Openingsbal 11-11-2021

Letter speurtocht voor de jeugd


opgaveformulier 2021.docx

Kermis Quarantaine Quiz

Blie toch thuis quiz

26 april is onze jaarlijkse feestavond. Deze is helaas niet door kunnen gaan. Om toch een leuke avond te kunnen houden is er een Blie toch thuis quiz georganiseerd. Maar liefst 36 teams hebben meegedaan. Iedereen bedankt voor de enthousiaste deelname!

Zie foto`s en filmpjes en natuurlijk kun je de quiz nog een keer spelen alleen is dit niet meer live.

Kei van de Hei 2020

Wouter Martens

Voor juryrapport klink hier op link: Kei van de Hei

5 dolle dagen (of zelfs 6 of 7???) met Prins Frank I en Prinses Linsey!

Vrijdag 21 februari: Heilige Mis en Sleuteloverdracht

We beginnen de carnaval met de Heilige mis in de Lambertuskerk in Someren, waarbij alle carnavalsverenigingen uit Someren aanwezig zullen zijn. Deze dienst begint om 18.30uur. Aansluitend aan deze dienst steken we rond 19.30uur de straat over naar De Ruchte, alwaar de sleuteloverdracht plaats zal vinden. Burgemeester Dilia Blok zal Prins Frank I de Sleutel overhandigen waarna hij onofficieel de baas is tot en met dinsdag van Keijepaolland. Uiteraard wordt op deze avond ook de prijs uitgereikt voor best versierde Prinsenbuurt van Groot Someren en zullen de aanwezige kapellen voor en tijdens en na het ludieke optreden van onze Hoogheden flink van zich laten horen.

Zaterdag 22 februari: Afhalen Boerenbruidspaar, Opening bij de Paol en Boerenbruiloft

Deze dag staat in het teken van de boerenbruiloft van Susanne en Bram. Allereerst worden zij vanaf 14.30 thuis afgehaald, en de buurten zullen ze vast en zeker niet zonder slag of stoot aan de vereniging meegeven. Als we dan toch in het centrum van het Land van de Keijepaol gearriveerd zijn gaan we eerst na de enige echte Keijepaol waar onze hoogheden de carnaval van 2020 officieel zullen openen. Daarna gaan we naar onze residentie Heidehof waar we eerst rond 17.30uur lekker gaan genieten van een boerenbuffet, kosten 10 euro per persoon. Na onze maagjes lekker gevuld te hebben is het dan rond de klok van 19.00uur tijd voor de officiële plechtigheid wat ongetwijfeld ook weer niet zonder slag of stoot en de nodige bezwaren zal verlopen. Aansluitend is de receptie voor het nieuwbakken bruidspaar en zal meteen het feest losbarsten tot in de kleine uurtjes.

Zondag 23 februari: Ontbijten, Gluren bij de Buren en Kolderavond

We beginnen deze dag met een ontbijtje bij Heidehof rond de klok van 11.00uur waarna onze gloednieuwe Prinsenwagen zal vertrekken naar De platte Vonder om daar aan de optocht deel te nemen. Als we rond de klok van 15.30 uur weer huiswaarts keren zullen we afstappen bij café T Hei's Huukske om daar met onze jeugdhoogheden en hun raad van 11 en uiteraard de overige aanwezige bessemers en bessemerinnekes nog wat ludieke spelletjes te doen. Om 19.30 begint de kolderavond, maar daar hoeven we niet veel meer over uit te weiden, deze was in no time uitverkocht.

Maandag 24 februari: Afhalen Prinsenpaar en Formule 11 Race

Rond de klok van 13.00 uur zal onze mooie nieuwe Prinsenwagen weer uitrukken, ditmaal om Prins Frank I en Prinses Linsey thuis af te gaan halen. Ook hierbij zal de buurt ons uiteraard geen strobreed in de weg leggen en kunnen we ons Prinsenpaar meteen op laten stappen (vorige zin is inderdaad sarcastisch bedoeld). Na terugkomst van deze gigantische rit gaan we meteen door naar Café t Hei's Huukske voor de Formule 11 race. Iedereen mag hier aan mee doen, jong of oud, met 1, 2 of 3 personen het maakt niet uit, je kunt je aanmelden via het formulier in het Dorpsblad, de carnavalskrant of gewoon ter plekke bij de organisatie. Aansluitend is ook in t Hei's Huukse de prijsuitreiking en tevens is dan de prijsuitreiking van de Mini-Paol naar wie de jeugd weer naarstig op zoek is geweest. Daarna feesten we uiteraard nog even door!

