KOBUDO

Okinawan Kobudo 

Vanhan taistelutaidon tie

 

Harjoittelemme perinteistä okinawalaista kobudoa, jonka tavoitteena on lisätä itsepuolustustaitoja sekä lisätä harrastajien terveyttä.

Kobudo sopii hyvin naisille sekä miehille (ikäsuositus yli 15 vuotta).  Jos sinua kiinnostaa perinteinen okinawalainen kobudo harjoittelu, ota yhteyttä ja tule mukaan harjoittelemaan.


Historia 

Okinawan kobudo perustuu useita satoja vuosia vanhoihin taistelutaitoihin, joita harjoittivat Okinawan kuninkaan henkivartijat. Taistelutaitoa harjoiteltiin ja kehitettiin salassa ja opetettiin pääasiassa vain perheen jäsenille.

Okinawa Kobudo

Shinko Matayoshi (1888-1947) syntyi rikkaaseen perheeseen, joka kuului Okinawan kuninkaalliseen sukuun. Suvussa oli harjoiteltu taistelutaitoja useiden sukupolven ajan. Nämä asiat  mahdollistivat hänelle taistelutaitojen laajan ja monipuolisen harjoittelun useiden eri opettajien alaisuudessa, sekä kaksi pitkää Kiinan matkaa, joiden aikana hän oppi useita kiinalaisia taistelutaitoja. 

Shimpo Matayoshi (1921-1997) oli Shinkon poika, joka jatkoi isänsä perinnettä ja opetti Okinawan Kobudoa laajalti ympäri maailmaa. Hän systematioi opetusta ja perusti legendaarisen Kodokan dojon Okinawalle 1976.

Seisho Itokazu (s.1945) aloitti kobudoharjoittelun 20 vuotiaana ja oli Shimpon oppilaana yli 30 vuotta. Hän toimi Shimpon kuoltua Kodokan Dojon Kanchona (pääopettaja) kymmenen vuoden ajan. Itokazu Sensei perusti Matayoshi Kobudo Shinbukai järjestön ja hänellä on Kobudossa 9. Dan vyöarvo. Seisho aloitti karateharjoittelun isänsä Seiki Itokazun (10. Dan) oppilaana 11-vuotiaana ja toimii nykyään myös Kounan Ryu Karaten (Uechi ryu) pääopettajana ja hänellä on siinä 10.Dan vyöarvo.

KOBUDO KATOJA ERI ASEILLA

BO 

1.    Shusi No Kun 

2.    Choun No Kun

3.    Chikin No Kun

4.    Sakugawa No Kun

5.    Shishi No Kun

SAI    

1.    Nicho Sai

2.    Sancho Sai

3.    Senbaru No Sai

TUNKWA  

1.    Tunkwa Ichi  

2.    Tunkwa Ni  

NUNCHAKU

Nunchaku No Kata  


Nunti No Kata  

Chikin Akachu No Eku Di

Timbei no kata

Matayoshi kama no ti

Kuwa no ti

Sansetsu kon kata

Suruchin no kata