Llegim i parlem

Llistat de lectures que podeu fer:

CASSANY, Daniel & altres, Ensenyar llengua, Barcelona, Ed. Graó, 1993.

JUNYENT, M. Carme, Contra la planificació, Barcelona, Empúries, 1993.

LABRADO, Víctor, La mestra, Alzira, Bromera, 2010.

LLUÍS, Joan-Lluís, A cremallengua: elogi de la diversitat lingüística, Barcelona, Viena, 2011.

PELLICER i BORRÀS, Joan Enric; Història d'un desig insatisfet. L'ensenyament del valencià fins a 1939. Perifèric edicions. Catarroja, 2006.

RUIZ, Francesc, Rosa SANZ i Jordi SOLÉ, Història social i política de la llengua catalana, València, Ed. 3i4, 1996.

SOLÉ, Jordi, El políedre sociolingüístic. Una iniciació a la sociolingüística del conflicte, València, Editorial 3 i 4, 2001.

TUSÓN, Jesús, Patrimoni natural: elogi i defensa de la diversitat lingüística, Barcelona: Empúries, 2004.


  • En acabar de llegir el llibre, heu d'elaborar una TASCA ORAL (25% de la nota de l'assignatura) que es relacione amb el contingut del llibre. Fareu una tasca EN GRUP (tot i que l'avaluació que en faré serà bàsicament individual, segons l'actuació lingüística de cada membre del grup) i serà la PROVA ORAL FINAL de l'assignatura.
  • Prepareu una conversa entre col·legues, mireu d'enfrontar opinions, argumentar i contraargumentar, descriure puntualment algun aspecte del llibre, exposar algun concepte, predir les situacions que potser vos trobareu en el vostre futur professional. Haureu d'estar entre 10 i 15 minuts conversant. En acabant, jo vos faré preguntes sobre el tema que haureu desplegat.
  • No heu de memoritzar les expressions i frases sinó que heu t'interioritzar el que vulgueu dir, improvisant de tant en tant alguna cosa.
  • Si és possible, farem UNA PROVA A MITJAN CURS perquè jo vos puga orientar.
  • [Els no presencials faran aquesta prova individualment].