Els 3 codis següents tenen el mateix efecte:
En el primer codi, utilitzem la instrucció "Escriure digital" per enviar 0V o 5V a cadascun dels pins del led RGB.
En el segon codi, utilitzem una instrucció específica per programar leds RGB, en la qual podem triar el color d'una paleta de colors.
En el tercer codi, utilitzem funcions per programar cadascun dels colors. Des del bucle principal, anem fent crides a cadascuna de les funcions que generen els colors.
Programa una seqüència de colors amb un led RGB. Fes ús de les funcions per a programar cada color. Grava un petit vídeo en què es vegi la programació i el funcionament del muntatge, i penja'l a la tasca corresponent del Classroom.
Arduino, com gairebé tots els microprocessadors, no és capaç de generar sortides analògiques. El que podem fer és simular una sortida analògica mitjançant cicles d'engegada i apagada de la sortida de 5V, en els quals modifiquem l'amplada (el temps) de l'engegada. El valor mitjà de la tensió de sortida vindria a ser la mitjana entre el temps apagat i el temps engegat. Tot i que realment no és un senyal analògic, l'efecte exterior ho sembla. Així podem fer que es modifiqui la lluminositat de leds, o la velocitat de gir de motors.
La placa Arduino UNO disposa de 6 sortides PWM que estan identificades amb el símbol: "~" al costat del número del pin. Són els pins: 3, 5, 6, 9, 10 i 11.
Arduino utilitza 8 bits d'informació per emmagatzemar les entrades i sortides digitals. Tal i com veiem en aquesta taula de potències de dos, en un sistema binari (0 i 1), si disposem de 8 bits d'informació, tenim 256 possibilitats diferents. Normalment, en el món de la informàtica el primer valor és el 0, i per tant, arribem fins el 255. En el cas de les sortides PWM, això voldrà dir 256 fraccions de tensió entre 0V i 5 V.
Modifica els valors assignats als pins R, G i B amb valors compresos entre 0 i 255. D'aquesta forma podrem aconseguir qualsevol color per addicció d'aquests tres colors primaris.
Aquest programa utilitza tres variables R, G i B on va desant números aleatoris compresos entre 0 i 255. A cada execució del bucle principal, es modifiquen aquests números aleatoris i, per tant, es modifica el color de sortida pel led RGB.
Programa una seqüència de colors amb un led RGB fent ús de les sortides analògiques per PWM. Grava un petit vídeo en què es vegi la programació i el funcionament del muntatge, i penja'l a la tasca corresponent del Classroom.