Taizéviering - thema: 'Dankbaarheid'

zaterdagavond 22 juni om 19.00 uur

Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat te Helvoirt

om 18.45 uur inzingen en de kerkdeuren zijn reeds open vanaf 18.30 uur

Dankbaarheid. Het klinkt zo vanzelfsprekend. Je zegt zo gemakkelijk dankjewel als je een cadeautje krijgt of iemand je een dienst bewijst. Maar de diepere betekenis van dankbaarheid is dat het je leven verrijkt. Het je gelukkiger maakt. Bedank mensen die je een goed gevoel geven zoals je ouders, partner, vrienden. Een klein gebaar als een kaart of berichtje wordt vaak al enorm gewaardeerd. Door dankbaarheid te uiten worden sociale banden alleen maar sterker. Ook zijn we dankbaar voor een bevrijdende noodsituatie.

Dit zijn allemaal belangrijke woorden of momenten van dankbaarheid. Maar ook bij een moment van stilte in jezelf kun je bedenken waar je dankbaar voor bent. Voor de prachtige zonsopkomst of zonsondergang. De bloemen die wijd voor je open gaan. Laten we in de Taizéviering tijdens de ‘Stilte’ aan mooie momenten van dankbaarheid denken.

Aan de Taizé-viering zal medewerking worden verleend door het Taizé-koor met de volgende solisten: Klaartje van Iersel, Mascha Klerx, Ruth van de Sande- van Elewout en Marguerite Weller-Boermans.

De instrumentalisten: Marleen van der Zanden klarinet, Els Tamminga hobo, Wendy Vugts fagot, Annemieke Kern-Ruijg dwarsfluit en Ria Klerx orgel. Muzikale leiding en trompet: Anton Klerx.

U wordt allen uitgenodigd op de oecumenische Taizéviering van zaterdagavond 22 juni om 19.00 uur in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat te Helvoirt. Om18.45 uur wordt er ingezongen en de kerkdeuren zijn reeds open vanaf 18.30 uur. Na afloop wordt koffie en thee aangeboden en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Entree is gratis.

Inlichtingen: klerx.anton@gmail.com