Kei van de Hei 2024: Riny Looymans


Onder grote belangstelling is op maandagavond 12 februari in de Bunt in Someren-Heide de “Kei van de Hei 2024” bekend gemaakt.

 

Carnavalsvereniging de Keijepaol heeft mede op basis van ontvangen nominaties Riny Looymans gekozen tot de 23de Kei van de Hei. Riny woont samen met zijn vrouw Mien aan de Ericaweg in Someren-Heide. Lees meer...Kei van de Hei 


5 dolle dagen  met Prins Gian I en Prinses Angela!

Ook dit jaar zijn we er in geslaagd een mooi en vol programma in elkaar te knutselen voor de 5 dolle dagen voorafgaand aan de vastenperiode. Hieronder ziet U wat we allemaal van plan zijn:

 Vrijdag: Heilige Mis en Sleuteloverdracht

We beginnen de carnaval met de Heilige mis in de Lambertuskerk in Someren, waarbij alle carnavalsverenigingen uit Someren aanwezig zullen zijn. Deze dienst begint om 18.30 uur. Aansluitend aan deze dienst steken we rond 19.30 uur de straat over naar De Ruchte, alwaar de sleuteloverdracht plaats zal vinden. Burgemeester Dilia Blok zal Prins Gian I de nieuwe uit Groningen geleende Sleutel overhandigen waarna hij samen met zijn Prinses Angela onofficieel de baas is tot en met dinsdag van Keijepaolland. Uiteraard wordt op deze avond ook de prijs uitgereikt voor best versierde Prinsenbuurt van Groot Someren en zullen de aanwezige kapellen voor en tijdens en na het ludieke optreden van onze Hoogheden en het college van B en W flink van zich laten horen.

Zaterdag: Afhalen Boerenbruidspaar, opening bij de Keijepaol en Boerenbruiloft

Deze dag staat in het teken van de boerenbruiloft van ons boerenbruidspaar Wessel Tomassen en Anne van den Tillaar.  Allereerst worden zij vanaf 15.00 uur thuis afgehaald, en de buurten zullen ze vast en zeker niet zonder slag of stoot aan de vereniging meegeven. Als we dan toch in het centrum van het Land van de Keijepaol gearriveerd zijn gaan we eerst na de enige echte Keijepaol waar onze hoogheden de carnaval van 2024 officieel zullen openen. Daarna gaan we naar onze residentie Heidehof waar we eerst rond 17.30 uur lekker gaan genieten van een boerenbuffet. Na onze maagjes lekker gevuld te hebben is het dan rond de klok van 18.30 uur tijd voor de officiële plechtigheid wat ongetwijfeld ook weer niet zonder slag of stoot en de nodige bezwaren zal verlopen. Dit jaar zal een nieuwe kapelaan het huwelijk voltrekken, echter ook deze is niet op zijn mondje gevallen dus dit zal ook wel weer wat hilarische momenten opleveren.  Aansluitend is de receptie voor het nieuwbakken bruidspaar en zal meteen het feest losbarsten tot in de kleine uurtjes.

Zondag: Gluren bij de Buren en Kolderavond

Deze middag beginnen we met onze deelname aan de optocht van de Platte Vonder, de mooiste Prinsenwagen van Someren en omstreken mag op deze dag voor 1x het Land van de Keijepaol verlaten. Na afloop van de optocht drinken we waarschijnlijk samen met de Platte Vonder nog een drankje. Uiteraard zijn we weer op tijd terug in het land van de Keijepaol, waar we verder zullen gaan met de kolderavond. In een ongetwijfeld uitverkochte en bomvolle zaal zullen diverse artiesten de ton betreden om ons flink te laten lachen.

Maandag: Afhalen Prinsenpaar, Beddenrace en Buurtenbal 2.0

Rond de klok van 13.00 uur zal onze mooie nieuwe Prinsenwagen weer uitrukken, ditmaal om Prins Gian I en Prinses Angela thuis af te gaan halen. Ook hierbij zal de buurt ons uiteraard geen strobreed in de weg leggen en kunnen we ons Prinsenpaar meteen op laten stappen (vorige zin is inderdaad sarcastisch bedoeld). Na terugkomst van deze rit gaan we meteen door naar De Bunt (jawel, i.v.m. het verdwijnen van het café in de Hei hebben we toch gekozen om toch ook dit jaar weer een dagje buiten onze residentie door te brengen, en dit jaar is de keuze weer gevallen op de Bunt, daar dit en ons en de omzetcijfers van de Bunt goed bevallen is) Bij de Bunt is deze middag een beddenrace, aanvang rond de klok van 15.00 uur. Iedereen mag hier aan mee doen, jong of oud, met 1, 2 of 3 personen het maakt niet uit, je kunt je aanmelden via het formulier in de carnavalskrant of gewoon ter plekke bij de organisatie. Een aanvulling op de maandag is dat de Kei van de Hei verplaatst is naar deze dag, rond de klok van 19.30 zal een mede dorpsbewoner uitgebreid in het zonnetje gezet worden voor zijn of haar verdiensten veelal op de achtergrond in ons verenigingsleven. En bijna nieuw, of ja, opgepimpt zou je kunnen zeggen, is dit jaar het Buurtenbal 2.0. In een modern jasje toch weer proberen de gezelligheid van het ouderwetse Buurtenbal terug te krijgen. Dit alles gaat ook deze avond plaatsvinden in de Bunt, en zal rond 20.30 uur starten.