Dinsdag 25 februari: Afhalen Jeugdprins Sven, Jeugdmiddag, Kei van de Hei en afsluitingsbal

We beginnen vandaag weer lekker op tijd, zo rond de klok van 12.30uur gaan we Jeugdprins Sven thuis ophalen met onze wagen. Waarna bij terugkeer in onze residentie zaal Heidehof het jeugdbal los zal barsten. Met uiteraard tal van activiteiten voor de jeugdigere Bessemers en Bessemerinnekes. Na de jeugdmiddag gaan we alvast even officieel de carnaval van 2020 afsluiten bij onze enige echte Keijepaol, zodat ook zeker alle jeugd hierbij aanwezig kan zijn. Rond de klok van 17.30uur kunnen we onze hongerige maagjes lekker vullen tijdens het hamburgerbuffet, waarna rond de klok van 19.00uur de nieuwe Kei van de Hei aan het publiek gepresenteerd zal worden. Aansluitend zullen we de carnaval van 2020 gezellig afsluiten in onze residentie.

Woensdag 26 februari: Haringhappen Café t Heis Huukske

Voor de echte die-hards en gewoon om nog effe gezellig na te kletsen kunnen we op woensdagavond rond de klok van 20.00uur nadat we uiteraard een askruisje zijn wezen halen nog terecht in Café t Hei's Huukske waar Frank en Sandra ons nog zullen verblijden met een afsluitend pilsje en een lekkere haring.

Vrijdag 28 februari: Prijsuitreiking F.P.F. Paol zoeken

Als u de laatste dagen wat vreemde of langzaamaan rijdende auto’s, fietsers of brommers of zelfs slenterende mensen heeft gezien druk in de weer met al dan niet een telefoon voor de tips of een zaklamp om te zoeken kan dit kloppen! Dit waren de Paolzoekers die de laatste weken de Hei weer een heel stuk veiliger hebben gemaakt, want zeg nu zelf: met zoveel extra en goed uitkijkend verkeer zijn dit nu niet echt de uitgelezen weken voor een crimineel met snode plannen om actief te zijn in het Land van de Keijepaol. Aan dit spel is carnavalszaterdag een einde gekomen, maar de zoekers en alle andere geïnteresseerden hebben uiteraard nog wel een feestavond tegoed. En deze word gehouden op vrijdag 28 februari in hun uitvalsbasis café T Hei's Huukske.

Verslag Bonte Avonden C.V. de Keijepaol

Op vrijdag 31 januari, zaterdag 1 februari en zondag 2 februari hield C.V. De Keijepaol in Someren-Heide haar bonte avonden. In een lekker temp liet presentator Huub (hij snapt zelf heel goed waarom hij zo heet, dat is uiteraard te herleiden naar het Duitse woord hubsch….) de artiesten aan de uitverkochte zaal voorbij trekken.

Na de officiële opening door Prins Frank I en zijn gevolg werd er snel overgegaan naar een dubbel optreden van Dansgroep Heibel, de 2 grote groepen jeugdige Bessemerinnekes werden vertederd vanuit de zaal bekeken. Prinses Linsey had na hun optreden voor ieder Heibeltje een persoonlijke onderscheiding waar ze lekker van kunnen smullen!

De (nieuwe) ton werd op het podium gezet, ten teken dat de eerste tonproater onderweg was. Nadat hij over de rode loper was gegaan begeleid door onze jonkvrouw en jonkheer, of was het toch een nar?, verhaalde hij flink stotterend over zijn jubileum bij de gemeente waarbij hij flink gebruik maakte van zijn “stottertalent”, de vrouw van de burgemeester was een ku ku ku ku ku ku keurige dame, en op de vraag of de hond bijt was het antwoord nee nee nee nee nee nee negen van de tien keer wel.

