Dizabilitati

Suntem alaturi de persoanele cu dizabilitati pentru o mai buna integrare sociala si profesionala si derulam initiative cu rolul de a imbunatati conditiile de viata si de lucru disponibile acestora.

dragostea fata de SPORT NU ARE LIMITE

2020 a fost anul care ne-a provocat sa fim mai buni chiar si in conditii speciale, sa trecem peste obstacole si sa continuam sa ne incarcam bateriile cu multa #energiepentrubine. In acest context, am pregatit un nou format al Maratonului Olteniei, Maratonul Virtual 20.20, un loc sigur in care participantii au putut alerga, pedala si dona taxa de inscriere catre una dintre cauzele sociale beneficiare. In acelasi timp, am decis sa marim comunitatea iubitorilor de miscare in aer liber, aducand la start trei sportivi in scaune rulante care au participat la una dintre cursele de alergare, fiind in premiera, infiintata o categorie speciala. Am sustinut si am incurajat participarea acestora la Maratonul Virtual 20.20 pentru ca pasiunea pentru sport este nelimitata si vine sub toate formele si in toate conditiile.

In 2021, Tinutul Invingatorilor a adus la start invingatori ai editiilor anterioare, carora li s-au alaturat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania, Alex Ciocan, campionul multiplu la ciclism si George Balta, sportiv de performanta si participant la cursa in scaune rulante. George, fost practicant de rugby si actual alergator in scaun cu rotile, motiveaza prin puterea exemplului sportivi amatori si nu numai.

SANSE EGALE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI

Pe parcursul timpului, energia pentru bine a voluntarilor CEZ s-a indreptat si catre copiii de la Fundatia „Sfantul Dimitrie", prin organizarea de activitati care sa sprijine educatia acestora si care sa le incurajeze dezvoltarea, creativitatea si spiritul artistic.

DecoArt este un demers social si cultural al Fundatiei, care sustine povestile tinerilor cu dizabilitati, prin promovarea si vanzarea celor mai frumoase lucrari ale lor. Cu ocazia venirii primaverii, angajatii companiei le-au daruit celor dragi martisoarele handmade mestesugite cu grija si suflet in cadrul atelierului DecoArt. Am avut astfel ocazia de a sustine educatia tinerilor defavorizati social, locurile de munca ale tinerilor cu dizabilitati, dar si dezvoltarea atelierului pentru a putea integra si alte persoane cu nevoi speciale.

Te simti bine cand faci bine, asa cum s-a intamplat atunci cand am montat panouri plexiglass in toate Centrele de Relatii cu Clientii din aria de operare CEZ si in birourile open-space din Craiova si Pitesti. Pe langa protectia oferita angajatilor si clientilor nostri in contextul COVID-19, am ajutat Asociatia Centrul de Ingrijire Sfantul Andrei din Craiova sa sustină servicii de ingrijire la domiciliu, ajutor de specialitate si proteze pentru peste 50 de persoane inscrise în programele sale. Asociatia Centrul de Ingrijire Sf. Andrei din Craiova functioneaza din anul 2014 si isi autosustine activitatea prestand servicii de productie de materiale din plastic si comercializarea acestora, in vederea sustinerii activitatilor care vizeaza achizitie de echipament medical in beneficiul pacientilor, asistenta pentru persoanele varstnice, supraveghere medicala si sociala permanenta, afectiune si intelegere.

Investitia de peste 230 000 de lei a fost redirectionata pentru achizitia unor proteze pentru copiii cu dizabilitati si ingrijirea la domiciliu a peste 50 de persoane.

In perioada 15 – 31 decembrie 2020, impreuna cu filialele de Cruce Rosie din zona noastra operationala si 9 furnizori locali din domeniul HoReCa, am adus preparate proaspete pe mesele a 270 de persoane din medii defavorizate. Copii institutionalizati, copii cu dizabilitati, victime ale violentei domestice, varstnici sau familii sarace au beneficiat de mic dejun, pranz si cina in contextul sarbatorilor de iarna.

Padurea care vindeca a Asociatiei Vatra cu Idei a fost cea de-a treia cauza sociala sustinuta la Maratonul Virtual 20.20.

Cei 2 169 EUR donati au contribuit la amenajarea unui spatiu pentru desfasurarea unor activitati de invatare precum ”gradinita din padure”, ateliere de educatie silvica, pentru dezvoltarea unei noi atitudini fata de padure, mediu si sanatate, dar si pentru gazduirea unor evenimente cu caracter traditional („Sezatoare in Vatra lui Balcescu”, „Hora Iilor”) sau de promovare a zonei Vaii Topologului („Aventuri culinare”). Principalii beneficiari au fost copiii din gradinitele si scolile gimnaziale din comunele N. Balcescu, Milcoiu, Galicea, Pietrari si Francesti si Rm. Valcea (pentru cazuri sociale si copii cu autism) care au avut acces la o terapie mai putin cunoscuta si folosita la noi in tara – terapia silvica, „imbaiere in padure”, cu mari beneficii pentru sanatate. Proiectul i-a ajutat pe copii sa devina curajosi, independenti, dezvoltandu-le increderea in sine si creativitatea.

BIBLIOTECA DE ENERGIE

Cei mai multi dintre noi nu ne putem imagina cum este viata unui nevazator. Cea mai mare dovada de empatie este sa asculti, iar atunci cand am inceput proiectul Biblioteca de Energie, am descoperit cat de independenti sunt cei care nu vad lumina si cum reusesc sa se descurce in diverse situatii. Vasile Tiucsan a fost omul care ne-a inspirat sa realizam, alaturi de clientii nostri, o bilioteca audio dedicata celor cu deficiente de vedere: https://youtu.be/zUKoym7PJEc

Sub sloganul „Transforma hartia in energie”, angajatii CEZ au facut primul pas in inregistrarea primei carti audio pentru cei care nu vad lumina si nici literele tiparite. Actiunea a fost parte din initiativa Biblioteca de Energie, o platforma care si-a propus sa puna la dispozitia persoanelor cu deficiente de vedere din tara noastra o intreaga colectie de audiobook-uri din literatura nationala si universala.

Bucuria cu care au citit fiecare pagina, responsabilitatea pe care si-au asumat-o cu fiecare cuvant inregistrat au facut parte din transferul de bunatate si pretuire pe care angajatii CEZ l-au facut catre persoanele cu deficiente de vedere.