 Dinsdag: Afhalen Jeugdprinses Anouk, Jeugdmiddag  en afsluitingsbal

We beginnen vandaag weer lekker op tijd, zo rond de klok van 12.30 uur gaan we Jeugdprinses Anouk thuis ophalen met onze machtig mooie Prinsenwagen. Waarna bij terugkeer in onze residentie zaal Heidehof het jeugdbal los zal barsten. Met uiteraard tal van activiteiten voor de jeugdigere Bessemers en Bessemerinnekes. Ook zal op deze middag de prijsuitreiking zijn van Het Mini Paolke naar wie de jeugd weer naarstig op zoek is geweest. Rond de klok van 18.00 uur kunnen we onze hongerige maagjes lekker vullen tijdens het friet en snack buffet.  Aansluitend zullen we de carnaval van 2024 gezellig afsluiten in onze residentie tijdens het afsluitingsbal. Om 21.11 uur zal carnaval 2024 officieel afgesloten worden bij de enige echte Keijepaol. Maar daarna gaan we wel uiteraard nog een paar uurtjes door in onze residentie met natuurlijk de medewerking van onze eigen onvolprezen Hofkapel de Bessembloazers!

Prinsenreceptie in het Land van de Keijepaol, zaterdag 27 januari

Op zaterdag 27 januari is het weer de traditionele Prinsenreceptie in het Land van de Keijepaol. Deze receptie zal gehouden worden in onze residentie Zaal Heidehof aan de Kerkendijk te Someren-Heide. En als je dan toch in de buurt bent rijdt dan meteen even door naar het Prinselijk Paleis van Prins Gian I en Prinses Angela om daar de schitterende versiering die de Hooidreef verzorgd heeft te aanschouwen. Onze receptie beginnen we  al lekker op tijd voor onze Jeugdhoogheden, Prinses Anouk  en haar Adjudante Iris. Vanaf 17.00 uur zullen ze achter de receptie tafel plaatsnemen om de felicitaties in ontvangst te nemen. Rond de klok van 18.30-19.00 uur zal het zwaartepunt van de receptie zich verplaatsen naar onze Dorstlustige Hoogheid Prins Gian I en zijn Prinses Angela. Als de laatste handjes geschud zijn barst er ongetwijfeld nog een enorm feest los met onze eigen Prinselijke Hofkapel de Bessembloazers en een DJ.

Bonte Avonden-Middag C.V. De Keijepaol

Ook komend jaar organiseert C.V.  De Keijepaol haar jaarlijkse Bonte Avonden en Middag, deze keer gehouden op vrijdagavond 19, zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 januari, bij onze residentie Zaal Heidehof te Someren-Heide. De avond edities beginnen om 19.30 uur, de zaal zal vanaf 18.30 uur geopend zijn. De middageditie begint om 14.30 uur, de zaal zal dan vanaf 13.30 uur geopend zijn. Voor U treden op van eigen boden De Bessembloazers, Dansgroep Heibel, De Ex-Prinsen en de Raad van Elf. Van buiten het Land van de Keijepaol zullen voor u op het podium verschijnen: Jorlan Manders, Joep de Wildt, Berry Knapen en Andy Marcelissen! Zoals u ziet een zeer goed programma! Dit alles zal “professioneel” aan elkaar gepraat worden door onze presentator Erik.

De voorverkoop is reeds gestart, zowel online als bij Heidehof zijn zolang de voorraad strekt kaartjes te koop voor 15,- euro. Dus tot ziens op een van deze avonden of middag!

Samen de Hei Prinses 2024
Thea I (de Crom-v Mierlo)

Voorverkoop Bonte Avonden-Middag C.V. De Keijepaol

Ook komend jaar organiseert C.V.  De Keijepaol haar jaarlijkse Bonte Avonden en Middag, deze keer gehouden op vrijdagavond 19, zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 januari, bij onze residentie Zaal Heidehof te Someren-Heide. De avond edities beginnen om 19.30, de zaal zal vanaf 18.30 geopend zijn. De middageditie begint om 14.30, de zaal zal dan vanaf 13.30 geopend zijn. Voor U treden op van eigen boden De Bessembloazers, Dansgroep Heibel, De Ex-Prinsen en de Raad van Elf. Van buiten het Land van de Keijepaol zullen voor u op het podium verschijnen: Jorlan Manders, Joep de Wildt, Berry Knapen en Andy Marcelissen! Zoals u ziet een zeer goed programma! Dit alles zal “proffesioneel” aan elkaar gepraat worden door onze presentator Erik.

Kaartjes zijn te koop vanaf vrijdag 8 december, 20.00 uur bij onze Residentie Heidehof. Kaartjes kosten 15 euro per stuk. En natuurlijk uitverkocht is ook echt uitverkocht! Dus scoor je kaatjes snel en bemachtig een plekje in de zaal tijdens deze geweldige avonden of middag!