In een schitterend decor bootsten de ex-prinsen een uitzending van man bijt hond na, waarbij niet alleen de vooraf geoefende situaties tot hilariteit onder het publiek leidden. Flink aan het lachgas in het wehrmacht-huisje was er een BIJ-rol voor Joep en op het podium kwam koekiemonster en Freek Vonk met zijn lichtelijk oversekste Emoe voorbij.

Na het snel ombouwen van het podium was het tijd voor Andy Marcelissen die als wielrenner Bram Fetamine eerst enkele minuten nodig had om zijn stem weer wat lager te krijgen omdat zo’n wielrenpakje op sommige plekken wel erg strak zit. Andy nam uitgebreid de tijd om de zaal flink te laten lachen met zijn sport avonturen.

De raad van elf had zijn setting dit jaar in het wehrmacht huisje alwaar Herr Flick van ‘Allo ‘Allo samen met Rene “ from the café “ een housewarming organiseerde waarbij de gastenlijst bestond uit oude televisie helden. Een compliment was er voor Dimitri de Tremmerie van F.C. De Kampioenen, die kon zo uit de serie weggelopen zijn. Die was trouwens toch verhuisd naar het land van de Keijepaol, en tegenwoordig werkzaam bij Nijs auto’s want die breiden ook steeds verder uit richting het voetbalveld, en als “ik ergens goed in ben, dan is het in het wegpesten van de lokale voetbal club” dus hij kon daar direct beginnen.

De volgende tonpraoter was Nick Fleischman uit Geertruidenberg die zeer vermakelijk verhaalde over zijn avonturen als ridder. Voor velen was hij ondanks zijn jonge leeftijd het hoogtepunt van de avond. Lekker wat interactie met het publiek en een mop over negerzoenen mag je gerust vertellen zolang die mop zich maar in Belgie afspeelt, want daar mag een negerzoen nog negerzoen heten.

Als laatste beklom dakdekker Berry Knapen het podium die met zijn personeel een uitje had gehad naar de golfbaan waar niemand werkt, want die hebben toch geen van allen een trekhaak onder de auto? De Heezenaar was een waardige afsluiter van een warme volle avond in zaal Heidehof waar het na de afsluiting nog lang onrustig en gezellig bleef.

Voorverkoop Kolderavond 2020!

Ook dit jaar organiseert Heidehof in samenwerking met C.V. De Keijepaol weer een grandioze kolderavond op carnavalszondagavond 23 februari. Maar liefst 5 tonproaters zullen deze avond in de ton klimmen om U een geweldige avond te bezorgen! Dit zijn deze editie: Tom van Osch, Riza Tisserand, Peter van Houtum, Arian Compen en Hans Verbaarschot. Uiteraard zullen onze Bessembloazers tussendoor en naderhand ook flink van zich laten horen.

De voorverkoop voor dit spektakel begint as maandag 3 februari om 11.00 uur bij Heidehof. Een kaartje kost 10 euro. Ben er op tijd bij, want op is op en vol is vol…..

Prinsenreceptie in het land van de Keijepaol

Natuurlijk is er ook dit jaar weer volop gelegenheid om alle Hoogheden van C.V. De Keijepaol te feliciteren. Op zaterdag 8 februari houden we daarom de jaarlijkse prinsenreceptie. Deze wordt gehouden in residentie zaal Heidehof aan de Kerkendijk recht tegenover de kerk in Someren-Heide. De receptie van Jeugdprins Sven en zijn Adjudant Sven begint om 17.00 uur, onze jeugdhoogheden zullen tot ongeveer 20.00 uur aan de receptie tafel staan. Vanaf 18.30 uur tot ongeveer 22.00 uur is er gelegenheid om Prins Frank I en Prinses Linsey uitgebreid te feliciteren met hun verkiezing als Prinsenpaar van C.V. De Keijepaol. Na de receptie is er natuurlijk nog een mooi feest met onder andere muziek van Hofkapel De Bessembloazers en de andere aanwezige blaaskapellen alsmede een DJ!

