En aquest apartat començarem a aprendre les diferents instruccions de programació amb Arduino, així com les estructures de programació més típiques. Per començar aprendrem com programar:
Sortides digitals
Entrades digitals
Aquest és un muntatge senzill en què programaràs la il·luminació de 2 leds fent servir les sortides digitals de la placa Arduino. Els leds s'engegaran alternativament cada segon.
Pots provar a canviar el temps d'il·luminació de cada led? Pots connectar més leds i modificar el programa?
Components:
Placa Arduino Uno
Connectors
1 led verd
1 led vermell
2 resistències de 220 Ω (El codi de colors de les línies d'aquestes resistències és: vermell-vermell-marrón)
Grava un petit vídeo d'uns 10 segons en què es vegi el muntatge i la programació anterior: il·luminació alternativa de 2 leds. Penja la tasca a l'apartat de la Pràctica 2 del Classroom.
Amb el que has aprés en la tasca anterior, ara fes el muntatge i la programació d'un semàfor. Grava un petit vídeo i penja'l al Classroom.
Com ja saps un semàfor té 3 llums: vermella, groga i verda. Per tant, necessitaràs 3 leds, un de cada color. Ah, i no t'oblidis de la resistència de cada led.
Per saber, per quin és l'ordre en què s'executen les instruccions d'un programa informàtic, o els diferents estats/situacions d'un muntatge electrònic utilitzem els diagrames de flux. Els diagrames de flux són esquemes visuals que mitjançant símbols i fletxes ens mostren de forma fàcil el flux de la informació.
El diagrama de flux del semàfor que has de muntar i programar és aquest:
Si encara tens ganes de fer més muntatges pots fer un d'aquests dos:
Seqüencia de llums: fes un muntatge amb diversos leds i programa una seqüència lliure d'il·luminació. Per exemple, que s'engeguen els leds d'una banda a un altra, o primer els parells i després els senars, o la seqüència que tu vulguis.
Les llums del cotxe fantàstic