Tsemppi-ryhmän toimintaa

Lahden kuntouttavan työtoiminnan tiimissä on järjestetty kahden vuoden ajan omaa Tsemppiryhmätoimintaa asiakkaille, joille aktivointisuunnitelman mukaan on päätetty järjestää kuntouttavaa työtoimintaa kolmen kuukauden aloitusjaksolla, yhtenä päivänä viikossa, neljän tunnin ajan päivässä. Tsemppiryhmiä on kaikkiaan ollut kolmena päivänä viikossa ja noin 138 asiakasta on aloittanut kuntouttavan työtoiminnan Tsemppiryhmätoiminnallamme.

Tämän syksyn ajan ryhmätoiminnan teemana on ollut Suomi-100 vuotta, jolloin ryhmien jäsenet ovat työtoiminnassaan luoneet omaa taidetta aiheen ympärille. Ryhmien jäsenten näkemykset sata vuotiaasta Suomesta ovat olleet moninaisia. Laadukasta taidetta syntyi vanerilevyille, jotka vietiin Lahden Herrasmannin ulkoilureitille koko kansan ihailtavaksi. Ryhmiin osallistuneet asiakkaamme keksivät taideteoksilleen nimet, joiden perusteella hakivat faktatietoa aiheeseen ja kuvaan liittyen Wikipediasta. Haetuista tiedoista luotiin tietokortit, jotka liitettiin kunkin taideteoksen mukaan.

Ryhmien jäsenet veivät yhdessä taideteoksensa luontoon ja kirjasivat ulkoilualueen karttaan paikat, joihin taide on sijoitettu. Tämän jälkeen ryhmä laati mainokset toteuttamastaan projektista ja jakoi mainoksia sekä karttoja Herrasmannin lähialueen päiväkoteihin, joista päiväkodeissa hoidossa olevat lapset voivat ulkoiluretkillään käydä etsimässä ja tutustumassa Tsemppiryhmän tuotoksiin.

Tämä yhteistyöprojekti on syksyn aikana innostanut valtavasti sekä osallistuneita asiakkaita että heidän ohjaajiaan työskentelyssä yhteisen hyvinvoinnin ja ilon tuottamiseksi kaikille kaupunkilaisille. Asiakkaat ovat olleet sitoutuneita toimintaansa, poissaoloja kuntouttavasta työtoiminnasta ei ole ollut. Asiakkaat ovat kokeneet tekemisensä mielekkääksi ja tarpeelliseksi, varsinkin, kun heille kerrottiin, mihin tarkoitukseen heidän taiteensa on ollut menossa.

Tämä yhteistyöprojekti on syksyn aikana innostanut valtavasti sekä osallistuneita asiakkaita että heidän ohjaajiaan työskentelyssä yhteisen hyvinvoinnin ja ilon tuottamiseksi kaikille kaupunkilaisille.Kuvat: Tsemppiryhmä