Hverdagsrehabilitering

Vi har valgt en integrert modell, det vil si at vi ikke har et fast team,  men jobber tverrfaglig sammen. Teamet rundt den enkelte brukeren består av primærkontakt, ergoterapeut og fysioterapeut.   Det er medarbeiderne i hjemmetjenesten som gjennomfører tiltakene. Hjemmetjenesten får tilført midler i etterkant for hverdagsrehabiliteringsforløpene på sin enhet. 


Hverdagsrehabilitering (HDR):

Et tilbud til brukere som er i ferd med å få et økt hjelpebehov og som allerede har hjemmetjenester. Målgruppa er personer som på grunn av et funksjonstap/ endring i helsetilstand, opplever utfordringer med å utføre daglige aktiviteter de nylig har mestret. Med utgangspunkt i brukers behov, situasjon og potensial for rehabilitering, er det den tverrfaglige vurderingen som avgjør om HDR er riktig tiltak. Bruker skal være medisinsk avklart. Nedsatt kognitiv funksjon og alder er ikke ekskluderende for et forløp.

Sentralt i denne arbeidsformen er at hjemmetjenesten, ergo - og fysioterapeut utfører en felles tverrfaglig vurdering og utarbeider en mål- og tiltaksplan som hjemmetjenesten gjennomfører sammen med bruker. Denne innsatsen skjer over en periode på 6 uker.

Hverdagsrehabilitering til personer med demenssykdom (HDR-D)

En arbeidsmetode der vi setter tillitsskapende tiltak i system for å komme i posisjon til å yte helsehjelp. 

Målgruppa er personer der hjemmetjenesten ikke har kommet i posisjon til å kunne gi helsefremmende eller nødvendig helsehjelp, og målet er å bistå personer med demens til å kunne ivareta sin egenomsorg og fortsatt kunne bo hjemme.