BUDO AKATEMIA : KUOPIO

TERVETULOA BUDO AKATEMIAAN!

Karate  & Kobudo

Ota budo elämäntavaksi. Kehitä kuntoasi ja itsepuolustustaitojasi laatuseurassa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuramme toimintaan.

Toimimme Kuopiossa ja opetamme okinawalaista karatea ja kobudoa (aseetonta ja aseellista itsepuolustusta). Karate ja Kobudo ovat syntyneet satoja vuosia sitten Okinawalla, josta ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Lajeja harrastetaan lähes joka maassa ja harrastajia lajeilla on maailmanlaajuisesti useita miljoonia.

Seuramme on jäsenenä International Okinawan Shorin ryu Seibukan Karate-Do Associationissa (IOSSKA) sekä Matayoshi Kobudo Shinbukaissa. Seura on perustettu 2006.

PERUSKURSSit alkavat tammikuussa

Karate ja kobudo. Opetuksesta vastaa kokeneet ja ammattitaitoiset opettajat. Ilmoittaudu mukaan !!

Karate 

Hanshi Shimabukuron mielestä on sanontoja, jotka ilmaisevat erittäin hyvin karaten henkeä:" karatessa ei ole ensimmäistä hyökkäystä, karaten tarkoituksena on suojella sinua eli kaikki ovat turvassa". Se kuvastaa okinawalaista rauhaa rakastavaa ajattelua. "Kun sinusta tulee vahvempi niin sinua vastaan ei hyökätä". Lisäksi sinulla on enemmän liikkumavaraa käsitellä muita, joten voit olla huomaavainen muita kohtaan ja kohdella heitä ystävällisesti. Kata ja kumite harjoittelua kutsutaan myös "liikkuvaksi zen" harjoitteluksi. Okinawan karatessa tärkein harjoitusmuoto on Kata.

MARKO HAATAJALLE  MYÖNNETTIIN  KARATESSA 5. DAN OPETTAJA-ARVO

Arvon myönsi okinawalainen suurmestari Hanshi Zenpo Shimabukuro (10. Dan). Haataja on harjoittelut karatea 40 vuotta sitten ja hän on osallistunut ja opettanut useilla kymmenillä leireillä ympäri maailmaa.

Haataja suoritti myös Matayoshin Kobudossa 4. Dan mustan vyön. Arvon hänelle myönsi Hanhsi Seisho Itokazu. Vyökokeessa testattiin osaamista seuraavissa okinawalaisissa perinteissä aseissa: Bo, Sai, Tonfa, Nunchaku, Eku ja Nunti.

Sensei Haataja opettaa aktiivisesti lapsia, nuoria ja aikuisia Kuopiolaisessa Budo Akatemia seurassa

Savon sanomien artikkeli kuopiolaisista karateseuroista

OTA YHTEYTTÄ!

budo.akatemia (at) gmail.com