Europa

Politiek:

  • Op maandag 25 maart 2019 vond een debat plaats in het Europarlement over de zomertijd-standaardregeling. Op dinsdag 26 maart vond een stemming plaats in het Europarlement over het voorstel van de vervoerscommissie om in 2021 te stoppen met het verzetten van de klokken.
  • In Straatsburg vindt op woensdag 25 oktober 2017 -een persconferentie plaats over de zomertijd-wintertijd-regeling.
  • In Straatsburg vond op donderdag 27 oktober 2016 een debat plaats over de zomertijd-wintertijd regeling. Lees op Overgang van zomer- naar wintertijd (debat) de standpunten vanuit de verschillende landen in het Europees Parlement.
  • Het Reformatorisch Dagblad meldt, dat Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) zegt, dat de zomer –en wintertijdregeling de biologische klok te veel verstoort. Zie http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/cda_wil_af_van_zomertijd_1_949487
  • Europarlementariër Olaf Stuger (PVV) pleit niet voor afschaffing van de zomertijd, maar voor afschaffing van de wintertijd. Zie het Youtube fimpje voor zijn betoog bij het Europarlement: https://www.youtube.com/watch?v=V3WOkpEkR34&feature=youtu.be

Noot van Standaardtijd: wij zijn van mening dat de wintertijd de juiste tijd is (#standaardtijd). Als je in de wintermaanden zomertijd hanteert, wordt het gedurende ruim een maand pas rond 9.45u licht (i.p.v. 8.45u). En gedurende een periode van 3 maanden wordt het met zomertijd pas na 9.00u licht (i.p.v. 8.00u).

Internationale acties:

  • English: Daylight Saving Time? Clock changes around the world are claimed to be necessary and useful. But are they? This website is set up to stop Europe from changing clocks twice a year. We believe the pros of Standard Time (normal time or wintertime) outweigh the cons. This website serves the following goal: to keep Standard Time around the year!
  • Deutsch: Sommerzeit? Die Zeitumstellung sollte beendet werden. Sie lesen mehr unter: Zeitumstellung abschaffen.
  • Zweedse actiegroep is actief op Facebook: Normaltid Alltid.