SOBRE MI

Neus Colet comença a treballar primer l'argila, la pedra i el guix i després el ferro a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Assaja diversos procediments, s'aplica en aprendre gravat a l'Escola Industrial de la capital, amb voluntat explícita de dominar una tècnica que utilitzarà lliurement en els seus elements de treball. Amb el ferro es troba còmoda, és agradable, el pot manipular, fer textures, gravar i li permet llançar-se a una experimentació constant.

Realitza unes peces compostes que es poden doblegar, moure, tancar i obrir divertidament.

Una característica d'aquestes obres és la petita escala, també les possibilitats de joc entre els petits detalls figuratius i el conjunt dels volums austers, d'angles rectes.

Sobre el paper gravat es demostra la seva capacitat de composició, disposant uns elements seriats en ordre canviant, que suggereixen els relleus dels temples clàssics grecs, amb signes que identifiquen l'austeritat, la claredat, la precisió, l'elegància decorativa mediterrània.

L'obra de Neus Colet allarga la llista d'artistes que treballen el ferro i ens permet pensar en un art actual, en el qual és més important persistir en el significat de l'obra i no tant en les invencions formals. Els elements representats mostren el seu pensament intel·lectual i emocional extret de la realitat més immediata.