Organisasjonsutvikling

Delprosjekt organisasjonsutvikling har ansvar for at Trondheim kommune er godt forberedt på å ta i bruk Helseplattformen. Vi skal sammen med de andre delprosjektene og linjeorganisasjonen sørge for at alle medarbeidere har tilstrekkelig kunnskap om løsningen, vet hva dette betyr for egen arbeidssituasjon og vil bidra til å gjennomføre de endringene som skal skje.

Delprosjekt organisasjonsutvikling ledes av faglig leder Ola Skorstad

I prosjektet har Monica Opøien ansvar for opplæring, Ellen Birgitte Rytter har ansvar for gevinstrealisering, Eva Bjørvik og Mette Kvernmoen er koordinatorer for forberedelsesaktiviteter. I tillegg er Lily Rydbeck, Sylvi Sand, Åse Gravseth, Harald Moe, Brit Eggen Auno og Berit Sundstrøm knyttet til delprosjektet. Tone Beate Svee og Astrid Sortvik koordinerer kontakten inn mot linjeorganisasjonen. Kristin Andersen Aune er superbrukerkoordinator.

Delprosjektet har faste møter med kommunalsjefene og stab for å sikre en koordinert fremdrift mellom prosjektet og linjeorganisasjonen.

Opplæring

Vi jobber med å forberede opplæring for rundt 8500 medarbeidere. Vi har rekruttert nærmere 750 superbrukere som skal spille en nøkkelrolle i opplæringsarbeidet på egen enhet. Det legges en plan for hva hver enkelt skal lære, hvilke krav som skal stilles til resultat, hvordan vi skal organisere opplæringen, metodikk og hvordan vi kan rekruttere medarbeidere som skal ha ansvar for opplæring. Opplæringsplan skal ferdigstilles sommeren 2021, så da vil alle enheter se både tid og omfang av opplæring.

Gevinstrealisering

Gevinstene som skal hentes ut er knyttet til aktiviteter i hver enkelt del av organisasjonen. Involvering av alle ledere og medarbeidere vil derfor stå sentralt.

Det er allerede vedtatt en gevinstrealiseringsstrategi som peker på de områdene hvor de tidlige gevinstene skal hentes ut. En konkret plan for arbeidet skal legges frem for politisk behandling i bystyret. I tillegg til overordnede strategiske gevinstmål, vil det også bli utviklet konkrete mål for hvert enkelt tjenesteområde.

Forberedelsesaktiviteter

I tiden frem til oppstart vil det skje mange aktiviteter som til sammen skal sørge for at organisasjonen er godt forberedt. Vi vil bruke eksisterende møteplasser i organisasjonen, både for ledere og medarbeidere, som arena. I tillegg vil vi ha jevnlige samlinger med superbrukere og ledere og bruke kommunikasjonskanalene som er etablert (Currents, nettside og nyhetsbrev). Vi formidler også materiell om løsningen og prosjektet gjennom opplæringsplaner.