Vrijgave F.P.F. Paol

Op vrijdag 7 februari zal het spectaculaire zoeken en verstoppen van de in het land van de Keijepaol beroemde F.P.F. Paol weer plaats gaan vinden. Al voor de 22ste keer alweer zal dit evenement plaatsvinden, een jubileum in carnavalssferen. Onze Prins Frank I zal rond de klok van 20.00 uur de eerste tip bekend maken waarna er ongetwijfeld weer heel wat auto’s met extra verlichting op het dak uitzwermen over het Land van de Keijepaol om de felbegeerde kopie van de paol te vinden en dan zo snel mogelijk weer te verstoppen. Het spel zal duren tot carnavalszaterdag 12.00 uur waarna de zoekers gezamenlijk gaan kijken naar de laatste verstopplaats. Vrijgave vind plaats op vrijdagavond 7 februari rond de klok van 20.00 uur in grand cafe t Heis Huukske, wat ook de uitvalsbasis is voor de zoekers, en wat voor de gelegenheid 14 dagen doorlopend geopend zal zijn!

Onthulling nieuwe Prinsenwagen

Zoals de meeste van jullie wel weten wordt er al maanden gewerkt aan een nieuwe Prinsenwagen.

Deze Prinsenwagen zal op zondag 16 februari ’20 feestelijk onthult worden bij Fons Pouwels.

Het programma, waarbij iedereen welkom is, begint om 13.00 uur.

Bonte avonden-middag bijna uitverkocht!

Traditiegetrouw houdt C.V. De Keijepaol ook dit jaar weer haar geweldige bonte avonden en bonte middag. Deze zullen dit jaar plaatsvinden op vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari.

Voor u zullen optreden: De tonproaters Andy Marcelissen, Berry Knapen, Nick Fleischmann en Twan van Oers. En van eigen bodem danscrew Heibel, de Raad van Elf, de Ex-Prinsen en natuurlijk onze eigen Bessembloazers! Zoals je ziet is onze commissie erin geslaagd om wederom een bomvol en prachtig programma samen te stellen!

Deze bonte avonden en middag zijn duidelijk flink in trek bij de bezoekers want de vrijdag en zaterdag editie zijn reeds lange tijd uitverkocht! Er zijn alleen nog enkele kaartjes beschikbaar voor de zondagmiddag editie bij Heidehof, uiteraard zo lang de voorraad strekt…..

Nomineren Kei van de Hei 2020

Wie wordt 'Kei van de Hei 2020"?

Alle inwoners van Someren-Heide kunnen iemand uit Someren-Heide nomineren. De commissie heeft uw inzendingen hard nodig om een goede beslissing te kunnen nemen.

U kunt de nominatie invullen op bijgevoegd formulier of u kunt dit mailen naar vantuldenwim@gmail.com.

Formulier nominatie Kei van de Hei 2020

Voorverkoop Bonte Avonden 2020

Traditiegetrouw houdt C.V. De Keijepaol ook dit jaar weer haar geweldige bonte avonden en bonte middag. Deze zullen dit jaar plaatsvinden op vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari.

Voor u zullen optreden: De tonproaters Andy Marcelissen, Berry Knapen, Nick Fleischmann en Twan van Oers. En van eigen bodem danscrew Heibel, de Raad van Elf, de Ex-Prinsen en natuurlijk onze eigen Bessembloazers! Zoals je ziet is onze commissie erin geslaagd om wederom een bomvol en prachtig programma samen te stellen!

De voorverkoop voor deze bonte avonden zal plaatsvinden vanaf oudejaarsdag 31 december, vanaf 11.00 uur bij Heidehof. Kaartjes kosten 12 euro, en maximaal 10 per persoon. De kaartjes die niet verkocht worden in deze voorverkoop zijn uitsluitend en alleen nog te verkrijgen bij Heidehof.

Dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent op 31 december om je kaartjes te bemachtigen voor deze geweldige avonden en middag!

