Barcelona ciutat

Dones

Serveis i oficines d'informació i atenció a les dones


Les dones de Catalunya disposen de diversos serveis d'informació i atenció, que funcionen coordinadament arreu del territori. Els Punt #ICDObert de l'Institut Català de les Dones i els Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables.

Per altra banda, el Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista (SIE) ofereix informació, atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles.

Institut Català de les Dones

Punt-ICDObert-Diptic-A5.pdf

SURT

Surt és una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva.

Des dels inicis, el 1993, som una organització de dones compromesa amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, amb una gestió transparent, professional i socialment eficient.

fes click a la imatge per conèixer els recursos que oferim

Els serveis dels PIAD estan adreçats a les dones majors d’edat i a les noies de 12 a 17 anys que visquin, estudiïn o treballin a Barcelona (no cal estar empadronada).

Als PIAD hi trobaràs:

  • Atenció personalitzada.

  • Informació sobre diferents recursos de la ciutat: laborals, associatius, culturals, educatius, etc.

  • Assessorament jurídic: atenció especialitzada en les diferents especialitats jurídiques (dret civil, familiar, laboral, violència de gènere, estrangeria...).

  • Acompanyament psicològic: espai on poder treballar els diferents aspectes que han pogut portar a una situació de malestar i fer un procés de coneixement de les pròpies eines i potencialitats.

  • Atenció en casos de discriminació o violència masclista en qualsevol àmbit: laboral, social, de parella, en espais públics, etc.

  • Oferta de tallers gratuïts de diferents temàtiques: autoestima, dansa, risoteràpia, autodefensa, etc.

  • Participació en grups de creixement personal per aprofundir en l’autoconeixement i com a espai per compartir experiències entre dones.

Els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) són serveis públics, gratuïts i confidencials de l’Ajuntament de Barcelona on s’ofereix informació, assessorament i orientació a les dones en diferents àmbits. També s’ofereixen serveis gratuïts d’atenció psicològica i assessorament jurídic.

El servei funciona a través de cita prèvia trucant al telèfon gratuït 900 922 357, de dilluns a dijous de 9.00 a 19.00 hores i divendres de 9.00 a 16.00 hores.

També es pot enviar un correu electrònic al PIAD corresponent:

PIAD Ciutat Vella: piad_ciutatvella@bcn.cat

PIAD l’Eixample: piad_eixample@bcn.cat

PIAD Sants-Montjuïc: piad_santsmontjuic@bcn.cat

PIAD Gràcia: piad_gracia@bcn.cat

PIAD Les Corts: piad_lescorts@bcn.cat

PIAD Horta-Guinardó: piad_horta@bcn.cat

PIAD Sant Martí: piad_santmarti@bcn.cat

PIAD Sarrià – Sant Gervasi: piad_sarriasantgervasi@bcn.cat

PIAD Nou Barris: piad_noubarris@bcn.cat

PIAD Nou Barris Zona Nord: piad_nou_barris_cm@bcn.cat

PIAD Sant Andreu: piad_santandreu@bcn.cat

A partir de la demanda de cita prèvia es programarà una cita per atenció telefònica des d'un número ocult en la franja horària acordada o un cita d’atenció presencial si es prefereix.

Fora d'aquests horaris, per urgències i durant les 24 hores del dia, us podeu adreçar al CUESB . Obre en una finestra nova (Tel. 900 703 030; c/ Llacuna, 25).

Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida.

Atenció ambulatòria específica a persones víctimes de situacions de violència masclista (dones,infants i adolescents, i a persones del seu entorn proper directament afectades per aquesta violència). També assessora els i les professionals i les persones de l'entorn de les víctimes.

  • Atención presencial general: hay que concertar cita previa en el teléfono 900 922 357 (teléfono gratuito). Horario: de lunes a jueves de 9.00 a 19.00 horas y viernes de 9.00 a 16.00 horas.

  • Atención presencial de urgencia: de 9.00 a 13.00 h, de lunes a viernes, sin cita previa (c/ Marie Curie, 16).


Laboral

Fundación Quiero Trabajo.

La Fundación Quiero Trabajo (FQT), tiene como objetivo facilitar la reinserción socio-laboral de personas, fundamentalmente mujeres en riesgo de exclusión social, preparándolas para afrontar su entrevista de trabajo y ayudándolas a recuperar la confianza en sí mismas.

Infografía servicio individual (003).pdf

Infertilitat

Asociación Red Nacional de Infértiles.

Somos un grupo de mujeres que hemos tenido la suerte de conocernos a través de Internet durante nuestra dura lucha contra la infertilidad. Cuando el dolor de la infertilidad nos ha atrapado y no hemos tenido a nadie con quién hablar que nos entendiera, hemos recurrido a la red buscando consuelo y nos hemos encontrado. Y eso, nos ha cambiado la vida. Compartir nuestro dolor, pena, angustia, sufrimiento y por qué no, situaciones divertidas, ha hecho que nuestro camino sea muy muy diferente.

Grupo de apoyo Hello!

Comunitat gratuïta per pacients de reproducció asistida.