Welkom bij Judoclub Edo

Welkom op de website van Judoclub Edo.  Hier vind je in een oogopslag alle info over onze judoclub, voor iedereen die eens judo wil proberen of die meer wil weten over onze activiteiten en trainingen.  Wij verwelkomen zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden (vanaf 4 jaar), zowel recreanten als wedstrijdjudoka's.  Er is voor elk wat wils. 

Clubkampioenschap 22 juni 2024

Op zaterdagvoormiddag 22 juni sluiten wij ons sportjaar af met ons clubkampioenschap. Alle leden kunnen meedoen op deze mega-toffe dag.

Groep 1a en groep 1b moeten zich hiervoor NIET inschrijven, jullie mogen gewoon komen op het voorziene uur.

Groep 2, groep 3 en groep 4 moeten zich inschrijven via onderstaand formulier om met de wedstrijdjes te kunnen meedoen. Uiteraard is iedereen uitgenodigd, ook diegene die liever enkel komen kijken.

Weging (groep 2, 3 en 4): 8u45 -9u
Toonmoment groep 1a: 9u - 9u25
Gezamelijke wedstrijdjes groep 1b: 9u25 - 9u45
Wedstrijden groep 2, 3 en 4: 10u - 12u30

Beginnen met judo

Iedereen krijgt 4 gratis initiatielessen, die binnen de 30 dagen genomen moeten worden.  Al wat je hiervoor moet doen, is ons online inschrijvingsformulier invullen, de bevestiging hiervan afdrukken, ondertekenen en meebrengen bij de 1e training.  Je komt dan best een 15-tal minuten voor het begin van de training. Dan krijg je van ons een judopak dat je kan lenen tijdens de training.    

Opgelet, om al onze leden een optimale begeleiding te geven worden de groepen beperkt in grootte.  Als de groepen volzet zijn, dan plaatsen wij je op een wachtlijst en zullen wij je verwittigen wanneer er weer plaats is. 

Initiaties voor groepen 1a en 1b zullen enkel in september/oktober en januari/februari doorgaan.

Voor de andere jeugdgroepen zijn er geen vaste instapmomenten, waardoor je tijdens elke training kan beginnen. Na de paasvakantie laten we geen initiaties meer starten.

Wegens groot succes zijn wij momenteel genoodzaakt om voor groep 2 en groep 3  geen initiaties meer toe te laten!
Je kan het inschrijvingsformulier wel invullen, je komt dan op onze wachtlijst te staan en we contacteren je vanaf er terug plaats is.

Indien je reeds ingeschreven hebt, zal je door ons gecontacteerd worden wanneer je kan starten in welke groep.

Geen training op volgende data:


Eens meedoen aan een wedstrijd? Inschrijven voor wedstrijden gebeurt enkel nog via het online inschrijvingsformulier. Na je inschrijving zou je een automatische mail van google moeten krijgen. Zie ook zeker je spam-folder na. Indien je dit niet gekregen hebt, contacteer ons zeker op info@judoclubedo.be.

Contact

Algemeen e-mailadres: info@judoclubedo.be

Voor meer specifieke contacten of telefoonnummers, kijk even op de pagina van het bestuur of van de lesgevers.

Wanneer trainen wij? 

Zie Trainingsuren en -locatie .

Er is geen training op feestdagen, woensdagen in de vakanties, tijdens de zomervakantie en bij speciale gelegenheden.


Wat is judo?

Judo is een leuke en veilige sport voor alle leeftijden.  Het is vooral weldadig voor kinderen door het verbeteren van de algemene fitheid, de coördinatie, het respect voor anderen, het zelfvertrouwen, de discipline, en nog zoveel meer.  Judo is een zelfverdedigingssport uit Japan die ontwikkeld werd door Jigoro Kano.  Judo betekent letterlijk "zachte weg". Hiermee wordt bedoeld dat je in judo altijd van de kracht en van de bewegingsrichting van je tegenstander gebruik moet maken. Met andere woorden, met een minimale inspanning het maximale resultaat bereiken.  Meer informatie over judo, kan je onder andere vinden op Wikipedia.