F.P.F. 2020

Aanmelden: Woensdag 29 januari aanvang 19.00 uur tot 21.00 uur, er is geen leeftijd aan gebonden iedereen kan meedoen, jong en oud.

Vrijgeven: Vrijdag 7 februari aanvang 20.00 uur door Prins Frank I en Prinses Linsey.

Einde: Zaterdag 22 februari aanvang 12.00 uur waar we vanaf onze locatie naar de laatste verstopplaats gaan.

Prijsuitreiking: Carnavalsmaandag 24 februari aanvang 18.30 uur.

Dit alles vindt plaats bij Grand Café ’t Hei’s Huukske. Tijdens de periode van het zoeken kunt u hier elke dag terecht voor een hapje en drankje!

Heeft u tijdens deze dagen klachten laat het ons even weten,

wij zullen u niet vergeten.

Bent u tevree?

kom dan gerust even de sfeer proeven in ons Grand Café!

Commissie “Keihard”

Ton: 06-54202651 ’s avonds bereikbaar

Rob: 06-23453592 ’s avonds bereikbaar

José: 06-51838702 altijd bereikbaar

Middag KBO

Hoogheden Carnaval 2020

Prins Frank I (van Mierlo) en Prinses Linsey (de Louw)

Lees meer .....

Jeugdprins Sven (Timmermans) en Jeugdadjudant Sven (Thelosen)

Lees meer ......

Boerenbruidspaar Bram van Mierlo en Susanne van den Boomen

Lees meer ......

Tips Prins seizoen 2019/2020

1. We wachten nog op groen licht

2. (PRETTIG) GESTOORD

3. Hier komen we niet meer overheen

Prinsenbal in het Land van de Keijepaol

Of ja, we kunnen het ook wel hoogheden avond noemen! Want niet alleen komt dan op deze avond de nieuwe Grote Prins(es) uit, maar ook zal er dan een nieuwe Jeugdhoogheid en zijn of haar adjudant(e) gepresenteerd worden, alsmede het nieuwe boerenbruidpaar! Zaterdag 23 november is het dan zover in het land van de Keijepaol! Een weekje of wat nadat de eerste hoogheden van Someren gepresenteerd zijn en we hopelijk kunnen terug kijken op een geslaagd 11devande11 festival is het ook in het land van de Keijepaol zover. Het prinsenbal begint om 18.00 uur in onze residentie Heidehof aan de Kerkendijk t.o. de kerk met in het eerste gedeelte vooral aandacht voor onze jeugdige Bessemmers en Bessemerinnekes, eerst zal er afscheid genomen worden van jeugdprinses Femke, waarna natuurlijk snel overgegaan zal worden tot de bekendmaking van de nieuwe Jeugdhoogheden, onder ander wederom met de spannende adjudant spelen!

Na het jeugdprogramma is er tijd voor het aftreden van Prins Hans II en zijn prinses Margo, waarna de aandacht even verlegd zal worden naar het nieuwe boerenbruidspaar. Voor de denkers onder ons, hierbij al wat tips: 1. Ze zitten op een lijn. 2. Veertien.

Om omstreeks 22.00 zal ons nieuwe prinsenpaar op carnavaleske wijze bekend gemaakt worden. Inmiddels heeft de commissie de eerste tips bekend gemaakt: 1. We wachten nog op groen licht. 2. (prettig) gestoord.

Ook na de bekendmaking zal het een gezellige boel worden met onze eigen Prinselijke Hofkapel de Bessembloazers en natuurlijk een DJ!

Tot zaterdag 23 november om 18.00 in zaal Heidehof!

P.S. en voor de echte diehards, we openen van te voren rond de klok van 17.30 dit carnavalsseizoen nog even officieel bij de enige echte Keijepaol.

Kei van de Hei 2019

Thieu Verhees


Juryrapport klik op link: Kei van de HeiDe carnavalsvereniging heeft dit jaar samen met een groep jongeren een mooie carnavalswagen gemaakt. Met veel enthousiasme hebben ze aan de optochten in Maarheeze en Someren-Eind meegedaan waarbij een leuke act werd gespeeld zoals in het filmpje te zien is.

Klik op onderstaande link voor het filmpje.