Klik hier voor u ticket

 Prins Gian I en Prinses Angela 

 

Afgelopen zaterdag 18 november is in onze residentie zaal Heidehof de 60e regent van het land van de Keijepaol onthuld. Dit jaar zal er carnaval gevierd worden onder leiding van zijne dorstlustige hoogheid Prins Gian I (Vergeer) en Prinses Angela (van de Ven). 

 

Prins Gian is 43 jaar en woonachtig aan de Eggendreef in buurtschap “D’n Hooidreef”. Hij is geboren en getogen in Someren-Heide en is de kleinzoon van Prinses Mien van den Tillaar (van de KBO 2002), zoon van Huub en Mien Vergeer en broer van Merel, Irma en Monique. Prins Gian I woont samen met Prinses Angela. Zij is 42 jaar en is geboren in Geldrop en getogen in Someren. Zij is de dochter van Sjaak en Hanneke van de Ven, bonusdochter van Louis en zusje van Bjorn. Samen zijn ze de trotse ouders van Vince (15), Mick (13) en Fem (11).  

 

Prins Gian I is werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij Leenen Transport in Someren. Prinses Angela is directiesecretaresse bij IJK (onderdeel van HR-dienstverlener Driessen Groep) in Helmond.   

 

Prins Gian I heeft als hobby’s voetbal en dan als fanatieke jeugdtrainer/coach van de jo17 van SVSH en fan van PSV. Niet vies van een potje bier drinken met zijn kameraden en tijdens “die Heise Bierfesten” is hij trouwe aanhanger van de Witte Schut.

Prinses Angela is ook trouwe supporter van het jeugdvoetbal bij SVSH, ze houdt van shoppen, lekker eten, ze is vrijwilligster van de schoolbibliotheek en lid van gymclub Zofit. 

 

Prins Gian I zal regeren onder de lijfspreuk: 

 

Ik zwaai de skepter, jullie heffen het glas…dit jaar vieren we carnaval vol gas!

Boerenbruidspaar C.V. De Keijepaol

 

De boerenbruid is Anne van den Tillaar. Ze is 23 oud en haar beroep is HR-professional. Haar vriend is Ruud Smits. Ze korfbalt bij DAKOS en is actief in de organisatie van de obstacle run SomerRun die op 22 juni in Someren-Heide gehouden zal worden. Verder houdt ze van wandelen met de hond en borrelen en stappen met vriendinnen. Ze woont in de buurt de Bunthof.

 

De boerenbruidegom is Wessel Tomassen. Hij is 21 jaar oud, hij studeert aan de HAS bedrijfskunde en food business. Hij voetbalt bij SVSH en speelt basgitaar bij de  band Pipe Wrench en heeft een bijbaan bij Tomassen Vlees. Zijn buurt is de knalbuurt.

Jeugdhoogheden 2024

Op zaterdag 18 november zijn in residentie zaal Heidehof de nieuwe Jeugdhoogheden gepresenteerd. Jeugdprinses is geworden Anouk Kissen, ze woont aan de Nieuwendijk en is thuis de oudste spruit. In haar vrije tijd korfbalt ze bij Dakos, Gaat ze dansen bij Danskroew Heibel en zit ze op Jong-Nederland. Prinses Anouk zal aan haar zijde bijgestaan worden door adjudante Iris van de Broek, die als sterkte uit de strijd kwam bij de Alleskunner.


Prinsenbal 18-11-2023 C.V. De Keijepaol

Na ongetwijfeld een geweldige opening van het carnavalsseizoen afgelopen zaterdag tijdens het 11devande11de festival is het ook in het Land van de Keijepaol tijd om de nieuwe hoogheden te presenteren.  Dit gaan we doen op zaterdag 18 november in onze residentie Zaal Heidehof. We beginnen eerst even tegen de klok van 18.00 uur met een officiële opening van dit carnavalsseizoen bij de enige echte Keijepaol om daarna snel de warmte van de zaal op te zoeken. Allereerst zal er aandacht aan de jeugdige Bessemers en Bessemerinnekes geschonken waarbij de nieuwe raad, de Jeugdprins(es) en de nieuwe adjudant gepresenteerd zullen worden

Na de Jeugd is het aan de boerenbruiloft commissie om ongetwijfeld spectaculair en met de nodige gein het nieuwe boerenbruidspaar te presenteren, wat op carnavals zaterdag in de onecht verbonden gaat worden.

En rond de klok van 21.00 ergens zal dan het nieuwe Prinsenpaar aan alle Bessemers en Bessemerinnekes gepresenteerd worden. De eerste tips en de borden her en der in de voortuinen zijn al verschenen, houd hiervoor ook onze socials in de gaten! En ongetwijfeld zal er daarna met onder andere onze Prinselijke hofkapel de Bessembloazers nog een flink feest losbarsten met de nieuwe hoogheden voorop!

Dus kom allemaal op zaterdag 18 november naar Residentie zaal Heidehof om dit alles mee te maken! Wij zijn er al vanaf 18.00!!