#KEEPMARCHING

L'objectiu del moviment de March for Science és posar la ciència al servei públic de la societat i de la política. La organització nacional estable ubicada als EEUU, declarà que te com objectiu fomentar manifestacions per a la defensa dels valors compartits i per prendre accions específiques, incloent l'enfortiment dels llaços entre els científics i el públic, la participació en l'educació científica, la lluita contra la discriminació en les nostres institucions i les nostres comunitats, i insistint davant els seus legisladors que cal proposar i aplicar polítiques basades en l'evidència.

La March for Science de Girona comparteix aquest valors i sense ser una organització, de forma voluntària organitza Taules rodones en les que es fomenten aquest objectius donant com un dels objectius prioritaris, justament la necessitat de fomentar les polítiques basades en l'evidència científica.

Com es defineix la March for Science políticament?

El moviment de March for Science és explícitament un moviment polític, l'objectiu és fer que els líders siguin responsables científicament, en la formulació de la seva política. Quan les institucions de qualsevol afiliació esbiaixen, ignoren, fan mal ús o interfereixen amb la ciència, llavors hem de parlar. La ciència ha de ser tinguda en consideració en el moment de la presa de decisions polítiques. Paral·lelament, se ha de tenir present que les decisions polítiques influeixen profundament en el tipus de ciència que el científics són capaços de fer i que també determina quin tipus de persones podran dur a terme avenços científics i quin es podrà beneficiar d'aquests.

La March for Science de Girona comparteix aquesta inquietud per una política informada i es posa a disposició dels polítics i de la ciutadania per avançar en la consecució de unes decisions més fonamentades.

Què vol dir March for Science, quan diu que és Nonpartisan?

El moviment March for Science ens posicionem fermament per la consecució de polítiques basades en la millor evidència científica disponible, però no deixarem que el nostre moviment es defineix per qualsevol polític o partit ni intentem fer avançar les perspectives de qualsevol partit o individu. La ciència afecta persones de tot el món, i volem construir un moviment que pugui avançar en la capacitat de la ciència per servir a les comunitats durant molt de temps, molt després que els polítics d'avui en dia han deixat el càrrec i els partits polítics, però evolucionar.

La March for Science de Girona vol contribuir modestament a l’establiment d’aquest moviment a llarg termini.