säännöllisiä lajeja treenikalenterissa ja näiden lisäksi nuorimmat koirani kouluttautuvat myös hajutunnistuksen saloihin. Kotonani minulla asuu nyt italiantuontinarttuni Noce (Reginaditalia di Villa Federici), oma kasvattimme Nugà (Tubero d’Oro Aria Novembrina), italiantuontinarttu Di Villa Federici Emma "Neccu" sekä oma kasvattimme Tubero d'Oro Gemma Passionaria "Herccu". Päivin kanssa asuu Nambervan Nino eli Nino. Muut jalostuskoiramme asuvat tällä hetkellä sijoitusperheissä, sillä haluamme taata jokaiselle koiralle mahdollisuuden omaan perheeseen, jolla on tarpeeksi aikaa koiralle. Kiitos ihanille sijoitusperheille, ilman teitä kasvattaminen olisi meille lähes mahdotonta!

Tavoitteita

Pentueissamme haluamme löytää tasapainon hyvän harrastus-, näyttely- ja kotikoiran väliltä. Meille hyvä koira on terve, tasapainoinen ja kaunis rotunsa edustaja, jonka kanssa on mahdollisuus harrastaa eri lajeja. Kaikki jalostuskoiramme on terveystutkittuja, geenitestattuja ja mahdollisimman moni myös luonnetestattuja. Rodun geneettisen monimuotoisuuden ylläpitäminen ja oman kasvatustyön ohella koko rodun tilanteen seuraaminen on mielestämme tärkeää, siksi kaikilla jalostuskoirillamme ja pennuillamme on MyDogDna-passi ja me maksamme kasvattiemme rakennetutkimukset. Lagotto Romagnolo on työkoirarotu, jonka aktiivisuus ja älykkyys voi yllättää uuden omistajan. Kennelinä haluamme tukea kasvattiemme positiivista kehitystä ja kannustamme kasvattiemme omistajia harrastamaan koiriensa kanssa järjestämällä arkitottelevaisuuskoulutusta, sekä mahdollisuuksien mukaan tutustumista muihin lajeihin kuten hakuun, jälkeen, raunioihin ja hajutunnistukseen.

Kasvattajalupaukseni

Kasvatustyössä tiedostan oman vastuuni sekä yhdistelmävalinnoissa että pentulaatikkoaikana. Yhdistelmät valitsen aina kartoittamalla sekä yhdistelmän riskit että mahdollisuudet, yritän löytää aina sen parhaimman mahdollisen vaihtoehdon. Pentujen syntymän jälkeen panostamme pentujen ikätasoaktivointiin koko ajan, ennen pentujen muuttamista uusiin koteihin. Pentumme syntyvät kotonani taajamassa, joten ne tottuvat luonnollisesti erilaisiin ääniin ja ympäristöihin. Haluamme antaa pennuille parhaimmat mahdolliset lähtökohdat uuteen kotiin.